Da li treba da se razvedem? | BA.Superenlightme.com

Da li treba da se razvedem?

Da li treba da se razvedem?

Možda ste rvanje sa ovim pitanjem odmah, ili znate nekoga ko jeste. To je ogroman odluku život, a možda nisi ni siguran odakle da počnem s obzirom.

Evo nekih suggestions.1) Prvo, procijeniti svoj okvir uma.

Se osjećaš dovoljno stabilna emotivno prići odluku ovom životu koji menja? Ponekad ako osoba doživljava puno depresije ili anksioznosti, najbolje je prvo da se liječenje mentalno zdravlje. Kada se simptomi počnu da jenjava, mnoge stvari mogu postati jasnije.

load...

Na primjer, moguće je da je vaš primarni problem nije tvoj brak; to je nešto drugo si izbjegavanje. To bi mogao biti i sam mentalno zdravlje. U želji da se razveo može samo biti hvatanje za slamku, u nadi da će se nešto donijeti olakšanje, brzo.

2) Ako smatrate da vaš psihološki stres prije svega proizlazi iz vašeg braka, da li ste pokušali različite načine da se poboljša?

To može biti razgovor sa svojim suprugom, razgovor sa prijateljima kao medija ili da traže savjet, isprobavanju novih stvari zajedno da povrate iskru, čitanje knjiga o asertivnosti i komunikacija, radi individualne kontrole bijesa, i / ili terapiji za parove... Lista se nastavlja i o.

Dok sam parove terapeut sebe, ja ne mislim da savjetovanje je jedini put da se menja. Ali to može biti jedan vrijedi pokušati.

Razmislite o tome da li ste stvarno iscrpili svoje resurse u određivanju braka. Jer, ako se nastavi sa razvod, to će uključivati ​​velike emocionalne i financijske troškove. Prije odlaska na tom putu, želite da budete sigurni da ste učinili sve što možete.

To je posebno tačno ako imate djecu. Ja znam roditelje koji su se kasnije osjećati krivicu i žao što se nisu borili dovoljno teško za svoje brakove nakon što vidite bol njihova djeca su nakon razvoda. Dok su neki bol je neizbježan u raspad porodice, često umanjena znajući da ste pokušali sve od sebe i da se neki problemi su jednostavno nepremostive.

3) Budite spremni da preuzmu punu odgovornost za svoju ulogu u problemima.

load...

Većina brakova ne zbog dinamične, a ne pojedina pitanja. Kao, to je način na koji par u interakciji, a ne samo ponašanje svake osobe. Ti si vjerojatno izazvalo i provociraju jedni druge. Čak i ako jedan od vas ima tendenciju da bude glasniji i histrionski, moglo bi biti da je druga osoba izaziva kroz svoje tišine. Ljutiti partner samo pokušava dobiti reakciju, nikakvu reakciju.

Razmotrite svoje uloge pažljivo, jer to je jedna možete naći ste igrali u drugim odnosima prije, a jedna možda nađete ponovo igra u narednih odnos ako odlučite da razvod.

I preuzimanje odgovornosti će vas učiniti mnogo uspješniji da li se odlučite za rad na brak, ili odlučiti da razvod. Kada smo iskreni prema sebi, imamo najviše vlast nad vlastitim budućnost.

4) Misli kroz sve troškove raskola.

To su praktični, financijske i emocionalne (ne nužno tim redom.) Kako ste mogli platiti račune? Kako biste nositi emocionalno? Ko može vam računati na?

Procijenite svoje lične mreže podrške. Imam prilično dobru ideju koju prijatelji da ćeš najvjerojatnije imati na razvod, a koje bi moglo izgubiti.

Pogledajte potencijalni utjecaj na svoju djecu na osnovu njihove psihologije, temperamenata i odnose sa svakog roditelja. Budite specifični u kojima se predviđa ono što će najvjerovatnije biti aranžman pritvoru, a kako bi se osjećati u obavljanju to. Razmislite o onome što će reći svojoj deci, i kako bi emocionalno ih podržavaju. Razmotriti sve svoje resurse (opet, praktičan, financijske i emocionalne.)

5) Ako je razvod je pravo naravno, učiniti sve da se završi prijateljski.

load...

Ovo je da li imate djecu ili ne. Mnogo je zdravije biti u mogućnosti da žalim za vezu koja jednostavno ran svojim tokom ili ne može raditi, nego potpiriti vatru ljutnje i besa i da se žrtve. A ne razvod braka nije samo pravni koncept; to je emocionalni jedan.

Ali, očito, s djecom, ti si privezan za jedan drugi za bolje ili za lošije godinama. Razmislite o tome šta vaša djeca će svjedočiti. Želite zadržati što je moguće za njih kao i za vas nivoa toksičnosti.

To znači pronalaženje načina da se vidi svoju bivšu da je suosjećajan i poštuje odnos koji ste nekad imali. Pronalaženje suosjećanje za druge često olakšava da bude samilostan prema vama, kao i, što je kritično u ozdravljenje od razvoda.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Suočavanje sa bivšim supružnicima

Post Poremećaji ličnosti

Da li mislite da ste magnet za narcise? 4 stvari koje treba razmotriti

Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?

Post Svakodnevne veze

Istraživanje prošlosti je preduslov za istinsku pažljivost

Post Poremećaji ličnosti

Podrške grupe za ljude kojima je dijagnostikovan poremećaj Borderline ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

5 izraza manipulatora vole (i koriste)

Post Više o tebi

6 reči koje su dovele do pokušaja samoubistva: ona je samo kriminalac, ostanite ovde

Post Svakodnevne veze

Ogledalo, ogledalo u mozgu: biologija kako se povezujemo sa drugima

Post Roditeljstvo

Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: energija ljubavi: nevidljivi ključevi za ispunjenje partnerstva

Post Više o tebi

Kriminal, posledice i mentalne bolesti

Post Poremećaji ličnosti

Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao