Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča | BA.Superenlightme.com

Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča

Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča

John B. Je terapeut koji su obojica pati od i tretira OKP. U ovom memoarima, on opisuje kako je to živjeti sa OKP, i, općenito govoreći, tretmana koji njega i njegove klijenata pomogao. Nažalost, iako je knjiga sadrži neke živopisne opise John B. OKP uz neke informacije o predložili tretman, što je tako loše napisana i uredio da je vrijednost tih saznanja je umanjena. Na primjer, u jednom trenutku, autor kaže, "mala količina alkohola sam imao vjerojatno nije pomoglo moje depresije. U djelo [sic], alkohol je anti-depresije. "Da li je on stvarno vjeruju da je alkohol je anti-depresije? Dobar urednik bi uhvatio takav očigledan greška.  

Najkorisnije informacije leži u njegovim opisima opsesivno razmišljanje; njegovo pisanje o stigme mentalne bolesti; i neke njegove uvide u tretman. U jednom poglavlju, on opisuje osjećaj kao zamorac kako mu doktori pokušati na nove lijekove. Knjiga sadrži poglavlja napisana njegova supruga i roditelji koji opisuju kako ih je John B. OKP pogođeni. On također ima savjet za obitelji o tome kako se nositi kada je član porodice ima OKP. On navodi da je porodica "treba da dozvoli pati da doživite anksioznost i nelagoda pri suočavanju OKP" umjesto "davanja u OKP."

load...

U svom opisu opsesivno razmišljanje bez prisile, John B. Slikovito prikazuje kako je opsesija da uhvatite ga i trajati godinama. Suprostavljanja opsesija, on opisuje nužnost "izazivanje anksioznosti sa razlogom. Vaš cilj je da postane desentizovana (ili naviknuti), ili [u] navikne na anksioznost mislite o određenom događaju ili stimulansa. "Nakon što izazivaju anksioznost, onda naučiti kako" upravljati i tolerirati "ga.  

U čudno i neugodno hira, John B. Personifikuje OKP širom memoare, što ga čini kao živi neprijatelj. Tako on piše: "Ovo poglavlje će ispitati porođaja oba moje djece i kako je moj OCD i reagovao sam sa njima." U govori o svom smislu previše odgovornosti za druge, kaže on, "Moj OKP htio, ne, potrebne za mene da se osjećaju više u kontrolu nad određenim nestabilna situacija. "  

John B. Redovno tretira klijente u svoje domove. On opisuje jedan incident gdje je bio 30 minuta kasnije na sjednici, a klijent je druženje sa prijateljima u svom domu. On kaže,

"Odjednom, iznenađujuće, dva prijatelja mog klijenta je hodanje u dnevnu sobu sa svojim klijentom dok sam pričala sa majkom. Ona je izvještavanje kako loše njen sin učinio prethodne sedmice. Ja čuvanja tajne u razgovoru sa svojim klijentima i njihovim roditeljima. Osjetio sam neugodno i nestrpljiv govoreći pred svojim prijateljima. "  

On racionalizuje incident na ovaj način:

"Moja anksioznost i nelagoda bilo prikladno i adaptivne u ovom slučaju, jer je njegova majka i njegovi prijatelji su invaziju prostor između moj klijent i ja, njegov terapeut."  

load...

Umjesto razgovora kako bi mogao napraviti promjene da bi se izbjeglo kršenje profesionalnih standarda u odnosu na privatnost i povjerljivost (npr tretirati klijent u svom uredu od tada), John B. Odrastao je pitanje samo da nam pokaže kako je radio na njegovom anksioznosti.

Jer sam patila od OKP od djetinjstva, a ja sam roditelj sina sa OKP, našao sam se ne slaže sa John B. Nepopustljivi tvrdnja da je samo kognitivno bihevioralna terapija u kombinaciji sa SSRI recept radi za liječenje OKP. Dok studije pokazuju da je najefikasniji tretman, on kaže da je "bilo koji drugi 'tretman' će rezultirati samo-sabotaže." I ja slagao kada je izjavio da su porodice omogućavaju bolesti ako se ništa da se smanji anksioznost uzrokovana opsesivne misli. Iako bi bilo idealno da dobiju tretman kvalifikovane, kada je moj sin razvio OKP u dobi od 8, nismo mogli priuštiti liječenje. Izabrao sam da smanji anksioznost na upravljati nivo uređenje kuće kako bi mogao izbjeći fizički kontakt sa prijateljima njegovog brata. Iz mog uvida kao kolega pate, radili smo na svom OKP zajedno, a danas je relativno sretan tinejdžer koji je u velikoj mjeri bez simptoma.

Naslov je pogrešno. Za jednu stvar, to znači da John B. Je izlečio od OKP. Iako je on naučio da upravlja svojim OKP, on se ne leči. Također, kako autor kaže u predgovoru, "Iako naslov sugerira da sam nekad često operem ruke, nikada nisam imao pranje ruku prisile." On je koristio naslov jer se odnosi na ranije knjige, The Boy Who Couldn 't Stop pranje Judith Rapoport, MD, koji sadrži informacije o slučaju John B. A. Da sam kupila knjigu jer sam bio posebno zainteresovan za pranje ruku prisile, ja bih bio razočaran ovo priznanje. Međutim, u ovom slučaju, to daje potencijal čitač koristan uvid u knjigu. Iako je knjiga sadrži informacije koje je pošten i vrijedan, mnogo tih informacija će biti blokirana loše organizacije i pisanje, baš kao što je prava priroda je knjiga zamagljena netačne naslov.  

load...

Dječak koji je na kraju prestao pranje: OCD s obje strane kauča Autor John B. Cooper Union Press: April 2008 188 stranice Meki, $ 14.95

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom

Post Psihologija seksa

Muškarci i depresija: ne samo isto tužno lice

Post Više o tebi

Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju

Post Psihologija seksa

Ti nisi lud! (upozorava vas)

Post Tvoje tijelo

Kognitivne distorzije koje doprinose negativnom poremećaju tijela i poremećajima u ishrani

Post Poremećaji odraslih

Opasnost-kompulsivni poremećaj: opsesivno-kompulzivni poremećaj ili nešto drugo?

Post Dobro zdravlje

Emocionalna zloupotreba i vaš partner sa Borderline poremećajem ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu

Post Slavnost

10 slavnih citata o jednostavnosti, snagu i samopouzdanju

Post Svakodnevne veze

Kako živeti sa perfekcionistom

Post Poremećaji ličnosti

Granični poremećaj ličnosti - pažljivo prihvatanje kritike

Post Poremećaji odraslih

Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije