Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj | BA.Superenlightme.com

Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj

Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj

Pred kraj njegove prve godine fakulteta, sine moj Dan je opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) je bila toliko teška da nije mogao ni jesti. On bi se "zaglavio" u istoj stolici satima, jedva u stanju da se kreće. Uprkos njegovom stanju, Dan je bio odlučan da uspješno završi semestar. Na kraju krajeva, on je naporno radila godinama da uđu u njegov fakultet san, i on je ne dopustiti OKP uzeti od njega. Uz podršku bliskog prijatelja koji je klinički psiholog, moj sin je bio nekako u stanju da se kroz semestar.

Više od svega, Dan želi da se vrati u školu na jesen, pa bio je oduševljen da bude primljena u svjetski poznatom, intenzivna Rezidencijalni program za ljeto. Osoblje ga tamo sigurni da će imati dovoljno vremena da se vrati na pravi put i povratak u školu. Dan je bio toliko uzbuđen; nije mogao čekati da ode. Ti bi pomislio da smo ga šalje na ljetni kamp.

load...

Na stambeni program, Dan je bio model klijent. On je počinio sebe potpuno u svoju izloženost odgovor Prevencija terapiju i iako je izazvao napade panike, on kovani ispred. On je sve ono što je tražio od njega i nikad žalili učinio. On je zauzeo njegovo lekove. On je vezan sa svojim terapeutom i drugog osoblja. Svi su ga voljeli. On je bio jedan od najlakših klijenata (u smislu temperamenta) sa teškim OKP ikada hodati kroz vrata klinike. Ukratko, on je zadovoljstvo imati oko.

U stvari, on je zadovoljstvo da imaju oko, niko nije hteo da ode. Iako je Dan pravio ozbiljan napredak, počeli smo da čujemo probleme od svog psihijatra i terapeut u klinici za njega nije bio spreman da se vrati u školu. Ako je ostao u programu duže, mogao učiniti da mnogo veći napredak. U ovom trenutku čak i Dan, pod velikim utjecajem osoblje da je porastao tako blizu, želio da ostane. On je bio udobno tamo, okružen ljudima koji su ga shvatili. Nema veze što on ne bi se vratio na koledž. Nema veze što škola Dan nije se odobri odsustva u svojim glavnim. Nema veze da je neće vratiti, on bi se odustaje od gotovo životni san. Bolje bi trebao ostati u klinici i osvojiti taj OKP.

Šta se desilo? Kako je moguće da je moj sin, koji je insistirao na završetku prve godine fakulteta usred teške OKP, sada je rekao da nije dovoljno dobro za povratak u školu? On je odabrao ovaj program posebno kako bi mogao da se vrati na fakultet, a sada nam je govorio toj školi nije bilo toliko važno za njega. Što se tiče njegove OKP, on je bio u mnogo boljem stanju u tom trenutku od kada je stigao u klinici, ali je njegov okvir uma je bilo gore. To je kao da nije znao koliko je bolestan dok nije ušao u program liječenja.

Koliko dugo treba da ostanu u rezidencijalnom programu: dok se OCD je potpuno pod kontrolom, a ne postoji opsesija ili prisile da se nađe? Ili da se vratiš u svijet i živi svoj život, sve dok nastavlja da se bori svojim OKP? Jedan od Dan argumenata za koji žele da ostanu u program je bio: "Ako se vratim u školu neću imati vremena da se koncentrirati na mom OKP." Hmm. Zar to nije dobra stvar?

load...

Kao i kod većine stvari vezane za OKP, nema lakih odgovora. Ali postoje neke stvari koje treba imati na umu. Po mom mišljenju, duže ostati, to je teže napustiti. Dan je bio njegov stambeni program za devet nedelja, a pred kraj svog boravka je on govorio stvari kao što su: "Ja sam tako udobno ovdje, mogao sam ostati zauvijek." I on je to mislio. Također, dok nema sumnje da je osoblje u ovoj klinici sve što se može znati o OKP i njegov tretman znao, ne postoji ni pitanje da nisu znali moj sin. Njihove interakcije s njim su se desili tokom najgore vrijeme njegovog života. Oni su znali ništa o Dan strasti, nade, ili snove. Napravili su odličan posao tretira njegov OCD i ja kreditirati ERP terapija za doslovno spasio život. Ali oni nisu tretiraju Dan, cijelu osobu. Nisu uspeli da pogledamo širu sliku.

U mom srcu, znao sam da je prava stvar je za Dan da napusti program i vratiti se u školu. Bilo je vrijeme za njega da se vratim u svoj život, koji je uključivao mnogo više od OKP. Ali, kada imate psihijatar, terapeut i socijalni radnik ti govorim inače, može se zastrašujući. Srećom, isti prijatelj koji je pomogao Dan se kroz te prošle nedelje njegovog prve godine ponovo je došao u našu pomoć. Ako on nije rekao, "da ga odatle", moj muž i ja mogu vrlo dobro da ga pustim da ostane.

Dan se vratio u školu i burne godine slijedi. I drugi pogodio našu odluku mnogo puta. Ali, ako sam ikada sumnjam da smo učinili pravu stvar, ja samo pogledam sad na Dan. Njegov OKP praktično ne postoji i njegova strast za život se vratio. I on je viši na faksu, nakon njegove snove.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Bipolarni poremećaj i nasilje: da li postoji veza?

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Post Poremećaji ličnosti

Uzmite komentar o hladnom pilju: smešan ili uvredljiv?

Post Poremećaji ličnosti

Kako si ove nedelje prevazišao anksioznost?

Post Roditeljstvo

Šta je pba? razumevanje složenih emocionalnih simptoma

Post Svakodnevne veze

Nlp meta model: pitanja koja pretvaraju vaš život na desnu stranu

Post Roditeljstvo

Nisu to veze s nekim s graničnom osobom

Post Roditeljstvo

Kada tvoj sin misli da je gej

Post Slavnost

Jett travolta: tragedija izaziva više kontroverzi

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Tvoje tijelo

Moćna knjiga imenika za decu

Post Poremećaji ličnosti

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom


load...