Fantom trudnoća (pseudokozija): veza između tela i tela | BA.Superenlightme.com

Fantom trudnoća (pseudokozija): veza između tela i tela

Fantom trudnoća (pseudokozija): veza između tela i tela

Trudnoća je uzbudljivo vrijeme za buduće majke. To je vrhunac u ženskim životima i onaj koji će donijeti velike promjene. To donosi mnoge fizičke i emocionalne simptome. A žena može osjećati potpunu i ispunjeni kada zna da će postati majka. Ali šta se dešava kada je žena zapravo nije trudna?

Imao sam slučaj gdje je žena u kasnim 40-ih iz meni njen opstetričar / ginekolog. Tokom unos, je prijavila da joj je muž od 10 godina razvela od prije par mjeseci. Ona je navela da su pokušavali da imaju djecu za mnogo godina, ali sve četiri njene trudnoća je završila pobačajem. Nastavila je da mi kaže da joj je muž imao aferu nakon što je njen najnoviji trudnoće jer nije mogao da se bave bol drugog pobačaja i već slomljena brak.

load...

Nakon prve sjednice, pitala sam dozvolu da razgovara sa svog doktora, jer ju je iz mene. Oslobađanje informativni obrazac potpisan je i nazvala doktora nakon sjednice. Njen doktor prijavio da je, iako joj je trudnoća su potvrđeni u prošlosti, a ona je imala četiri pobačaja, posljednji testovi potvrdili su da ona nije bila trudna. On je nježno je objavio vijest da je, ali ona je insistirala da je trudna jer je doživljava sve simptome trudnoće. On smatra da je ona doživljava pseudocyesis.

Iako je rijedak, pseudocyesis ( "lažna trudnoća" ili "fantomska trudnoća") je ozbiljan emocionalni i psihičkog stanja. Psihološki faktori prevariti tijelo u vjerujući da je trudna.

Prema Nedostatak (2012), "njihov nivo hormona može rasti, i njihove grudi mogu postati engorged, a ponekad čak i oslobađajući kolostrum. Neke žene razvijaju zdravstvenih komplikacija povezanih s trudnoćom, kao što su preeklampsija. Lažne trudnoće može čak dovesti do kontrakcije. "Bez obzira na mišljenje liječnika, žena će insistirati da je trudna. Ovo stanje može biti izazvan traumom, kao što su zlostavljanje, pobačaja, incest, ili neplodnost.

Doktor će organizirati za ultrazvuk abdomena, a karlice ispit, test krvi i uzorak urina kako bi se utvrdilo da li je žena trudna. U pseudocyesis, testovi će izaći negativan ali žena će insistirati da je trudna zbog želja i potreba da postane majka.

load...

Bilo je dokumentiranih slučajeva pseudocyesis. U tekstu objavljenom Keller (2013), a doktor obavlja hitan carski rez u North Carolina bolnicu na ženu koja nije bila trudna. Nekoliko lekara pregledao i pokušao da je izazvati nekoliko dana prije nego što je odluka da se izvrši carski rez. Ultrazvuk je izvršena, ali nema otkucaja srca je čuo. Epiduralna je dobio i kada su je otvorili, su vidjeli da nema nikakve bebe.

Drugi slučaj je napisao dr Alvarez (2013.) prijavio da je žena u Brazilu ", otišla u bolnicu, jer je smatrala da joj je trudnoća bila u opasnosti." Izgledala je trudna, ali doktori nisu uspeli da identifikuju fetusa srca. Umjesto toga, oni izvode hitan carski rez samo da sazna da nije trudna.

Tretman zahtijeva podršku mreže. Medicinski radnici moraju da prekine vijest blago ženi koja vjeruje da je trudna. Preporučljivo je da žena traže psihoterapeut kao pomoć pri određivanju osnovni uzrok poremećaja, obrati emocionalnu stranu poremećaja, i pomoći ženi ugovor na odgovarajući način sa razočaranje bez trudnoće. To je važno za profesionalno ne da se smanji realnost fizičke simptome i pomoći pacijentima da tijelo i um natrag u kontaktu sa stvarnošću.

I blago razgovarao sa svojim klijentom o pseudocyesis i potvrdili medicinski rezultate. Osetila je nepotpuna i neispunjena jer nije mogla da postigne majčinstvo. Ona je okrivio sebe i svoju nesposobnost da zatrudne za aferu njenog muža i njihovog razvoda. Nisam umanjiti njeno fizičko trudnoće simptoma. Umjesto toga, istražili smo je simptome i povezan joj snažnu želju da postane majka. Proces žaljenja je implementiran da radi na njoj pobačaja i razvoda.

Nije bio svjestan realnosti stvari i postala zaokupljena svojim mislima i snažnu želju da postane majka. Njene misli odlutao ka ideja da je ona zamišljala koji zadržana, njeno tijelo na fantaziju trudnoće simptoma.

To je važno shvatiti moć i kontrolu mozak ima preko našeg organizma. Mnoge stvari se događaju u našim životima, koji može ometati zdravo funkcionisanje i emocionalno zdravlje. To može dovesti do depresije, anksioznosti ili stresa. Naše misli, osjećaje, uvjerenja i stavove može imati negativan ili pozitivan učinak na naš organizam. To je važno shvatiti i prepoznati svoje emocije i da se sortiraju uzroka simptoma kako bi upravljali emocionalno zdravlje.

load...

Reference

Alvarez, M. (2013). Fantom trudnoće: Zamislimo si trudna kad nisi. Pristupljeno January 2017. Godine, od www.foxnews.com/health - 2016. - 12 - 17 / fantomske trudnoće-zamišljajući-youre-trudna-kad-youre-ne.

Keller, K. (2013). Lažna trudnoća zbunjuju doktore, partnera. Preuzeto Jan 2017 od http://abcnews.go.com/Health/false-pregnancies-baffle-doctors-partners/story?id=18597468

Nedostatak, E. (2012). Čudno, ali istinito: Lažna trudnoća. Preuzeto Jan 2017 od http://www.babycenter.com - 0_strange ali-istinito-lažno pregnancy_10364942.bc

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Narcisistička baka, ranjena kći, otuđeni unuci

Post Poremećaji ličnosti

Citati koji inspirišu životno umišljanje

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 7 (deo 3)

Post Roditeljstvo

Senzorimotorna psihoterapija: intervencije za traumu i vezivanje

Post Slavnost

Padma lakshmi otkriva seksualno zlostavljanje u detinjstvu

Post Dobro zdravlje

Da li je vaš partner depresivan ili nezadovoljan?

Post Poremećaji odraslih

Živeti kao da je važno: intervju sa jon kabat-zinn

Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Post Više o tebi

Kriminal, posledice i mentalne bolesti

Post Poremećaji ličnosti

Hladni medvjedi te uznemiruju? znate svoje sastojke!

Post Tvoje tijelo

Otkrivanje intuitivnog jela: pitanja i odgovori sa Kristi od poštovanja zdravlja