Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo? | BA.Superenlightme.com

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?

Da li osobno znate nekoga ko je bez krova nad glavom? Da li ste prošli pored beskućnika na ulici nedavno? Vjerovali ili ne, beskućništvo može utjecati na bilo koga od nas. Niko nije izuzet od ove stvarnosti. Život je jednostavno previše nepredvidiv predvidjeti našu budućnost precizno. Za mnoge bore sa beskućništvo, to može biti prilično lako sakriti. Sa PO Box ili adresu bliskog člana porodice, niko neće znati da je neka osoba živi na dan i noć ulicama. Još više obeshrabrujuće je da je većina su djeca i odrasli s teškim ili netretirane mentalnih oboljenja u SAD-u.

Da li imate člana porodice sa netretirane ili teške psihičke bolesti? Imaš li teško da ih da vide što im je potrebno liječenje? Da li se boje da će pobunjenika i završiti bez krova nad glavom? Nisi sam. Mnoge porodice, staratelji i prijatelje bave ovu dilemu. Za mnoge obitelji se osjećaju nesigurno, neizvjesno i strahu kada teške ili netretirane mentalne bolesti dovodi do hospitalizacije, zatvor, ili beskućništvo. Postoji rijetko, ako ikada bilo kome da drži ruku kroz proces. Samoće opisuje njihovu stvarnost.

load...

Mnogi vjeruju da je beskućništvo je rezultat nedostatka motivacije, zloupotreba supstanci, ili siromaštva. Ali realnost je da je beskućništvo je i rezultat zlostavljanja, traume i duševne bolesti među mnogim drugim faktorima. Prema podacima Nacionalnog saveza da se okonča Beskućništvo (2013.), oko 7% beskućnika stanovništva živi u ruralnim područjima gdje su resursi oskudni. Oni također navode da najmanje 250.000 obitelji su beskućnici, dok je značajan dio beskućnika su mladi roditelji.

Prema zastupanje Treatment Center-TAC (2013.), "između 150.000 i 200.000 ljudi, od procijenjenih 744.000" su među beskućnicima stanovništva. Posljedica neadekvatnog ili ne postoje psihijatrijski tretman često beskućništvo. Većina ljudi ne zna da je većina redovno žrtve, koristite kante za smeće (8%) kao izvor hrane, prigrliti biblioteke kao "privremena skloništa", a možete staviti društvo u opasnost ako imaju netretirane ili teške psihičke bolesti. TAC podržava i potpomognuti Outpatient tretman kao održivo rješenje za ovu dilemu.

Nacionalni centar o porodici Beskućništvo prenosi da je 1 u 45 dece, ili 1,6 miliona, su bez krova nad glavom u Americi. Ova deca su veće šanse da pate od gastrointestinalnih problema, infekcije uha, astma, imaju visoku stopu gojaznosti, respiratorne infekcije, i iskustvo tri puta problemi u ponašanju djece koja nisu beskućnici.

Svesti u obitelji koje se bave teškim ili netretirane mentalne bolesti je važno. Ovdje je popis stvari koje obitelji, staratelje i prijatelji mogu učiniti da pomognu svojim voljene:

 1. Imam razgovor: Iako je teško u teškim okolnostima, može biti korisno imati razgovor sa voljenom osobom o stanju njihovih mentalnih bolesti, beskućništvo, ili budućnost. U svakom slučaju, razgovor može dovesti do bolje opcije.
 2. load...
 3. Ponudite podršku i resurse: Ponuda za pružanje krova dok se pojedinac može učiniti bolje. Ako to nije opcija, ponuda da pomogne toj osobi potražiti pomoć i iskoriste izvore znate može pomoći.
 4. Razmislite o nevoljnim obaveze: Ako je vaša voljena osoba ne snalazi dobro i odbija liječenje, možda ćete biti u mogućnosti da ih se u liječenje bez njihovog pristanka. Pogledajte "Kada voljenu osobu potreba hospitalizacije."
 5. Saznajte više o beskućništva: Becoming više upoznati sa izazovima beskućništva vam može pomoći da interveniše na odgovarajući način. Možete također zalažu za pravilnu brigu o voljenom osobom kada ste bolje informirani.
 6. Brigu o sebi: Ne zaboravite da se brine o sebi u to vrijeme. Važno je da ste dobro jesti, spavati, napravite pauzu, i da se uključe u aktivnosti koje vas pomladiti. Ne možete pomoći ako niste dobro.
 7. Pokušajte HUD: US Department of Housing i urbanog razvoja nudi sredstva za pojedince doživljava beskućništvo. Pomoć stanovanje, savjetovanje stanovanje, banke hrane, dopunski markice prihod / hrane, a vlada medicinske koristi mogu svi biti od pomoći za voljenu osobu.

Imamo nacionalni problem koji zaslužuje mnogo više pažnje. Ponekad se čini kao da ne postoji način da se pomogne beskućnicima ili mentalno bolestan. Ali ne pada plijen na ovaj gubitnički um-set. Ne možemo napraviti promjene, ali moramo da se obrazuju i postanu motivirani činjenicama.

Kliknite ovdje za nacionalni kataloga skloništima za beskućnike i socijalne usluge

 • Pročitajte kompletna lista činjenica potreba i problema karakterističnih porodica beskućnika
 • load...
 • Pročitajte više o mentalno oboljelih i njihova upotreba biblioteke kao sklonište
 • Da uče mlade o utiče siromaštva, provjerite u Just Neighbours
 • Za resursima i publikacija o beskućništva u porodicama, pogledajte u Nacionalni centar o porodici Beskućništvo 

Sve najbolje

Napomena urednika: Ovaj članak je izvorno objavljen 10. Februar, 2017, ali je ažurirana da odražava sveobuhvatnost i preciznost.

Reference

Homeless djecu Obrazovanje fond. (ND). Na "go-to" mesto za činjenice, brojke, agencije, i korisne web stranice. Preuzeto 26. Februar 2017, od http://www.homelessfund.org/resources.html.

Nacionalna alijansa za okončanje beskućništva. (2013.). Problemi. Preuzeto 10 Februar 2017, od http://www.endhomelessness.org/pages/issues. 

Tretman Centar za zastupanje. (2011.). Beskućništvo: Jedna od posljedica neispunjavanja za liječenje osoba sa teškim mentalnim bolestima-Backgrounder. Preuzeto 26. Februar 2017, od http://www.treatmentadvocacycenter.org/index.php?option=com_contentItemid=217. 

© Foto 1: Miguel Saavedra

© Foto 2: Flavio Takemoto

© Foto 3: Leroy Skalstad

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Temperament i veza između roditelja i djeteta

Post Roditeljstvo

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?

Post Svakodnevne veze

Genije suprotnosti: kako introvertni i ekstrovertirani postižu izvanredne rezultate

Post Roditeljstvo

Trudnoća i psihotropni lekovi

Post Roditeljstvo

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Post Depresija

Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze

Post Roditeljstvo

Kada tvoj sin misli da je gej

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Svakodnevne veze

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Post Roditeljstvo

Šta je otrovna sramota?

Post Psihologija seksa

Drugi deo: hiperseksualni poremećaj - dijagnoza

Post Svakodnevne veze

Listovi emocija: identifikacija vaših osećanja, prijatna i ne