Koji je vaš stil učenja? | BA.Superenlightme.com

Koji je vaš stil učenja?

Koji je vaš stil učenja?

li Google potraga za riječi "stilove učenja" i naći ćete veliki broj sajtova tvrde oni mogu identificirati svoj stil preferira učenja u roku od nekoliko minuta. Jeste li verbalnog učenik? Jesi li ti auditivni učenik? Da li ste kinestetički učenik? Navodno, oni koji imaju stručnost u VAK (vizualni, auditivni, kinestetički) sistem klasifikacije mogu odgovoriti na ta pitanja; oni mogu pružiti dijagnoze u vezi svoje najbolje stil učenja.

Sistem VAK je jedan od mnogih koji tvrdi da je u stanju da identifikuje stil učenja. U jednom komentaru naučnici su identificirali više od 70 različitih stil učenja (LS) Klasifikacija sistema (1). Definicija stilova učenja variraju, ali većina u oblasti obrazovanja izgleda da se slažu da u najmanju ruku to uključuje identifikaciju preferirani stil pojedinca učenja i odgovarajuće instrukcija sa tom stilu.

load...

Koncept stilove učenja je privlačan učenicima, roditeljima i pedagozima. Očigledno, ljudi su jedinstveni, oni uče na različitim stopama i vole različite vrste iskustava. Kao produžetak, Stilovi učenja ima smisla. Stilovi učenja omogućavaju studentima da samoispitivanja i odrediti kako najbolje uče. Niko ne voli da misle da imaju poteškoće u učenju. To je mnogo udobnije da vjeruju materijal je teško naučiti, jer se nastava stil ne odgovara prednost jednog učenja, a ne mislim da je to teško, jer nisu koristili odgovarajuće strategije učenja.

Roditelji mi se ideja da dijete prima obrazovanje specifične za svoj stil lično učenja. Roditelji djece koja ne dobro ne nauči naći barem malo utješno da se problemi u učenju njihovo dijete može biti zbog nepravilnog instrukcija, a ne problem specifičan za dijete.

Istraživanje upravlja Dekker i kolege pokazali su da je 93% u Velikoj Britaniji nastavnika vjeruje da pojedinci bolje uče kada su upućeni u skladu sa svojim preferirani stil učenja (2). Studija sprovedena na uzorku od višeg fakultetsko obrazovanje (u SAD) otkrili su da 64% ispitanika studije odgovorio da na izjavu "nema predaje stilu učenja studenta poboljšati učenje" (3). Pretragom obrazovnim resursima informativni centar (ERIC) 2008 naći gotovo 2.000 članke iz časopisa, oko 900 konferencije prezentacije i 700 knjige ili poglavlja u knjigama o LS (4). Sa tako široko rasprostranjena vjerovanja u koncept LS moraju postojati jaki dokazi koji ga podržavaju? Manje od 25% od unosa iz 2008. ERIC pretraživanje baze podataka su recenziranih članaka.

load...

Coffield i kolege okupili veliku bazu podataka LS relevantnih informacija (1). Baze podataka se sastojao od knjige, članke iz časopisa, teze, novinskih članaka, web stranice, radovi u zbornicima skupova i neobjavljeni književnosti. Jedan manji dio su informacije iz recenziranih časopisa, a još manji iznos je dobro kontrolisana studija.

Massa i Mayer provela niz eksperimenata za testiranje interakcije atribut-tretman (ATI) hipoteza (5). ATI hipoteza predviđa da će na vizualizaciju nastupiti najbolji na testovima kada dobiju vizuelni, a ne verbalne metode nastave, i verbalizers će najbolje obavljati na testovima kada dobiju verbalno, a ne vizualni metodama nastave. Rezultati studije nisu podržali hipotezu. "Sve u svemu, naši rezultati ne daju uvjerljiv razlog za prilagođavanje različitih instrukcija programa on-line za na vizualizaciju i verbalizers."

Kratzig i Arbuthnott testirali da li prednost stil učenja u korelaciji sa memorijom u svakoj od 3 senzornih modaliteta (vizualni, auditivni, kinestetički) (6). Rezultati pokazuju učinak test nije u korelaciji sa prednost stil učenja. Istraživači su zaključili da su njihovi rezultati osporiti tvrdnju da pojedinci najbolje uče kada instrukcije u skladu sa svojim preferirani senzornih modaliteta.

Nema jaki dokazi koji podržavaju LS. Međutim, to ne treba da obeshrabri edukatora iz nastojanje da se poboljša nastavne metode. Nastava početnike u određenom području može zahtijevati različite strategije nego podučavanje onih sa visokim nivoom znanja. Različite nastavne strategije mogu biti potrebne za izvođenje nastave različite stvari; to jest, strategija može ovisiti o kontekstu.

Postoji veliki broj istraživanja o strategijama kako bi se povećala za učenje. Edukatora i studenata se savjetuje da razmotri i koristiti informacije iz te linije istraživanja, umjesto da troše prekomjerne vremena pokušavajući da identificiraju svoje iluzorno stil učenja.

Reference

  1. Coffield, F., Moseley, D., Hall, E., i Ecclestone, K. (2004). Stilovi učenja i pedagogije u post 16 Learning: sistematski i kritički pregled. London: Učenje i vještine istraživačkog centra.
  2. Dekker, S., Lee, NC, Howard-Jones, P., i Jolles, J. (2012). Neuromyths u obrazovanju: prevalencija i prediktori zabluda među nastavnicima. Frontiers in psihologiju, 3, 429.
  3. Dandy, K., i Bendersky, K. (2014). Studenata i fakulteta uvjerenja o učenju u visokom obrazovanju: implikacije za nastavu. International Journal of nastave i učenja u visokom obrazovanju, 26, 358-380.
  4. Lilienfeld, SO, Lynn, SJ, Ruscio, J. I Beyerstein, BL (2010). 50 Veliki mitovi Popularna psihologija: Shattering Rasprostranjena Zablude o ljudskom ponašanju. Malden, MA: Wiley-Blackwell.
  5. Massa, LJ, i Mayer, RE (2006). Testiranje ATI hipoteza: Treba multimedia instrukcija smjestiti verbalizer-Visualizer kognitivni stil. Učenje i individualne razlike 16, 321-335.
  6. Kratzig, GP, i Arbuthnott, KD (2006). Perceptivnih stil učenja i sposobnosti učenja: A test hipoteze. Journal of Educational Psychology, 98 (1), 238-246.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Teska ljubav

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: druga vrsta iste: memoir

Post Roditeljstvo

Vodič za letnji odmor za roditelje bez roditeljstva

Post Roditeljstvo

Teens sa intelektualnim invaliditetom to teže

Post Roditeljstvo

Pet znakova treba da spustite parovi terapeuta

Post Roditeljstvo

Štedi jedni druge: ljubavnu priču majke i ćerke

Post Roditeljstvo

Dobro se razvode

Post Roditeljstvo

Kako izgleda biti stacioniran sa disocijativnim poremećajem identiteta: 1. dio

Post Roditeljstvo

Zašto bi zakon Kendre trebalo da se proširi preko nacije

Post Roditeljstvo

Prekid ciklusa emocionalnog napuštanja

Post Roditeljstvo

Poremećaj graničnog ličnosti: razdvojenost i emocionalni haos

Post Roditeljstvo

8 ključeva za zaustavljanje nasilja: strategije za roditelje i škole