Mozak djece sa hiperaktivnošću poremećaja pažnje pokazuje nedostatak proteina | BA.Superenlightme.com

Mozak djece sa hiperaktivnošću poremećaja pažnje pokazuje nedostatak proteina

Mozak djece sa hiperaktivnošću poremećaja pažnje pokazuje nedostatak proteina

Nova istraživanja o djeci sa Attention Deficit / hiperaktivnost poremećaj je pronašao nedostatak neophodan mozak kemijske. Djeca sa ADHD izgleda da su gotovo 50 posto niži nivoi amino kiseline se zove triptofan, protein koji pomaže u proizvodnji dopamina, noradrenalina i serotonina. Takođe je važno za pažnju i učenje.

Jessica Johansson Orebro Univerzitetu u Švedskoj i njen tim je odlučio da istraži da li djeca s ADHD-om pokazuju razlike u transportu proteina triptofan, tirozin i alanin, jer ove amino kiseline su prekursori za hemikalije u mozgu koje su već uključeni u razvoju ADHD.

Oni su analizirali ćelije vezivnog tkiva zove fibroblasti od 14 dječaka uzrasta od 6 do 12, od kojih je svaki imao ADHD. Ispostavilo se da je sposobnost ćelija za transport triptofana je niža u dječaka s ADHD-om nego u drugim momcima.

load...

Nalaz ukazuju na veću biokemijske poremećaje u mozgu osoba s ADHD-om nego što se ranije shvatila, rekla je Johansson. Ona je komentirao: "Ovo ukazuje na to da je nekoliko signala supstance upleteni u ADHD, au budućnosti to bi moglo utrti put za druge droge od onih danas u upotrebi."

Ona je objasnila da je njen rad se fokusira na analizu važne signalne supstance u mozgu. Pretjerano nizak nivo ovih supstanci može ležati iza razvoja stanja kao što je ADHD.

Nalaza "vjerojatno znači da je mozak proizvodi manje serotonina", rekla je ona. "Do sada je fokus je uglavnom bio na signal supstance dopamina i noradrenalina u liječenju ADHD. Ali ako su nizak nivo serotonina jedan od faktora, drugi lijekovi mogu biti potrebne za uspješno liječenje."

Niske serotonina moglo doprinijeti većoj impulsivnost, dodala je ona, koja je osnovni simptom ADHD. Hitno je potrebno više istragu serotonina kod osoba s ADHD-om i remeti poremećaja u ponašanju, ona smatra.

Djece u ADHD grupa također je povećan transport kiseline alanina amino u ćelije fibroblasta. Nejasno je kako to utječe na ADHD, stručnjaci kažu, ali oni predlažu to može utjecati na transport drugih aminokiselina važna za normalan rad mozga.

Zanimljivo, povećan transport alanina je također pronađena u djece s autizmom. U studiji devet dječaka i dvije djevojčice sa autizmom, fibroblasta uzoraka pokazala znatno povećan kapacitet transporta za alanina. Ova povećana transport alanin kroz stanične membrane "mogu utjecati na prijevoz nekoliko drugih aminokiselina preko krvno-moždanu barijeru", kažu istraživači, dodajući da "značaj nalaza mora biti dodatno istražiti."

load...

No razlike su viđeni u akciji tirozin amino kiseline u uzorcima iz dječaka s ADHD-om, što kažu stručnjaci "je teško objasniti," s obzirom da je triptofan aktivnosti bio drugačiji od onog u dječaka bez ADHD. Međutim, oni misle da to znači da je promjena triptofana "može biti povezan sa više opšte promene u staničnoj membrani funkciju u ADHD." Slične promjene u stanične membrane su viđeni u drugim psihijatrijskim poremećajima, kao što su shizofrenija i bipolarni poremećaj.

Vođa tima dr Nikolaos Venizelos ističe da je drastično smanjena razine acetilkolina receptora su također viđen u dječaka s ADHD. Ovaj nedostatak može izazvati probleme sa koncentracijom i učenjem.

Droge koje poboljšavaju razine acetilkolina već su dostupni i trenutno se koristi u liječenju Alzheimerove bolesti. Svi detalji studije objavljeni u časopisu Behavioral i mozak funkcionira.

Dr. Venizelos je dodao: "Radim istraživanje o psihičkim bolestima i funkcionalna oštećenja na ćelijskom nivou. Mnoge od njih se pretpostavlja da su posljedica pretjerano nizak nivo važan signal supstanci u mozgu, tako da ćelije biohemijske analize nam pomoći da shvatimo procese koji uzrokuju promjene. "

Ova studija je bila ograničena od strane male grupe pacijenata koja je uključivala samo dječaci. Ali tim zaključuju, "Djeca sa ADHD-om mogu imati smanjeni pristup triptofana i povišenom pristup alanina u mozgu.

"Smanjen triptofana dostupnost u mozgu može uzrokovati poremećaje u serotonergičkim sistemu neurotransmiter, što sekundarno može dovesti do promjena u kateholaminergičke sistemu [koji pokriva dopamin aktivnost]."

Na taj način, nova otkrića uklapa sa prethodnim nalazima da geni identifikovani kao povezani sa ADHD i nekoliko koji su povezani sa kateholaminergičke sistema.

load...

Na kraju, stručnjaci pozivaju na "još i proširena istraživanja koje se odnose na poremećaj transporta aminokiselina u djece s ADHD-om."

Reference

Http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3191351/?tool=pubmed

Fernell, E. Et al. Nenormalno amino transport kiselina u fibroblasta od djece s autizmom. Neuroscience Letters, 12. Mart 2007, DOI: 10.1016 / j.neulet.2007.03.004

Johansson, J. Et al. Altered triptofan i alanin transporta u fibroblasta od dječaka s deficitom pažnje / hiperaktivnost poremećaj (ADHD): in vitro studija. Ponašanju i moždane funkcije, 24. Septembar 2017. Godine, DOI: 10.1186 - 1744-9081 - 7-40

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Neuronauka romantizovane ljubavi - prvi deo: emocije tabu

Post Roditeljstvo

Odrasli asperger: olakšanje dijagnoze

Post Poremećaji odraslih

Zašto empatija može biti dvostruki mač: jeffrey schwartz

Post Roditeljstvo

Poremećaj graničnog ličnosti: razdvojenost i emocionalni haos

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj ili samo kurk?

Post Dobro zdravlje

Ti, ja i posttraumatski stresni poremećaj: odnosi sa partnerima koji su pretrpeli traumu

Post Svakodnevne veze

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Post Poremećaji odraslih

Radna sveska za smanjenje stresa zasnovana na svesnosti: ponedeljnički svesni citat

Post Tvoje tijelo

Unapređenje slike tela: ljubav posle ljubavi

Post Roditeljstvo

Problemi sa poricanjem odnosa: kako to popraviti

Post Roditeljstvo

Granična ličnost: 7 moćnih načina porodice mogu se suočiti sa simptomima

Post Poremećaji ličnosti

April je nacionalni poezijski mesec: podelite svoje pesme povezane sa anksioznošću