Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju | BA.Superenlightme.com

Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju

Odobrenih 9 psihologa mora se čitati o mentalnom zdravlju

Psiholozi su pronicljivi gomila kada je u pitanju knjige. Zbog pogled njihovog insajderski mentalnog zdravlja i psihologije, oni su u mogućnosti da oštro suditi preciznost i vrijednosti na knjige. Pitali smo pet psihologa koje knjige bi vam preporučilo čitaocima.

Ispod ćete naći knjige o svemu, od primjene kognitivne terapije za smanjenje anksioznosti roditeljstva dobro da žive smislen život podržava dijete kroz jede oporavak poremećaj.

1. Feeling Good Handbook David Burns

Prema psiholog i stručnjak pažnju Lucy Jo Palladino, dr, ova knjiga nudi "A jasno, korisno objašnjenje prednosti i tehnike kognitivne terapije, sa uputstvom samopomoći za depresiju, nisko samopoštovanje, anksioznost, strahovi, fobije , komunikacija problema i još mnogo toga. "(Feeling Good Priručnik na Amazon.com)

load...

2. Spark John Ratey

Drugi pick od Palladino, ova knjiga je "Inteligentan predstavljanje novog istraživanja o vitalnim vezu između zdravlja mozga i fizički pokret." Ona dodaje: "Pročitajte ga prvo za vrijedne informacije; zatim ponovo pročita delove koji obnovite motivaciju da redovno vježbaju biste poboljšali koncentraciju, raspoloženje i otpornost na stres. "(Spark na Amazon.com)

3. Kako to Talk Tako Deca će saslušati i Slušajte So Deca će govoriti Adele Faber i Elaine Mazlish

Ova knjiga, Palladino kaže, pomaže "zauzet roditelji... Podići sposobni, zadruga, emocionalno stabilna djeca". Naime, ona kaže da je to "na osnovu sjajan rad dr Haim Ginott, i puno korisnih crtića, numerirana sažetke i jednostavan stupili na snagu vježbe. "(Kako Talk Tako Deca će saslušati i Slušajte So Deca će govoriti na Amazon.com)

4. Siddhartha Herman Hesse

Jeffrey Sumber, MA, psihoterapeut, autor i učitelj, preporučuje ovu knjigu često "klijenti suočavaju njihovo značenje u životu." Siddhartha je o "Putovanje od mladića u potragu da zna sebe i grafikoni ponekad zbunjujući izbor on čini u kako bi se pronašli osjećaj duboke mira. "on kaže da"... Knjiga pruža dovoljno stvarna analogije našim modernim životima dovoljno emocionalnu distancu da je savršen alat za učenje za terapiju. "(Siddhartha na Amazon.com)

5. Get Out of Your Mind i u vaš život Steve Hayes

Prema anksioznost specijalista Čad LeJeune, dr, da je ovo "izazovan naslov za izazovan knjigu, ali jedan vrlo vrijedan truda. Ona pruža "revolucionarni način gledanja na [čitalaca] doživljaj sebe i života."

load...

Naime, Hayes "govori o tome kako pokušavaju izbjeći neugodno osjećaje ili situacije ograničava naš život previše, tako učeći da prihvate i tolerirati one tegobe, možemo nastaviti veći, zanimljiviji i sadržajniji život", kaže stručnjak za ADHD Ari Tuckman , dr, koji je također preporučuje knjigu. (Get Out of Your Mind i u svoj život na Amazon.com)

6. Pomoć Vaš Tinejdžer Beat poremećaj u ishrani James Lock i Danijel le Grange.

Elizabeth M. Davis, Psyd, klinički direktor djece i adolescenata usluga za Eating oporavak centar, kaže da je ova knjiga "je od suštinskog značaja u mom pomažući roditeljima i najbližima steknu veći osjećaj poremećaja u ishrani i njihova uloga u oporavku." Poput knjigu ispod njega, Pomoć Vaš Tinejdžerka Beat poremećaj u ishrani pomaže da podstakne "veću svijest o sebi u procesu liječenja" i obrazuje najmilije kako bi najbolje dati podršku. (Pomoć Vaš Tinejdžer Beat poremećaj u ishrani na Amazon.com)

7. Znanje-based Learning za Briga za voljenu osobu poremećaj u ishrani Janet Treasure, Grainne Smith i Ana Crane

Još jedna od Davis esencijalnih stoji na poremećaje u ishrani, ova knjiga pruža praktičnu pokazivače i informacije za podršku voljene osobe zasnovane na dokazima.

Ona kaže da su obje knjige su "pomoći za pomoć roditeljima u puštajući svoje krivice i srama tokom procesa liječenja, koja ima malo ili nimalo prostora u putu oporavka za ove porodice." (Vještine-based Learning za Briga za voljenu osobu poremećaj u ishrani na Amazon.com)

8. Intimnost i Desire: Probudite strast u vašem odnosu David Schnarch

Tuckman preporučuje ovu knjigu pojedinci bore u njihovim odnosima. On upozorava da "To može biti seksualno eksplicitne ponekad, ali ima puno velikih informacije za ljude koji žele da poboljšaju i svoj odnos i svoje pojedinačne dinamiku." (Intimnost i Desire: Probudite strast u vašem odnosu na Amazon.com)

load...

9. Anksioznost i fobija Workbook Edmund Bourne

Ova knjiga je korisna za svakoga bori s anksioznošću, kaže Tuckman. Ona "ima tona dobre informacije o uzrocima anksioznosti, mogućnosti liječenja, i puno strategija za rješavanje toga." (Anksioznosti i fobija Workbook na Amazon.com)

Dodatni resursi

Gore psiholozi su također pisane razne vrijedne knjige, uključujući:

Zabrinutost Trap: Kako sebe oslobodi od Worry & Anxiety koristeći Prihvatanje i Posvećenost Terapija Chad LeJeune

Sanjari, Istraživačima i Dynamos: Kako pomoći djetetu koje je Bright, dosadno i imate problema u školi od strane Lucy Jo Palladino

Find Your Focus zona: djelotvoran novi plan za poraz distrakcije i preopterećenja Lucy Jo Palladino

Više pažnje, Manje deficit: Uspjeh Strategije za odrasle s ADHD Ari Tuckman

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi

Post Poremećaji ličnosti

Srećan 2018. Zbogom narcizizam. Proslavljamo 500k stranice!

Post Roditeljstvo

Hronična depresija i zavisnost

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Post Svakodnevne veze

Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze

Post Psihologija seksa

Koji seksualni poremećaj nedostatka pažnje nije

Post Poremećaji odraslih

Dan bez pametnog telefona: kratka satira

Post Poremećaji ličnosti

Šta znači pareidolija i zašto je to opasno?

Post Roditeljstvo

Svakog dana mi se više dopada: autizam, ekt i tretman naše najhladnije dece

Post Svakodnevne veze

Opsesivno-kompulzivni poremećaj kod dece i tinejdžera

Post Više o tebi

10 uvodnih pitanja terapeuta obično traže

Post Poremećaji odraslih

Živeti kao da je važno: intervju sa jon kabat-zinn