Opozicioni poremećaj: majčin opstanak | BA.Superenlightme.com

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Jeste li vi roditelj djeteta sa agresivnim i buntovnog ponašanja? Da se nađete osjećaj iscrpljen nakon vremena zadaću, jačanje pravila i granice, ili se bave ponašanjem negativno školi? 

Ako je tako, možete vjerojatno se odnose na Zenia Marsden, majka djeteta sa opozicioni prkosni poremećaj (ODD) i autor Opozicione Defiant Disorder: Majka opstanak.

Prema American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, oko 1-6% djece školskog uzrasta pati od ODD. Mnogo više djeca bore sa višestrukim dijagnozama, poznat kao komorbiditeta, kao što su ADHD, depresija, anksioznost, ili post-traumatskog stresnog poremećaja. Šta više, simptomi depresije - kao što su umor, neraspoloženje, slab apetit i spavanje obrasce, beznađa, ili čak i suicidalne misli - može pogoršati simptome čudno.

load...

Ovaj kompleks slika zdravlja može vagati na kolebao snagu porodičnog sistema, što uzrokuje probleme u brakovima, u roku od roditeljstva prakse, pa čak i na poslu. Nažalost, iako Marsden knjiga ne pustiti čitaoci znaju da nisu sami, da ne nudi rješenja i opisuje neke neprikladno roditeljstva izbore. 

Marsden počinje uvođenjem joj čitaoce da defektolog po imenu Susan Bettinger koji razmatra tipično ponašanje opozicionog djeteta u školskom okruženju. Većina djece sa opozicioni ponašanja, ona deli, su "ljuti i frustrirani, uglavnom za neidentificirane razloga, a brisati verbalno ili fizički, ili oboje, kada su dali upute ili se ispraviti."

Ne samo da su nastavnici djece sa ODD pate, ali se to učiniti roditelji. Jer su odgovorni za svoju djecu, kao i za rad sa instruktorima, mnoge majke i očevi doživljavaju stida, krivice i strah - strah od okrivio ili ismevana za ponašanje svoje djece u školi.

Kao što piše Marsden, "Moj sin mi je izazvalo nema kraja tuge. Bojao sam se za svoju budućnost i svoj život. "Ali dok je ona jasno pokazuje stres situacije, Marsden piše na način koji ga čini teško pratiti svoju priču. Tu je loša gramatika i interpunkcije, nedostatak poglavlja, i opći nedostatak organizacije u knjizi. Osim toga, tema ODD periodično izgubi u razgovorima o praznicima, propali brak, i drugim subjektima koji su Vam nebitno; knjiga skreće u memoarima teritoriju kada je mogao biti koristan kao sredstvo za rasvijetu drugim roditeljima.

Dok je kao terapeut čitanje knjiga koju sam cijenjen iskrenost autora i primjere ona daje svog beznađa, knjiga je potencijalno štetan za očajnih obitelji koje traže odgovore. Marsden čini se da nemaju mogućnost filtriranja svoje iskustvo i prilagođavanje informacija za nju čitaoce. Ona je također izgleda nije naučila iz svog nepravilnog roditeljstva alata.

load...

Ako ste bili roditelj djeteta sa opozicioni ponašanje, da li imate pretragu dijete za pravu veličinu drvene veslo dobiti tjelesno kažnjavanje? Da si stavio nos vašeg djeteta u njegovom urinu ako je mokrio u svojoj spavaćoj sobi? Da li biste prijavili šta si uradio profesionalni mentalno zdravlje dvaput?

Dok Marsden radi ekspres žaljenje za slušanje savjet od prijatelja, ona prepričava takva ponašanja prema njoj sin sa malim zaborav, možda u pokušaju da daju "sirovi" priču. To je nešto neodgovorno, međutim, uključiti sjećanja tjelesnog kažnjavanja i drugih neprikladno roditeljstva ponašanja bez često naglašavajući da čitaoce da takvo ponašanje ne treba oponašao.

Do kraja knjige, Marsden piše da je verovala njen sin potrebne za pronalaženje strast u životu, nešto što će ga odvratiti i usmjeravati svoje ponašanje, i kaže da je završio ide u mornarici. Nažalost, autor ne pruža čitaocima razlog za pisanje knjige ili šta je osetila drugi mogao dobiti od njega.

Opozicioni Defiant Disorder: Majke Survival plicata, maj 2017. Paperback, 108 Stranice $ 14

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Kako perfekcionizam može uništiti vaš oporavak

Post Poremećaji odraslih

5 mitova koji okružuju depresiju i anksioznost koja vas može zadržati

Post Poremećaji u detinjstvu

Ne čitajte ovo osim ako niste majka

Post Poremećaji ličnosti

Hakomi psihoterapijski put, dio 1: srednja škola protiv Hakomija

Post Svakodnevne veze

Da li je lakše dati nego dobiti?

Post Roditeljstvo

Da li opsesivno-kompulzivni poremećaj može biti sezonski?

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Više o tebi

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Poremećaji ličnosti

Stvari koje narcisista nikada neće učiniti

Post Više o tebi

10 načina da upravljate svojom težinom na psihološkim sredstvima

Post Poremećaji ličnosti

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu