Opsesivni kompulzivni poremećaj, tikovi i tirretni sindrom | BA.Superenlightme.com

Opsesivni kompulzivni poremećaj, tikovi i tirretni sindrom

Opsesivni kompulzivni poremećaj, tikovi i tirretni sindrom

Kada je moj sin Dan je opsesivno-kompulzivni poremećaj je u najgorem slučaju, on je razvio izobličenja lica, trzanje tokom svoje tijelo, a neki primjetan tikove. Kao da ima teške OKP nije bilo dovoljno zastrašujuće!

Kako se ispostavilo, tikovi i Tourette sindrom nisu neuobičajene u onih sa OKP. Statistički podaci variraju, ali oko 50% djece s OKP imaju, ili su imali, tikovi i 15% od njih su s dijagnozom Tourette sindrom. Dakle, ono što je veza?

Prema dr Barbara Coffey, profesor na Katedri za psihijatriju i načelnik Tikovi i Turetovog Klinička i istraživački program na Icahn School of Medicine, zaista postoji genetska veza između OCD i TIC poremećaja. U stvari, ako dijete predstavlja sa tikove ili Tourette sindrom, postoji dobra šansa on ili ona će imati neki članovi porodice koji imaju OCD, sa ili bez tikova ili Tourette sindrom.

load...

Tourette sindrom se često dijagnosticira uz opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Dr. Coffey govori o tome kako tretiraju OKP efikasno zapravo može imati veliki uticaj na tic simptome Turetovog. Tikovi obično se smanjila do te mjere da nema dodatnog tretmana potrebno.

Ovo je dobra vijest, iako nije posebno iznenađujuće. Jer OKP je obično anksioznost prešao, i čini se anksioznost pogoršava tikove, očekivali bismo da tretiranje OCD će uvelike smanjiti tikove. Ono što je zanimljivo je napomenuti, međutim, da se preporučuje tretman za OCD (izlaganje i prevencija terapijski odgovor, SSRI) razlikuje od prihvaćenih tretman za tikove i Tourette sindrom (opuštanje obuka, obuka navika-preokret i standardne neuroleptici, kao i druge lekovi). Za one koji su zainteresirani u diskusiju dubini od ova dva poremećaja i njihov odnos, preporučujem checking out ovaj članak dr Čarls Mansueto na sajtu IOCDF.

Kao i kod većine pitanja koja se odnose na opsesivno-kompulzivni poremećaj, može dobiti komplicirano. Dan je trzanje intenzivirala kada je uzimao atipični antipsihotik lijekove, i on je razvio trzaje kao dobro. U kombinaciji sa potrese i non-stop odskakanje nogu, i bilo je teško da ga vidi u ovom stanju. Ne mogu ni zamisliti kako to mora da je osjetio kao što je na njega.

Srećom, drago mi je da prijavi da u slučaju Dan, njegova trzanje, tikovi, a sva pitanja pokret riješiti kada mu OKP je tretirana i on je skinut sve svoje lijekove. Ali svakako se nije dogodilo preko noći; bilo je postepeno. Njegove dijagnoze depresije i GAD (Generalizovani anksiozni poremećaj) također je pao za odloženi kada mu opsesivno-kompulzivni poremećaj je pod kontrolom. Dakle, iako je imao više dijagnoza i pitanja kada su stvari bile jako loše, svaki od njih čini se da je proizašla iz njegova opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Šta je podmukao poremećaj!

load...

Kao što je često slučaj, uvijek se vraća na istu stvar - značaj dobijanja odgovarajuće liječenje opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Ako drugi problemi, kao što su tikovi, depresija ili anksioznost ostaju nakon OKP je pod kontrolom, oni mogu biti upućene na odgovarajući način. Ali ti bi mogao biti ugodno iznenađeni ovim pitanjima riješiti jednom OKP se ne zovem više pucnje.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

6 reči koje su dovele do pokušaja samoubistva: ona je samo kriminalac, ostanite ovde

Post Psihologija seksa

Istina o gej konverzijskoj terapiji

Post Više o tebi

Može li riblje ulje pomoći vašem mozgu - i bipolarni poremećaj?

Post Svakodnevne veze

Voliš li narcisa?

Post Svakodnevne veze

Neuronauka romantizovane ljubavi - prvi deo: emocije tabu

Post Svakodnevne veze

Video igre: neočekivane koristi za sve uzraste

Post Psihologija seksa

Šta ima porno?

Post Roditeljstvo

Pet znaka znakova vaše dijete je puno perfekcionista

Post Roditeljstvo

Zašto ne biste podrivali roditeljstvo vašeg partnera

Post Više o tebi

10 koraka da postanu svjesniji

Post Roditeljstvo

Odrasli asperger: olakšanje dijagnoze

Post Roditeljstvo

Novi rezultati o antidepresivima u trudnoći