Opsesivno-kompulzivni poremećaj i atipični antipsihotici | BA.Superenlightme.com

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i atipični antipsihotici

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i atipični antipsihotici

Dok je frontline tretman za opsesivno-kompulzivni poremećaj i dalje ekspozicije i prevenciju odziva (ERP) terapija, mnogi koji pate od opsesivno-kompulzivni poremećaj također Čini se da je uz pomoć lijekova. Često izgleda posebno korisno kombinacija ERP terapije i lijekove, obično visoke doze inhibitora selektivne preuzimanja serotonina (SSRI, propisana za depresiju).

Ovo je bio put uzeti sa sinom Dan kada je njegova OKP bila teška. On je također bio uzimanja benzodiazepina. On je bio napreduje, polako ali sigurno, u svojoj borbi protiv OKP, ali je naknadno propisan atipični antipsihotik, također poznat kao generacija antipsihotika drugi. Neki marke ovih lijekova uključuju Abilify i risperidonom. Obrazloženje da nam je da će ovaj dodatak "poboljšati" efekte SSRI Dan je trenutno u toku.

load...

U njegovom slučaju, ovo je recept za katastrofu. On je postao sve više uznemirenih i depresivan, i razvio neke ukupnu nesigurnost, uključujući i drhtanje ruku. Kada je moj suprug i ja izrazili zabrinutost svog doktora, rečeno nam je naš sin apsolutno potrebno sve svoje lijekove. Kako je vrijeme prolazilo, tahikardija (ubrzan rad srca), do neba triglicerida i debljanje od 35 kilograma za nekoliko mjeseci su dodati na svoju listu nuspojava. I njegova OKP izgledao gore. Konačno smo imali dovoljno i insistirao da se odlučene skinuo lijekove. Nije iznenađujuće, njegov neželjeni efekti popustila i njegova OKP poboljšana.

Nedavne studije su pokazale da ono što je bilo očigledno da se moj muž i ja: atipičnim antipsihoticima mogu pogoršati simptome opsesivno-kompulzivnog poremećaja i može čak dovesti do OCD da se pojavi kod onih bez poremećaja. Ova činjenica se ne čini da se široko poznat u javnosti, uključujući i mnoge terapeuti.

U drugoj studiji istraživači na Univerzitetu Kolumbija i University of Pennsylvania, učesnika već uzimaju SSRI da tretiraju svoje OKP su odvojeni u tri grupe. Jedna grupa je dobila sedamnaest sjednica ERP terapije, jedna grupa je dobila risperidonom, a krajnji grupa je dobila placebo. Oni u ERP grupa je imala u prosjeku smanjenje njihova OKP težine postiže 52 posto. Oni u risperidonom grupa je pokazala smanjenje od 13 posto, a one u placebo grupa imala smanjenje od 11 posto.

Na ovoj studiji, jasno je da se pojavi ERP terapija da je najefikasniji tretman za OKP. Risperidonom nije pružio nikakve statistički značajne koristi više nego kod placebo. Svi moramo biti vrlo oprezni kada se sprovodi liječenje opsesivno-kompulzivnog poremećaja i budite sigurni da imaju nadležnim provajder tretman kojima vjerujemo i koji će slušati našu zabrinutost. S obzirom na rezultate ovih nedavnih studija, rekao bih dugo i teško prije nego što atipični antipsihotici za liječenje OKP. Nadam se samo da doktori će misliti dugo i teško prije nego što ih propisuju.

load...

Reference

Http://www.news-medical.net/news - 20120907 / Antipsihotični izazvane-opsesivno-kompulzivni-simptomi-assessed.aspx

Http://sethgillihan.com/ocd-erp-ssris-and-antipsychotic-medication/ "

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Znaci psihoze: šta treba da znate

Post Poremećaji u detinjstvu

Robin Williams i emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Više o tebi

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Svakodnevne veze

20 situacija u kojima muškarac teži da gasi ženu (da bi je smatrala da je luda)

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj: krivite bolest, a ne osobu

Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja

Post Tvoje tijelo

Šta je na listi samoposluživanja ovog leta?

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes

Post Više o tebi

5 znakova tajnog narcizma

Post Poremećaji ličnosti

Narcisoidi i patološko leže