Opsesivno-kompulzivni poremećaj i braća i sestre | BA.Superenlightme.com

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i braća i sestre

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i braća i sestre

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) utječe ne samo pate, ali njihove porodice kao dobro. Biti upućen u haos poremećaj često uzrokuje mogu biti posebno ometanje, zbunjujuće i uznemirujuće za djecu. Dok su roditelji vjerojatno proširenje svaki gram energije su pokušavali da pomognu svojim djetetu sa OKP, mislim da treba imati na umu da braća i sestre pate takođe.

U slučaju moje porodice, sine moj Dan je OKP nije bilo vidljivo dok daleko od kuće počeo je koledž, tako da mu je dvije sestre nisu bili oko njega. To ne znači da se ne utječe na njihove živote. Dok su naši stariji kćer živi sama u to vrijeme, naša mlađa ćerka je još kod kuće. Sa našim ograničenim znanjem, moj suprug i ja objasnio Dan bolesti da ih najbolje što smo mogli, i čuva ih do datuma na ono što se događa s njim.

load...

U retrospektivi, mislim da smo trebali učiniti više. U to vrijeme, samo naše uže porodice znali Dan je OKP, tako naše ćerke stvarno nije mogao razgovarati ni sa kim o situaciji. Moj suprug i ja trebao razgovarao s njima više o svojim osjećanjima, umjesto da ih samo ažuriranja na zdravlje Danova. Jesu li oni bili ljubomorni Dan je postajao toliku pažnju? Na kraju krajeva, proveo sam tri sedmice pet stotina kilometara daleko od kuće da mu pomogne dobiti kroz svoje prve godine fakulteta. Da li se osjećaju zbunjeni (Mislim da je to prilično dati; svi smo bili), uplašen, ili zanemarena? Koji su njihovi strahovi i brige? Zar oni misle da mogu razviti OKP također?

Zašto nismo više pažnje posvetiti naše druge djece? Dok nema dobar izgovor, realnost je da smo potpuno uronjeni u brizi za Dan. Figuring out ono što nije bilo u redu, kako je treba tretirati, koji bi trebali vjerovati. I to je bio vrh ledenog brijega. A devojke se činilo u redu. Jedan je bio tinejdžer, a drugi je bio u ranim 20-im, tako da su imali svoje zauzet život nastavili su s. Imali smo sreće da nije bilo nekih većih problema sestre. Mislim da je to uglavnom zbog naše dece uzrasta i činjenicu da je Dan je bio daleko od kuće, kada su stvari postale jako loše.

Ali šta je mlađe djece koja žive iz dana u dan sa sestre koja ima OKP? Kako su pogođeni? Da li su zadirkivao njihovog brata ili sestru u školi? Da se osjećaju neugodno u svojoj kući? Da li oni misle OKP njihov brat ili sestra je nekako njihova greška? Da li se osjećaju frustrirani jer žele da pomognu svojim sestre i ne znam kako? Jesu li ljubomorni? Jesu li sramota? Ovo su samo neki od mnogih pitanja koja treba riješiti.

Jedna posebna scenario koji može biti posebno uznemirujuće za cijelu obitelj je kada brat ili sestra je dio OKP djeteta (na primjer, dijete s OKP pomisliti njegov brat ili sestra je kontaminirana). Kako porodica dogovor sa sve ovo uznemirujuće situacije, posljedice mogu biti? U ovim slučajevima, OKP bolesnik može osjećati krivim za to kako on ili ona djeluje prema svoje sestre. A šta je brat ili sestra koji je na meti? On ili ona vjerojatno se osjeća širok spektar emocija. To može biti slama srce za roditelje da vide svoje ranije voli djecu u ovom kontradiktornog odnos. Pojedinac ili porodica terapija, pored terapije OKP bolesnik je, može biti od pomoći.

load...

Nema sumnje OKP je porodična stvar. Osećam za roditelje koji ne samo da treba da pomognu svom djetetu sa OKP, ali se brinu za svoju drugu djecu kao dobro. Teško je, kao i svi mi radimo najbolje što možemo. A možda je to dovoljno, kao i ja vjerujem naše djece osjetiti našu ljubav i dobre namjere.

Kada su naši životi smirila moj stariji kćer mi je rekla da misli da je to "sjajno", da smo podržali Dan onoliko koliko smo radili. Tada sam shvatio akcije često govore više od riječi. Svjedoci Dan kriza sa klupe, možda ju je utješi od spoznaje da će njeni roditelji biti tamo, ne samo za njenog brata, ali za nju i njenu sestru, kao i.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

15 zajednički odbrambeni mehanizmi

Post Poremećaji ličnosti

Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano?

Post Roditeljstvo

7 stvari koje psihijatrijske bolnice ne mogu učiniti

Post Dobro zdravlje

Dobro - šolja udobne supe!

Post Više o tebi

5 savjeta kako postati bolji slušalac

Post Svakodnevne veze

Top tri koristi mentalnog zdravlja vitamina d

Post Poremećaji odraslih

Samo još jedna neizlečiva bolest

Post Roditeljstvo

Odrasli asperger: olakšanje dijagnoze

Post Roditeljstvo

Samoposlužni saveti za one koji su oženjeni s nekim s aspergerovim sindromom

Post Depresija

Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom

Post Dobro zdravlje

Emocionalna disregulacija u partnerima sa graničnim poremećajima ličnosti

Post Poremećaji u detinjstvu

6 koraka da dođete do svog emocionalno nedostupnog partnera