Opsesivno-kompulzivni poremećaj i ko ste zaista | BA.Superenlightme.com

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i ko ste zaista

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i ko ste zaista

sam spojiti sa mnogo ljudi koji pate od posljedica opsesivno-kompulzivnog poremećaja. A ja ne govorim samo o onima koji imaju OKP. Govorim o ljudima koji vole i brinu o onima sa ovim mozak poremećaj. Mogu vam reći iz osobnog iskustva da može biti potresno gledati voljenu osobu nestati u kandže OKP.

Da li postoji nešto one od nas bez OKP može učiniti osim bespomoćno stoji na marginama? Pa, da. Možemo koliko je to moguće naučiti o OKP, uključujući i to kako da ne primi naše najmilije. Možemo učiniti naše vlastito istraživanje, pomoći da pronađu odgovarajuću terapiju i usluge podrške, a zalažu se za one koje volimo s poremećajem. Ne možemo im ponuditi bezuvjetnu ljubav i podršku na odgovarajući način, tako da znaju da je stalo.

load...

Ali možda jedna od najkorisnijih stvari koje možemo učiniti zapravo ne uključuje radi ništa. Umjesto toga, samo podsjećajući naše najmilije koji pate da znamo ko su zapravo može biti neverovatno uplifting. Iako je njihov OKP može biti tako ukorijenjena da se osjećaju kao da su izgubili svoje pravo ja, mogu pronaći udobnost u znajući nismo zaboravili ko su oni zaista.

Razmišljanje natrag na putovanje svoje porodice, ne mogu pomoći, ali se fokusira na mog sina Dan boravka na stambene tretman centar, a kako je moj suprug i osjetio sam izostavio svih aspekata njegove brige tamo. To je, naravno, ukazao na niz problema, možda ništa više zabrinjava od činjenice da je osoblje stvarno nije znao našeg sina. Kako su mogli? Upoznali su ga u najgorem stanju u njegovom životu, troši opsesivno-kompulzivni poremećaj, jedna granata ko je on zapravo bio. Oni sigurno znaju kako tretirati OKP, ali nisu znali Dan.

Kao što su njegovi roditelji smo znali ko je on prije nego OKP preuzeo - svoje ciljeve, snove i vrijednosti. Znali smo da je suština Dan bolje od bilo koga, čak i bolje nego Dan znao sam u tom trenutku. I možda najvažnije, Dan je znao ne bi smiriti dok sve što je u našoj moći da pomognemo vrati ga u sebi jesmo.

Često čujem komentare poput ovih od drugih: ".. Ja ne priznajem moj sin" "Moja kćerka nekada (ubacite sve divne stvari ovdje), a sada sve što radi je (umetnuti negativne stvari ovdje)" "Moja žena je bila strašan mama, a sada ona neće ni ići u blizini naše kćeri. "

To je tako teško gledati one koje volimo pretvoriti u ljudima koje ne znam. Ali, stvarno, to nije ono što se događa. Naša djeca, naši supružnici, naši roditelji su sve dalje i sami; oni su samo zatrpan nered OCD. Moramo držati podsjećajući sebe te činjenice, i što je još važnije, podsjetiti ih na to kao dobro. Moramo pustiti svoje bližnje s OKP znaju da mi znamo ko su oni zaista jesu, i da uz pravilan tretman, oni će se vratiti.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Poremećaji ličnosti

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Post Poremećaji ličnosti

6 znak da je vaš odnos toksičan

Post Svakodnevne veze

Ljubav, požuda ili poremećaj nedostataka pažnje?

Post Više o tebi

9 manje poznatih savjeta za dobivanje i borbu

Post Svakodnevne veze

Muškarci i žene vozači: razlika između polova

Post Poremećaji ličnosti

Ono što ja radim narcisoidu zaista znači

Post Više o tebi

9 načina da se nosi sa mentalnom bolesti

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj ili pokvareni brat?

Post Roditeljstvo

Poražavanje kognitivnih izobličenja: saveti za bolje razmišljanje

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes

Post Svakodnevna kreativnost

15 kreativnih načina da provedete nedjelju