Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost | BA.Superenlightme.com

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Upitan da li opsesivno-kompulzivni poremećaj ili anksiozne poremećaje uzrokovane genetskim ili ekoloških faktora, standardni odgovor je uvijek bio "kombinacija jednog i drugog." Naravno OCD često ide u porodicama.

Dok nema puno možemo učiniti o našim genima (barem još nije!), Ima puno možemo učiniti o raznim faktorima okoliša koji bi mogli doprinijeti razvoju opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

U ovom predivnom članku, dr Suzan Filips se bavi pitanjem "je roditeljska anksioznost zarazno?" Preporučujem čitanje ovom informativnom članku koji govori o sve od nedavnih istraživanja strategijama smanjenja anksioznosti za roditelje tinejdžera. Donja granica? "Da, roditeljska anksioznost je zarazna. Što je veća naša anksioznost - što je veća zabrinutost naša deca ".

load...

Da, srce mi je potonulo previše kada sam pročitao ovaj zaključak, koji za mnoge od nas nije baš nove informacije. Dok nemam OKP, imao sam nestrpljiva roditelja koji su zabrinuti za svaki moj pokret kao dijete. Tako da ne čudi da sam razvila anksioznost sebe. Već dugi niz godina, zapravo sam mislio da anksioznost je normalno, jer to je sve što znam. Riječi kao što su opušteni i mirni nisu bili u mom vokabularu.

Ali, kao Dr. Phillips ističe činjenicu da roditeljski anksioznost je zarazna je zapravo dobra vijest. Ako se roditelji mogu naučiti kako smanjiti i kontrolirati vlastite anksioznosti, naša djeca će imati koristi kao dobro. Mi imamo moć da se prekine ciklus!

U stvari, 2017. Studija koju je proveo University of Connecticut Health Center psihijatar dr Golda Ginsburg i njene kolege na Johns Hopkins University su zaključili da sa odgovarajućim porodice intervencije (što uključuje, ne iznenađuje, neke vježbe izlaganje), zabrinuti roditelji mogu zaista podići miran djecu : "Samo devet posto djece koja su učestvovala u obiteljskom intervencije terapeut-usmjerena razvila anksioznost nakon godinu dana, u odnosu na 21 posto u grupi koja je primila pismenu naredbu, a 31 posto u grupi koja nije primila nijednu terapiju ili pisano uputstvo. "

Prema dr Ginsburg, fokus ovdje treba prebaciti iz reakcije na prevenciju: "U medicinskom sistemu postoje i drugi modeli prevencije, kao što su stomatološke zaštite, gdje idemo svakih šest mjeseci za čišćenje. Mislim da je donošenje takve model - što je pregled mentalnog zdravlja, model prevencije za ljude koji su u riziku - je, mislim, gdje moramo ići sljedeći ".

load...

Volim ideju modela prevencije ne samo anksioznost, već i za druge mentalno zdravlje pitanjima kao dobro. Kolika bi bilo kada bismo mogli identificirati anksioznost na početku, i tretirati ga pre nego što postane značajan problem. U međuvremenu, mislim da bi trebalo obratiti pažnju na činjenicu da je anksioznost je zaista može liječiti, a roditelji koji uče upravljanja vlastitim anksioznost nisu samo pomažući sebe, već pomažući svoju djecu kao dobro.

Dok smo možda neće biti u stanju da spriječi svoje OKP u razvoju, možemo naučiti našu djecu vještine koje su potrebne da adekvatno odgovori na anksioznost, i model ovih ponašanja sebe. Polaganje ovaj temelj, sigurno će biti od pomoći bi trebalo da naša djeca nađu licem u lice sa opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kada vaš partner ima bipolarni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj pre-screening

Post Više o tebi

Odrasli sa poremećajem hiperaktivnosti deficita: kako prestati da se bijete

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: mirno mesto za tinejdžere

Post Svakodnevna kreativnost

Pregledanje prazne stranice i života sa mogućnošću i strastom

Post Roditeljstvo

Efekti kritike na odnose

Post Dobro zdravlje

Da li je vaš čovek grumpiran ili depresivan?

Post Poremećaji ličnosti

Zaštitite sebe emotivno

Post Poremećaji ličnosti

Dva komada mira od nervozne patnje

Post Poremećaji ličnosti

Pusti svoj bes: prestani eksplodirati

Post Roditeljstvo

Svakog dana mi se više dopada: autizam, ekt i tretman naše najhladnije dece