Pet znaka znakova vaše dijete je puno perfekcionista | BA.Superenlightme.com

Pet znaka znakova vaše dijete je puno perfekcionista

Pet znaka znakova vaše dijete je puno perfekcionista

Jednom sam upoznao mladića koji je imao mnogo uspjeha u mladosti. Bio je inteligentan i odlazne. On je uvijek bio zvijezda u srednjoj školi i da je uživao u pohvalama koje je dobio od drugih, ali nešto nije u redu. Kao što smo razgovarali, otkrio sam da je njegov perfekcionizam je postajao na putu. On je bio osjećaj depresivno i iscrpljeno. On nije mogao držati korak sa zahtjevima je postavio za sebe. Rekao je: "Moji nastavnici misle da sam nadaren. Oni nemaju pojma koliko vremena provodim na svakom od mojih zadataka. Sada, moram držati korak s tim očekivanjima. Mislim da ne mogu ovo više da radim! "Ponekad roditelji nisu u stanju da prepoznaju znakove, a kasnije se žale. Oni žele da su primijetili simptome kako bi mogli pomoći svojoj djeci. Se osjećaju bespomoćno i krivicu kada vide svoju djecu bore sa depresijom i anksioznosti.

Istraživanja pokazuju da je perfekcionizam je genetska predispozicija i da je okruženje i iskustva pojedinci imaju u svom životu su ključni doprinos. Roditelji žele da njihova djeca uspjeti, da dostignu svoj potencijal, i što je najvažnije da bude sretan. Prepoznajući znakove nezdravih perfekcionizam može biti prvi korak u pravom smjeru. Neki uobičajeni znakovi su ispod.

load...
  • Nefleksibilnost. Kada je Ali bio pet, voli rezanje papira, ali njena mama bi se uhvatio za glavu svaki put kada je htjela škarama. Njena mama znala topljenje će slijediti. Ali bi bilo odustati ako se stvari ne idu svoj put, ili to iritira i baci stvari svuda od frustracije. Ako je bilo promjena u njenom rutinu, njeni roditelji potrebno da joj dovoljno vremena i nekoliko verbalnih upozorenja da se izbjegne fijasko. Često su se osećali kao da su hodali po jajima. Kada vaša djeca pokazuju krutost i redovno iskustvo topljenje, obratite pažnju na njih i vodi dnevnik. Isključiti glad, umor, fizičke bolesti, i pitanja zaštite životne sredine.
  • Izolaciju. Andrew je bio odlikaš, ali kada je znao da rezultati testa su izlazili, on je odbio da ide u školu. On je loše i zabrinuti samo razmišljam o svojim drugovima da ga ispituje o njegovom razreda. On nije želio da bude zabavno od jer je "previše pametan". Iako razreda su bili važni za njega, kao da nije njegovi prijatelji i školski drugovi da se brinu o svojim ocjenama. On je osjetio različite i izolovana. S druge strane, postoje djeca koja osjećaju nesigurno o svojim sposobnostima i stalno se u odnosu s drugima. Oni mogu biti voljni da se sa drugom djecom koja smatraju "bolji" od njih.
  • Visoki standardi i kritike. Kada djeca i adolescenti ne u njihovim nastojanjima, oni pogrešno vjeruju da su manjkavi. Brinu prima kritike ili odbacivanje od vršnjaka, i pokušati da nadoknadi svoje doživljavaju neuspjeh i nedostatke. Pre nekog vremena, upoznao sam pametna mlada žena koja je postavila nerealno akademske standarde za sebe. Ona je izabrala teško nastavu jer je vjerovao svojim prijateljima i porodicom da očekuje od nje. Ona bi reći: "Svi znaju da sam pametan i ne mogu ih razočarati." Njen nezdravi perfekcionizam se našao na putu, a ona je postala vrlo zabrinut. Drugi mladić bori s nezdravim perfekcionizam očekuje svoje prijatelje i kolege da rade kao teško kao i on. On je bio kritičan i šefuje. Često je osjetio izdanim i razočaran njegovim prijateljima. To je izazvalo ga i osjećati izolovano.
  • load...
  • Sve ili ništa razmišljanja. Ponekad roditelji osjećati zbunjeni kada vide svoje savršeno dete postane lijen i bezobzirni. Oni kažu da im je dijete imalo savršen razreda, bio je vrlo odgovoran i pouzdan, pa čak i imao savršeno čistim sobu - ali to je bilo u prošlosti. Oni su iznenađeni kada vide ekstremne promjene u svoje dijete. Istini za volju, svoje dijete ne može držati sve zajedno bilo više, a samo dopušta da sve to. Ova djeca nisu u stanju da zna kako održati zdravu ravnotežu u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Oni se kao promašaj. Nažalost, to ih dovodi do depresije jer su razočarani u sebe.
  • Odugovlačenje. Djeca žele da svoje zadatke do savršenstva. Međutim, oni znaju da će ovo biti iscrpljujuće jer često upletu u nevažne detalje zadataka pri ruci. Odluče da odloži svoje projekte izbjeći anksioznost i ostavite ga poništi do poslednjeg trenutka. Sutradan se osjećaju iscrpljeno i provesti cijeli dan katastrofiranja i preživara o svojoj budućnosti. Tukli su je povećala vodstvo zbog doživljava nesavršenost u konkretnoj situaciji.

Ako vaša djeca pokazuju ponašanje navedenog, držite antene gore. Što su stariji i nisu izrasla iz neke od tih ponašanja, obratite se stručnjak koji ima iskustva u radu s djecom i razumije perfekcionizam, depresija i anksioznost.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Hronična, stalna lažna krivica

Post Tvoje tijelo

Da li je ideja o zdravlju u svakoj veličini samo dozvolu da bude debela?

Post Više o tebi

Odrasli sa poremećajem hiperaktivnosti deficita: kako prestati da se bijete

Post Roditeljstvo

Moj šizofrenički život: put ka oporavku od mentalnih bolesti

Post Psihologija seksa

Koji seksualni poremećaj nedostatka pažnje nije

Post Poremećaji odraslih

Kako umno jesti mogu smiriti uznemireni um

Post Psihologija seksa

Homoseksualni identitet i povreda ranog života - razvoj

Post Više o tebi

Još 5 načina pisaca pišu usred digitalnih distrakcija

Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Roditeljstvo

Kako stvarno empatizovati sa nekim

Post Dobro zdravlje

Povratak na osnove: seksualni i selektivni inhibitori ponovnog uzimanja serotonina

Post Više o tebi

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu