Posle borbe | BA.Superenlightme.com

Posle borbe

Posle borbe

Tako ste se potukli. Pravi oborenoj, drag-out, nizak udarac vrsta borbe. Možda ćete čak su koristili D riječ (ako ste u braku), ili B riječ (ako ne-mislim break-up, a ne, ili možda da drugi došao, previše?)

Šta sad? 1) izvini.

Ne zanima me da li je druga osoba je slinging isto toliko (ili čak i više) blato. Početi tako preuzima odgovornost za svoju ulogu, jer ste imali jedan. Eskalacija je zajedničko iskustvo.

load...

I to je dobra stvar, u nekom smislu. To je odmah lijepljenje prepoznati, zajedno, da su stvari izmakle kontroli i stvari su se, rekao je da ni nije trebalo, ili je mogao biti, rekao je s puno više diplomacije i poštovanja.

Izvinjenje je priznanje da si rekao neke stvari koje su bile bolno, i da kada se smirila, stvarno žalim što učiniti vaš partner štete, a želite dati sve od sebe da se izbegne da će u budućnosti.

Počevši sa mea culpa, postavite vas ton pomirenja. Često, druga osoba će odgovoriti u naturi, ako ne odmah, onda u toku razgovora, pa budite strpljivi. Samo zato što ste spremni da imate ono što si uradio, druga osoba može biti malo oprezni, ili previše boli da učine isto. Što me dovodi do broja 2....

load...

2) Pokušajte da se uključe vaš partner s ljubavlju i velikodušan duh, ona vrsta koja bi mogla izbjeći borbu za početak.

Fokusirajte se na emocionalnom ponovno povezivanje, što može značiti samo dajući jedni druge zagrljaj ili snuggling gore, ili više. Dodir može učiniti mnogo popravke.

To je stav koji stvarno čini ponovnog uključenja je moguće, iako. Kada smo pretpostaviti pozitivne namjere naših partnera, kada pretpostavljamo da smo u ovome zajedno bez obzira na sve, kada mi pretpostavljamo da je oproštaj moguće, mi smo vjerojatno imati bolji ishod. Ali...

3) Nemojte misliti da ćeš zapravo izmirenje temu borbe odmah.

Čiji je cilj ne samo popravljanja boli, ali i rješavanje problema je vrlo ambiciozan, a često i neuspješne. To je često efikasnije da se ponovo, a zatim se vratiti na problem u drugo vrijeme, ili neki drugi dan.

Ovo ne znači da bi trebao sto tu temu u nedogled, ili pomesti pod tepih. Ali da se na više pozitivnih mjesto u vašem odnosu, a zatim ide u tešku temu odatle ima tendenciju da rade najbolje.

4) Potvrda šta tipke dobio gurnuo u borbi, na obje strane.

Ovo je o emocionalnoj svijesti. Da li ste najviše boli, razočarani, ili strah? Koji je bio ispod bes? Zašto si došao iz ljuljanje, u nastojanju da se bave tim više ugrožene emocije?

Mislim kako želite da se uključe u budućnosti izbjegli pritiskati te posebno tipke. Poštujući osjetljivost vašeg partnera je ključ za zdrav odnos.

To nije olovom u pokušaju da se riješi to pitanje; to je preduvjet za uključivanje u neki drugi put.

5) Ne sekiraj-ili vaš partner-up.

Svi smo nesavršeni. Svi smo zabrljati ponekad. I svi se bori, ponekad na način da smo stidimo.

Ali stanovanja u sramotu neće kretati vaš odnos prema naprijed. Samilost za sebe i vaš partner volje.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kada deca pritiskaju naša dugmad

Post Roditeljstvo

Posvećeni: skeptik smiruje brak

Post Roditeljstvo

Smrt, bogatstvo i psihološka anatomija porodičnog spora

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada je vaše dijete gej

Post Roditeljstvo

Starost sprečava liječenje u mnogim slučajevima: razumijete šta treba učiniti

Post Roditeljstvo

Terapija porodične igre zasnovana na svesnosti: teorija i praksa

Post Roditeljstvo

6 načina da pomognete vašem zabrinuto dijete

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i neznanje

Post Roditeljstvo

Trauma i oporavak: posledice nasilja

Post Roditeljstvo

Dječija kupka znači više od čišćenja

Post Roditeljstvo

Koji je vaš stil učenja?

Post Roditeljstvo

Povećanje stopa samoubistava i depresije tinejdžera