Pozitivna psihologija u učionici u osnovnoj školi | BA.Superenlightme.com

Pozitivna psihologija u učionici u osnovnoj školi

Pozitivna psihologija u učionici u osnovnoj školi

Platon je pisao da je pravac u kojem se obrazovanje počinje čovjek će odrediti njegovu budućnost u životu.

Ali ono što je obrazovanje u našem modernom svijetu?

Škole, kao što to sada znamo, je mjesto gdje je nastavnik pokušava da nauči na prosjek studenta, koristeći standardizirani nastavni plan i program. To je mjesto gdje nastavnici prečesto koncentrirati na standardima sadržaj, a ne emocije, zbog pritisaka odgovornosti.

load...

Osim toga, Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje procjenjuje da jedanaest posto adolescenata ima depresivni poremećaj od osamnaest godina. Između načina na koji smo uputiti ove klince i trenutnog stanja njihovo mentalno zdravlje, nije ni čudo da je teško da se uključe u klasi.

Implementacija pozitivne psihologije, međutim, mogu otvoriti cijeli novi svijet i za nastavnike i učenike.

Vjerovatno se sjećate svoj omiljeni nastavnik: onaj koji te je izazvao, napravio se osećate posebno, ili naučio lekciju koja je odjeknula u cijeloj svoj život. Pa, bez obzira na svoju reputaciju, pozitivne psihologije u nastavi mogu dijeliti neke sličnosti u stilu koji nastavnika. Ne radi se samo o osećaju dobro, a daleko više nego samo "biti sretan." To je o pronalaženju vaše individualne prednosti i osobne motivacije. Nastavnici koji provode se može koristiti akademski subjekata naučiti o životnim lekcijama - oko osjećaje, prednosti, prijateljstva, značenje i ponos na postignuća.

U Pozitivna psihologija u OŠ učionice, Patty O'Grady nudi bogato informacije koje će pomoći nastavnicima uputiti cijeli dijete.

O'Grady osigurava sredstva i intrigantne primjere slučaj. Ona pokazuje kako nastavnici mogu započeti proces stvaranja iskustava za djecu koja ih motivirati da budu aktivni učenici - osnovna veština otpornosti.

Neki od koji zahtijeva kreativnost. Još uvijek se sjećam jednog od mojih profesora srednjih škola, koji nas je naučio lekcije povijest pomoću strategije iz televizijske emisije Jeopardy. Iskustvo je ostao sa mnom. U tom smislu, O'Grady ohrabruje nastavnike da budu kreativni u nastavi mladih studenata koncepte iz pozitivne psihologije - stvari kao što su hrabrost i duh.

load...

Knjiga također priznaje da pozitivnoj psihologiji ne mora da znači da je sve duge. Djeca, O'Grady piše, će naučiti da se stvari ne moraju da uvijek bude pozitivan, ali da je rad kroz neuspjeh je dio učenja i rastući proces.

Sve u svemu, O'Grady piše, pozitivne psihologije "uči djecu emocionalne snage potrebne za samostalno uređuju i stvaraju pozitivne emocije, izgraditi i proširiti potpis snage, stvaranje i održavanje odnosa, pronalaženje i prizivaju značenje i ostvariti svoje snove."

To je težak zadatak za jednog nastavnika. Ali O'Grady predstavlja pozitivan psihologije nastave taksonomija i razbija ga u različite standarde. Integrirajući pozitivne psihologije u regularnom akademski nastavni plan i program, instruktori mogu imati svoju djecu uče o, recimo, II svjetskog rata, kao i pozitivne psihologije koncepte okolnim prijateljstvo, u isto vrijeme.

Nastavnici mogu koristiti metodu za smanjenje problema discipline. Samoregulacija vještine naučio kroz pozitivne psihologije može pomoći deci tempera ljut odgovora.

A kada djeca uče kako da upravljaju svojim misli, osećanja i ponašanja, tako da oni mogu napraviti dobar izbor, oni razvijaju samoodređenje. To, pak, jača samopouzdanje.

Kako piše autor, pozitivno iskustvo je jednostavna, svakodnevna aktivnost koja je ugodno i da poziva posebnu pažnju na emocije generira. Njen pristup namjeru da promijeni osjećaje obeshrabrenja do nade, i da se iz straha hrabrosti. Pozitivne psihologije u učionici također fokusira na smanjenje stresa, s vježbama da se pomogne djeci preformulišu izazovna iskustva. Na kraju krajeva, stres može ometati razumijevanje i pamćenje. Smanjenje stresa, slijedi, može pomoći u učenju.

load...

O'Grady naglašava da su sva djeca različita i uče na različite načine. U jednom dijelu, ona govori o tome kako nastavnici mogu identificirati potpis snagu djeteta - ". Promijeniti život iz frustrirajuće i iscrpljujuće da lako i uzbudljivo" snagu dijete poziva

Iako knjiga ima za cilj da pomogne nastavnicima, čini veliku čitanja za terapeuta, roditelja, pedagoga, i školsko osoblje. To uključuje aktivnosti za stručnjaka za mentalno zdravlje u školama da iskoriste u pojedinca ili grupe postavku.

A, ako ne vodi klasu, to samo može učiniti vaš nastavni nezaboravnim.

Pozitivne psihologije u OŠ učionice WW Norton & Company, mart 2017 Paperback, 384 stranice $ 29.95

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine

Post Poremećaji ličnosti

Droga bolesti skopolamin efikasan u lečenju bipolarne depresije?

Post Depresija

Hrana koja povećava vaše raspoloženje

Post Roditeljstvo

Efekti kritike na odnose

Post Više o tebi

9 savjeta za stvaranje rutine za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Podrške grupe za ljude kojima je dijagnostikovan poremećaj Borderline ličnosti

Post Poremećaji odraslih

Buprenorfin odnos sa tradicionalnim oporavkom

Post Poremećaji odraslih

Kako pobediti slabe sposobnosti savladavanja i samodestruktivno ponašanje

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Depresija

Generacije depresije: hej, mama. Konačno sam srećan

Post Svakodnevne veze

Zašto romantični odnosi ne uspevaju: razlog # 1

Post Svakodnevne veze

Narcisoidno zlostavljanje i simptomi sindroma narcisističke žrtve