Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

"Svaka porodica je sistem stalno pokretnih dijelova. Kada je jedan dio sistema mijenja, stvara promjene u svim drugim dijelovima. To znači da kada se jedan član porodice doživljava izazov za mentalno zdravlje, su pogođeni svi članovi porodice. "

- Jon Hershfield, MFT, u Kada člana porodice ima OKP

Opsesivno kompulzivni poremećaj može biti izuzetno onemogućavanje za pogođene pojedinca i potpuno zbunjujući za porodicu. Mnogo više nego često pranje ruku, OKP mogu preuzeti života onih bore sa ovim poremećajem i njihovih obitelji. U svojoj novoj knjizi, Kada člana porodice ima OCD: Mindfulness i kognitivno bihevioralne vještine za pomoć porodicama pogođenim Opsesivno-kompulzivni poremećaj, Jon Hershfield pruža vodič za navigaciju mnoge obrtima podržava člana porodice sa OKP, iz razumijevanju bolest i njen tretman suočavanje sa kompleksnim porodične dinamike.

load...

Hershfield knjiga daje jedinstvenu perspektivu kao što je to bio na obje strane terapijskih medalje. U uvodu, on dijeli, "Odrastao sam u OKP porodice. Do trenutka kada sam tražio pomoć za moje OCD (oko dobi četrnaest), već sam nekada čuli za 'svoju OKP,' 'joj je OKP,' 'njihova OKP, i svih ostalih OCD širom porodično stablo. "Sin psihijatra, imao je sreću da je podršku i razumijevanje porodice koja mu je pomogao da se bave svojom mentalne bolesti, uz napomenu: "Mama me je poslao briga paketa na faksu sa uobičajenim - znate, poštu od kuće, novi par čarape, a Prozac punjenje. "Kada je odlučio da završi master studije, on je fokusiran na CBT za OKP. Njegova profesionalna fokus i dalje na OKP, ali, kako ističe, "Ja živim i dišem OCD, ali na mnogo drugačiji način sada.. Ironija je u tome nije izgubio na mene "On donosi ovo iskustvo - kao usluga, član porodice i pacijenta - da imaju u svojoj knjizi.

U prvom dijelu knjige "Razumijevanje OKP", Hershfield daje pregled bolesti. Dok je napisan na način koji je razumljiv za neupućene, on pokriva važne aspekte uključujući biološke, genetski i psihološki doprinos poremećaja. Ali on prevazilazi udžbenik razumijevanje ugraditi true-to-život primjere i prividne paradokse, očekujući frustracije onih koji žive s OKP. On piše: "Ako vaš član porodice ima Kontaminacija OKP, možda se pitate kako može biti tako posebno o nekim stvarima i tako samozadovoljno o drugima. Kako on može oprati ruke 100 puta dnevno još ostavi smeće na njegovoj spavaćoj sobi podu? "Njegov objašnjenja ovih zagonetke odjekuju osjećaj nekoga ko je bio tamo. "Ne sudite sami preoštro ako mislite [ponašanje osobe s OKP] je nešto smiješno. To Boggles svoj um i to nema smisla jer ne možete pomoći, ali gledam iz logičnije stanovišta. "Njegovo razumijevanje za članove porodice onih sa OCD nudi sigurnost u onome što može biti frustrirajući proces.

load...

U drugom dijelu, "Podrška svoj Porodica sa OKP," gradi na prvi. Žive u porodici, Hershfield napominje, traži smještaj. Međutim, kada se živi sa nekim sa OKP, "postoji rupa u sistemu i gotovo neograničene količine smještaja za popunjavanje rupa...", a ne pomaže, smještaj može pružiti plodno tlo u kojem OKP može cvjetati. Tako je, ova sekcija nudi specifične, detaljne strategije da pomogne skrene ovom beskrajne potrebe za smještaj i pružiti podršku za rad sa svojim opsesijama i prinude. On ide u više detalja u zasebnim poglavljima fokusirajući se na raznim zajedničkim pitanjima s OKP obitelji mogu susresti, kao što ponavljaju provjeri neprekidnom potrebom za sigurnost, i stalno pranje i čišćenje.

Završni dio ispituje perspektive različitih članova porodice koji se bave sa voljenom osobom s OKP. Bilo da ste roditelj, partner, brat ili sestra, Hershfield nudi niz dos, ne raditi, i zapažanja o tome kako podržati i za pojedinca pogođene sa OKP i sebe. On također daje pregled provajdera tretman i mogućnosti liječenja pomoći porodici pregovara proces sa pogođenim osobe.

Sve u svemu, kada se neku porodicu članica ima OKP je prepun važne informacije o žive sa i ljubav neko ko se bori s opsesivno kompulzivnog poremećaja. OKP utiče na cijelu obitelj, ali i cijelu obitelj mogu biti uključeni u rješavanju ga. Kao Hershfield elokventno piše: "Kad ti porodičnog sistema dolazi zajedno da se bore OKP, sistem će se razviti: vaša porodica će rasti bliže, više negovani, i pouzdanije nego ikad."

Kada Family članica ima OCD: Mindfulness i kognitivno bihevioralne vještine za pomoć porodicama pogođenim Opsesivno-kompulzivni poremećaj New Harbinger Publications, decembar 2017 Paperback, 200 stranica $ 16.95

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

5 znakova da se zabavljate sa narcisom

Post Poremećaji odraslih

Nenadna beba od buprenorfina?

Post Svakodnevna kreativnost

Sarah ferguson na oprah: uporna narcistička odbrana

Post Više o tebi

7 načina negovanja mirne i praktične samopombe

Post Slavnost

Kimberly Williams-paisley pronalazi lekcije u majčinoj demenci

Post Poremećaji odraslih

Lečenje opijatske zavisnosti na staromodan način

Post Svakodnevne veze

Hormoni i depresija kod žena

Post Depresija

Depresija, moje dostojanstvo i moj vrat

Post Depresija

Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje?

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: preispitivanje narcizma

Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Psihologija seksa

Poremećaj pažnje pornografije Uznemiravanje i seksualni nedostatak pažnje: Kakva je razlika?