Pregled knjige: nije počeo sa vama | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: nije počeo sa vama

Pregled knjige: nije počeo sa vama

Shakespeare je rekao: "grijehe oca treba da budu postavljeni na djecu." Često ponavlja, pa čak i češće aktuelizira, ovaj koncept prenošenje "grijeha" kroz generacije je sada podržan od strane znanstvenih dokaza, kao što je objašnjeno u Mark Wolynn a to nije počela With You: Kako naslijeđena Family Trauma Oblici Tko smo i kako da se program završi.

Ovaj revolucionarni rad na generacijskim traume obrazuje, tješi, i osnažuje pojedince iz svih sfera života kako identificirati i distancirati od traume koje su prošli niz od prethodnih generacija.

Wolynn rad se temelji na put putovao je da ozdravljenje iz svog objesiti-up i traumatskih iskustava. Put je uzeo i zarastanje našao je tada postao njegov dar drugima kroz ovu knjigu i njegov rad s klijentima. Na mješavinu iskustva i naučnih dokaza, Wolynn jasno i dokazano pokazuje utjecaj generacijske traume, sve do načina na koji mijenja izraz određenog gena.

load...

Vuče mješavinu epigenetike i trauma psihologije, on pruža i bukvar na predaka prijenos traume i simptome i način da prepoznaju i bave se dugotrajan kasnije posledice. Njegov liberalni korišćenje ličnih anegdota, svjedočenje klijenta i opipljive primjere balansira donekle moždane tema na majstorski način, pružajući na pristupačan i lako razumjeti resurs za oba casual čitač i praktičar; Međutim, ton, stil i isporuke čine ovaj idealan alat za one koji traže slobodu od traume u svim njenim oblicima.

U oblasti knjige samopomoći / oporavak, to nije Start With You je jednaka dijela osvježavajući i teška; definitivno postoji težinu kad shvate da povijest porodice tako da duboko utjecati na svakog člana. Tu je i nešto vrlo osvježavajuće o shvativši da postoji rješenje koje ne zahtijeva godine i godine terapije - počinje sa uzimanje iskren pogled na sebe, što vi kažete, i šta to govori o vama i vašim povijesti. Kao strastveni čitalac ove vrste knjiga, nije početi sa pogodio si pravu ravnotežu između dijagnoze i recepta bez pada u samopomoć kliše zamke krivi roditelji, kriviš sebe, ili oslanjajući se isključivo na pozitivne samo-razgovor.

Ključni premisa knjige se nalazi u naslovu: To nije počela s tobom. Identifikovanjem ključna pitanja i reči da bismo ih opisati, Wolynn tvrdi da svaki pojedinac može ući u trag depresije, Suicidal Tendencies, ljutnje, i druge negativne emocije predaka pitanja ukorijenjen u traume, kao što su napuštanje, odvajanje od majke, smrt ili roditelja, i pitanja koja se odnose na roditelje u cjelini. Ono što je posebno zanimljivo je realnost da ova iskustva može se prevesti u tri generacije, s obzirom na činjenicu da su prisutni u trudnoći prve generacije preteča ćelije za treće generacije.

Ove traume pojavljuju često kao što Wolynn naziva "core žalbe", koji se prenose preko "jezgra jezika." Kroz jednostavnu analizu dva, jedan može identificirati most natrag do predaka traume koje mogu obavili dole. Za ilustraciju toga, Wolynn koristi primjere kao što su unuci preživjelih Holokausta, djeca od 9 - 11 preživjelih i generacije koja je uslijedila nakon genocida u Ruandi. U svakom slučaju, bilo je jezgra pritužbe i jezgra jezik koji sežu do traume od strane pretka.

load...

Konačni dio knjige je možda najmoćnijih sekcije samopomoć knjiga koju sam ikada pročitao, uglavnom zbog toga što su dali više od retorike o tom pitanju. Wolynn šetnje čitaoca kroz proces identifikacije jezgra žalbu, jezgra jezika, i jezgra deskriptora, pretvarajući ih u srž kazne, premošćivanje jaza između generacija i najzad, puštajući traume na pozitivan i pošten način.

Iz holističke perspektive, to nije Start With You je inovativna resurs koji pruža temeljna još razumljivo premaz za nauku iza traume, kao i korak-po-korak metodologiju za konstruktivan rad kroz traume.

To nije počela With You: Kako naslijeđena Family Trauma Oblici Tko smo i kako da se program završi Viking / Penguin Random House LLC, April 2017 Hardcover, 251 pages $ 28.00

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kako je napravljen siledžija

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine

Post Više o tebi

15 savjeta za uklanjanje distrakcija prilikom pokušaja stvaranja

Post Više o tebi

Da li su društvene vještine vašeg partnera sramotne?

Post Svakodnevne veze

Porodična dinamika prolazi kroz generacije

Post Tvoje tijelo

Svi imamo priču o telu

Post Roditeljstvo

Senzorimotorna psihoterapija: intervencije za traumu i vezivanje

Post Svakodnevne veze

Listovi emocija: identifikacija vaših osećanja, prijatna i ne

Post Više o tebi

7 savjeta za odlučivanje kako najbolje trošiti svoje vrijeme, energiju i novac

Post Svakodnevne veze

Potrebni su nam odbrambeni mehanizmi, ali ne moramo biti odbrambeni

Post Slavnost

Adele je uplašena postpartum depresijom

Post Svakodnevne veze

Anksiozni pacijenti: možda ćete biti previše pametni