Pregled knjige: ovo je mesto gde pripadate | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: ovo je mesto gde pripadate

Pregled knjige: ovo je mesto gde pripadate

Od 1998. Godine, ja sam se preselio trinaest puta. Neki od poteza su bili u istom gradu, a ostali su bili kao glavni i kreće sa Havaja u Washington, DC. Kasnije ove godine, ja opet kreće, ovaj put u Scottsdale, Arizona, koji će staviti moju statistiku potez u otprilike jednom potezu svakih 1,3 godina. Naravno, proveo sam skoro deceniju u vojsci i koji čine većinu preseljenja, ali čak i nakon što sam bila više nije član uslugu, nomadizma nastavio. Jesam li ja jedini koji nikako da ostanu? Izgleda da ne.

U Ovo je Where You Belong: The Art and Science of Loving the Place You Live, Melody Warnick ispituje fenomen mobilnosti u SAD-u pomoću zabava činjenice, kontrolne liste, i privlačan anegdote o životu na i van ceste. Iako su neki Amerikanci, kao i ja, čini se da opsesivno mobile, prosečan Amerikanac može očekivati ​​da se kreću jedanaest puta tokom života. Ovo ne znači da su svi Amerikanci imaju nomadski bug. Naprotiv. Prema Warnick, 57% Amerikanaca nikada nisu živjeli izvan svoje kuće države i 37% nikada nisu napustili svoje rodni grad.

load...

Pa zašto su Amerikanci toliko kreće? Čak je 37% onih koji nikada ne napuštaju svoje rodni grad i dalje mogu kretati u istom poštanski broj. Warnick kaže da dok se kreće za rad je glavni razlog za preseljenje, to nije srž problema. Ne postoji, kaže ona, "izgubljena umjetnost ostajem" i, barem za one od nas koji se često sele, nedostatak "mjesto vezanosti." Place prilogu o oseća kao kod kuće gdje se nalazite. Za neke ljude, kao i da 37% onih koji nikada ne napuštaju svoje rodni grad, snažna vezanost za mjesto je evidentna. Vremenski period smo ostati na mjestu izgleda odrediti naš nivo mjesto vezanosti, kaže Warnick. Na "vrhuncu sezone za mjesto prilog" je "tri do pet godina nakon što je u pokretu."

Osjećaj osjećaj kod kuće negdje se ne radi o objektivnim ljepote ovog područja, ili čak o svim njegovim sadržajima; umjesto toga, istraživanja su pokazala da je najbolja mjera je da se jednostavno pitati stanovnike ako svoj grad, grad ili zajednica osjeća kao kod kuće, stvari kao što su znajući svoj put okolo, osjećaj ukorijenjena, ili, rekavši da na izjavu: "Ako bih mogao živjeti bilo gdje u svijetu, ja bih živjeti ovdje. "

U vezi istraživanja kaže da su "Stayers" su daleko više socijalna nego "hronične tegljači." To ne čudi, jer one od nas s Wanderlust imaju tendenciju da se presele prije feathering trajno gnijezdo i učenja srednja imena naših susjeda. "Fizički, kad smo sretni, gdje živimo i kao ljudi koji žive oko nas, mi smo manje zabrinuti, manje šanse da obole srčanog ili moždanog udara, i manje šanse da se žale na bolesti", piše Warnick.

load...

Jer dobro zdravlje čini korelaciji sa sviđa gde živimo (a možda i ostati tamo nekoliko godina), Warnick detalje načina na koje možemo naučiti da prihvate naš grad, a možda i razviti osjećaj mjesto vezanost za njega.

Za čitaoce koji sebe smatraju "Stayers" Warnick nudi svježe načine da doživite inače uobičajene rutine. Neki od prijedloga čini pojednostavljeno i očigledno, ali za one od nas koji imaju problema zaljubljuje u mjestu, oni samo može pomoći. Našao sam se prolazi kroz Warnick je kontrolne liste i razmišljajući o kojima sam živio tokom godina. Ako sam napisao ljubavno pismo na moj grad objašnjavajući sve stvari koje sam obožavala o tome, ili, ako sam volontirao za gradske vlasti, da li bi to me žele da ostanu? U nekim slučajevima, možda; u drugim slučajevima, nema šanse.

Preko 60% Millenials iz nedavnog istraživanja kažu da će izabrati grad u kojem žele da žive prije nego što oni traže posao, kaže Warnick. U modernom pejzaž koji se brzo menja, zahvaljujući dijelom Millenials, prema kvalitetu života nad beskrajne radnog vremena, učenje ljubavi gdje živite je osnova za contentedness.

Ovo nije vrsta knjige koju sam obično komentar, ali mi je drago da sam to uradio. Bilo je zabavno, angažovanje i Warnick je svjež, razgovorni stil pisanja čini super brzi, teško-put-down čitati. Ključni razlog zašto sam odabrala ovu knjigu je zbog mog predstojećeg potez, i, ako ništa drugo, web stranice i pomoći veze spomenuo u knjizi bi se to potpuno isplatiti. Ali tu je još jedan, mnogo dublji razlog zašto sam uživao This Is Where You Belong. Kao Warnick, mislim da sam spreman da se skrasi, a ko zna, možda naoružan sa pravom kontrolne liste i pravo razmišljanja, Scottsdale, Arizona, može biti mjesto na kraju sam se kao zovem kući.

load...

Ovo je mjesto gdje You Belong: The Art and Science of Loving the Place You Live Viking, juni 2017 Hardcover, 320 pages $ 26.00

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: 8 ključeva za završetak nasilničkog vodiča knjige o aktivnostima

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: najbolji vodič za podizanje tinejdžera i tweensa

Post Svakodnevne veze

Kompleks mučenika: kako prestati da se osećate kao žrtva i stvarate zdravije veze

Post Slavnost

Zašto smo tako ljuti na Whitney Houston ožalošćene?

Post Poremećaji ličnosti

U matrici imate: o disocijaciji i osećanjima detachmenta

Post Svakodnevne veze

Duhovnost i suočavanje sa bogom na traumama na nebezbednim mestima

Post Tvoje tijelo

Neda nedelja: razbijanje misterioznih poremećaja poremećaja u ishrani

Post Dobro zdravlje

Da li si sjajan samo zato što postojiš ?!

Post Slavnost

Ali fedotowski otvara stvarnost materinstva

Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Poremećaji u detinjstvu

Ne čitajte ovo osim ako niste majka