Pregled knjige: priručna knjiga o psihologiji | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: priručna knjiga o psihologiji

Pregled knjige: priručna knjiga o psihologiji

Da li ste student psihologije ili zainteresovana da postane jedan? Ili ste strastveni čitač zainteresirani za psihologiju, društvene odnose, i složene koncepte? Šta je sa početkom terapeut ili stručnjak za mentalno zdravlje? Ako je tako, Lisa J. Cohen The Handy Psihologija Odgovor knjiga je za vas. Knjiga tvrdi da daju 1.500 odgovore na pitanja čitatelja može pitati o psihologiji.

Jedna od stvari koje sam volio o studiranju psihologije kao student, a kasnije i kao početak terapeut je da je bilo toliko misterija, teorije i terminologiju koja me je izazvao da povećaju svoje znanje i da se uključe u istraživanje. Ali, iako sam volio izazov, volio sam činjenicu da nisam imao pristup resursima koji bi mogao ponuditi kratak pregled nekih od tema psihologije. Uz Handy Psihologija Answer Book, Cohen je napravio teme psihologije pristupačan i zanimljiv.

load...

Cohen počinje njena knjiga objašnjavajući korisnost takvu knjigu i daje kratak osvrt na osnove psihologije, kao što je povijest psihologije, teorije i teoretičari, i važne činjenice. Ostatak knjige sadrži teme fokusom na kulturu i psihologije, glavni pokreti kroz istoriju, anatomska, psihološki razvoj, međuljudskih odnosa (tj, ljubav, brak, roditeljstvo), koncepte socijalne psihologije (tj grupna dinamika), egzistencijalne teme ( tj, motivacija i svakodnevni život), abnormalne psihologije (tj teme na mentalno zdravlje, ponašanje, ličnost), i forenzičke psihologije (s naglaskom na mentalne bolesti i zakona).

Cohen knjiga daje kratak pregled važnih činjenica slično enciklopediju radi. To može biti korisno za diplomiranih studenata koji Nacionalnog savjetnik ispita ili slično ispita i tijekom stažiranja i praktikum iskustva. Za početak terapeuti ili drugim stručnjacima za mentalno zdravlje, ova knjiga može vas podsetim na teme bitne za razumijevanje psihologije.

Međutim, ja sam tužan da kažem da je za više iskusnih stručnjaka za mentalno zdravlje, poglavlja o teorijama početnike 'može se pokazati kao prilično unstimulating. Našao sam najviše stimulativno poglavlja su bili na mozgu anatomije, grupne dinamike i javnoj sferi, mentalno zdravlje i mentalne bolesti, psihologije traume, i forenzičke psihologije. Dok čitate ovih poglavlja, međutim, primijetio sam da je knjiga činilo da nedostaje statistika koje mogu pomoći rasvijetliti o određenim temama. Također nedostaju iz tih poglavlja su sredstva za nastavak učenja o temi.

Za ostale čitaoce, knjiga može izgledati donekle pristrasna jer psihologija je vrlo velika tema i kako bi knjige "čitljiv", autor je morao odabrati određene teme za diskusiju i ne razgovaraju i određene teme ograničiti. Ne postoji u knjizi dovoljno prostora da pokrije cijelu temu traume ili mentalne bolesti i zakonom. Kako bi se omogućilo sajamskog prostora za druge teme, autor bi morao da izabere koliko vremena dati za svaku sekciju / poglavlja ili temu.

load...

Još više, na neki način, opis knjige može izgledati da preuveličavaju pravi žalbu knjige. Na primjer, online opisa smatraju knjigu "fascinantno" i "intrigantne" s "zabava činjenica:" koja je napisana u "živo, pristupačan i privlačan način." Iako ovo može biti istina za neke čitaoce (prvenstveno onih koji počinje u oblasti psihologije), to ne može biti istina za većinu čitatelja (prvenstveno onih koji su iskusni u području psihologije). Osobno, nisam našao knjigu koja se bave, ali ja to pripisuju mojoj mnogo godina u polju.

Uprkos nekim od ograničenja, knjiga je jednostavan za čitanje, lako razumjeti, primjenjuju u svakodnevnom životu, a čini se bez političkog utjecaja i predrasuda. To je opšti pregled terena i tema psihologije, koji je pristojan knjigu za dodavanje nikome biblioteke čini.

Praktičan Psihologija Answer Book, drugo izdanje. Vidljivi Ink Press, mart 2017 Paperback, 544 stranice $ 21.95

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

Post Poremećaji odraslih

Samo još jedna neizlečiva bolest

Post Više o tebi

7 koraka da oslobodite dijete od anksioznosti

Post Svakodnevna kreativnost

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Post Više o tebi

10 koraka da postanu svjesniji

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Slavnost

Kreiranje ličnog profila: mislite li da to možete učiniti?

Post Poremećaji odraslih

Kada se loše stvari desi dobrim ljudima?

Post Roditeljstvo

Temperament i veza između roditelja i djeteta

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Poremećaji odraslih

Kako umno jesti mogu smiriti uznemireni um