Pregled knjige: putanja do mogućnosti | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: putanja do mogućnosti

Pregled knjige: putanja do mogućnosti

Kada smo preobraziti naš život narativ iz jedne od zastarjelih i ograničavanje vjerovanja u jednu neopterećene mogućnosti, ne samo da smo iskoristiti sami neograničene rasta, postajemo agent promjena. Ovo je poruka iza Rosamund Stone Zander novoj knjizi, Putevi do Mogućnost: Transformacija naš odnos sa sebe, jedni druge i svijeta.

Zander, koji je također koautor bestselera, The Art of Mogućnost, prepliće fascinantne priče koje ističu kako, kada otkrijemo naše restriktivne obrasce, možemo se osloboditi na način koji nude prethodno neostvarena mogućnost. Ona također pruža vježbe koje su ekspanzivni i otvara oči, kao što su praktični.

load...

Zander počinje nudeći sljedeće ohrabrenje: "Vjerujem da kada postanemo svjesni obrazaca u našem ponašanju, kada smo naučiti prepoznati i prepisati priče koje nam daju naše identitete, mi ćemo dobiti prolaz, u bilo kojoj dobi, u novu fazu zrelosti. U ovom području zrelosti, gdje nas stari obrazac zasnovane na strahu više ne drže leđa, mi ćemo, Kladim se, da ono što danas smatramo izvanredno, čak i magične stvari. "

Međutim, za mnoge od nas, ovi obrasci su već u igri, a mi jednostavno improvizirati što znači od njih. Zander nudi primjer Alan, čovjek koji je osjećao razapet između njegova dva roditelja i koji su naučili da vole u tajnosti kao siguran način za kretanje po svijetu. Kao što je Alan sazrijeva, on počinje da imaju poslove, često opravdava njegovo ponašanje prihvatljivo, jer je tretirana njegova supruga i njegove ljubavnice dobro. Međutim, kada ga je Alan supruga nekoliko godina ostavlja, a zatim njegova ljubavnica u to vrijeme, njegov svijet se raspada. Tek kada Zander pita Alan sebe vide kao polje svijesti, pune njegove problematične i respektabilna dijelova, koji počinje da stupi u kontakt sa dijelom sebe koji je zapravo vapi za ljubavi, i vidim da su žene u njegovom životu su samo amalgama oca i majku.

Ključ za promjenu Alan, a za mnoge nas, Zander nam govori, je da se postigne udaljenost autorski potrebno da se vidi iz beskonačne gledišta. Kada radimo, mi ćemo često identificirati mnoge teme koje su zaštitni znak karakteristike priču djeteta, kao što su viseći na vezu koja ne ide nikuda, koji žive u strahu od budućnosti, osjećaj nesiguran u grupi, pokušavajući kontrolirati sve, što mogućnosti da se kritike, i izbjegavanje korake koji su očigledne koristi. I šta sve ove teme imaju zajedničko je ono što Zander naziva "opstanak anksioznost", koji je karakterističan za narativa djeteta.

Ipak, kroz uzimanje korake kao što su uočavanja trenutaka kada smo rekli: "Ne pokušavaj da me promijeniti," Prepoznavanje uvjeta za koje smatramo da su od ključnog značaja za našu sreću, redefiniranje riječi koristimo za opisivanje problema, ispitujući naša politička i vjerska uvjerenja, i traže elemente u sebi koji imaju nezadovoljene potrebe djeteta, možemo nadograditi naše priče od one koja nas drži kao taoce, da onaj koji nas oslobađa. Primjer Zander daje je prevazilaženje blok težak pisca priznajući da je u cilju da napiše materijal je htela da pišem, ona je morala da prizna da je sve što je učinio - od šetnje psa da tuširanja - bio je dio procesa pisanja.

load...

Kroz donoseći o transformacijskim promjenu u sebi, Zander nam govori, mi postati instrument promjene kroz mi koji inspirišu transformaciju drugih. "... To je kvaliteta našeg bića koji pretvara druge. Još jedan način da se kaže da je da je naša priča o osobi koja ga zaključava u koje se pojavljuju na određeni način. Ako želimo promijeniti način na koji ga doživljavamo, možemo pouzdano učiniti samo promjenom naša priča o njemu ", piše Zander.

Međutim, transformacija može biti trenutni kada smo sudjelovati u zajednički cilj sa drugim. Zander nudi primjer Jessica, blind muzičar koji je rekao da se odreknu živi "slepa života", a onda se vodila u plesu, gdje je, po prvi put, ona je u stanju osjetiti fizički izrazi u središtu sjajnu muziku.

A kada smo odjekuju sa drugima, mi im dati slobodu da promijeni, a mi utjecati promjene u svijetu oko nas. Zander nudi mnogo primjera, iz Vijeća japanske zelene gradnje u El Sistema pokret u Puebla, Meksiko. Šta sve priče dijele je osoba koja artikulira ono što žele da se dogodi, jasno, i nedvosmisleno, a govori o ljubavi autentični self, angažovanje naše urođene zadruga prirode.

Priznajući da smo dio veće neuronske mreže, ekosistem koji organizira i preuredi kako idemo kroz njega, možemo naučiti kako bi naš um otvoren, ostati u skladu s prirodom i svijetu oko nas, i pusti potrebe kontrolirati ishod. Ono što je najvažnije, kao ko-evolvers u ovom zajedničko iskustvo, najveći dar možemo dati onima oko nas - i poklon Zander nudi joj čitalaca - je naša priča ozdravljenja i obnove.

Staze do Mogućnost: Transformacija naš odnos sa sebe, jedni druge i svijeta Viking, juni 2017 Hardcover, 272 Stranice $ 26.00

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i atipični antipsihotici

Post Roditeljstvo

Efekti kritike na odnose

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Roditeljstvo

Trčanje na praznom: prevazići emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Roditeljstvo

Terapija integrativnog tima za traumatsku vezu kod dece: porodična terapija i emdr

Post Poremećaji ličnosti

Efektivna komunikacija: upoznavanje vašeg partnera

Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: kako mogu najbolje da upravljam bipolarnom tokom trudnoće?

Post Tvoje tijelo

Negovanje svog tela, uma i duha: pitanja i odgovori sa Ajlijem od hranjenja duše

Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 7 (deo 3)

Post Poremećaji ličnosti

Perfekcionizam, anksioznost i bipolarni poremećaj

Post Poremećaji odraslih

Moć verovanja: zašto imaš upravo ono što treba da zarastiš