Pregled knjige: žurnal za genogram | BA.Superenlightme.com

Pregled knjige: žurnal za genogram

Pregled knjige: žurnal za genogram

Mi smo socijalna bića. Možda više od svega, naši odnosi sa članovima naše obitelji i prijateljima definiraju nas. Zdravih odnosa ojača nas i pomozi nam djelovati samouvjereno u našim zajednicama; otuđena ili konfliktni odnosi potkopati naš osjećaj blagostanja i slanje valovi kroz naš angažman sa drugima.

Posljedice narušeni odnosi mogu biti dalekosežne, čak i više nego što smo mogli shvatiti u našem dana u dan i osobne interakcije. Porodice replicirati obrasce pojedinaca daleko. I osjećaje ljutnje, anksioznosti ili depresije mogu naći u svom porijeklu sukobu davno zaboravljene ili zanemariti.

load...

Jedan od značajnih izazova terapije - i za kliničara i pacijenata - je razumijevanje i praćenje tih ključnih odnosa. U Genogram Casebook: A Clinical Companion to Genograms: Procjena i intervencija, Monica McGoldrick ocrtava njen način za to upravo to pomoću genograms dijagramu širok spektar ljudskih odnosa.

U Genogram Casebook, što se vidi iz naslova, je praktičan vodič za korištenje genograms. Unutar nje McGoldrick dijeli primjere i strategije za korištenje genograms na terapiji. Ahe također bavi posebno točke interesa, kao što se bave odrasle braće i sestara ili uklopljena obitelji.

Lako lako identifikovati terapeuta, kliničara, a studenti kao primarni publici, a trebalo bi ga naći koristan pratilac teksta McGoldrick a drugi rad na temu genograms. Međutim, layreaders sa iskustvom u polju može naći mnogo interesa ovdje i McGoldrick stil je i dostupna i informativan. Za bilo publike, Genogram Casebook dobro stoji na svojim nogama kao temeljni tekst u kliničkoj terenu.

Svi čitaoci će vjerojatno naći da je to logično raspoređenim vodič, počevši sa osnovama korištenja genograms u kliničkoj praksi: Prvi koraci i uvođenje genograms klijentima; pravilno procjeni i angažovanje klijenata u terapiji i rješavanje otpora klijent koristi genograms.

McGoldrick onda ide kako bi razgovarali o konkretnim konfiguracije odnosa i kako da im priđem, uključujući fuziju i prekid; trouglova; koje se bave sa gubitkom i žalosti u obitelji; parove i pripadajuće probleme braka, razvod, i ponovno sklapanje braka; obitelji s djecom i odrasle braće i sestara.

U Genogram Casebook završava poglavlje o dijagrama porodice terapeuta, naglašavajući te mjere da razumijevanje vlastitog odnosa je neophodan aspekt uspješno dijagrama drugih.

load...

Svako poglavlje sadrži i diskusije ključnih koncepata i nekoliko primjera za ilustraciju važećim poena. McGoldrick deli svoje dijaloge sa klijentima, kao i njihove genograms i njene procjene. Ona hvata u koštac sa izazovima raspravlja rodnih uloga, rasne osjetljivost, i religije, kao i ublažavanje sukoba između klijenata.

Kao McGoldrick praksa u velikoj mjeri fokusira na parove i obitelji - i kao genograms su dizajnirani sa porodicama na umu - obiteljska sesije čine većinu primjera koristi. Međutim, ona čini te mjere da prijatelji, dugogodišnji kolege i kućni ljubimci također imaju ogroman utjecaj na naše živote i svakako ohrabruje njihovo uključivanje. Zaista, više informacija u vezi nečijeg odnosa, često bolje, posebno na samom početku.

Kao što je već rečeno, osnovan i teže kliničari će naći dosta da se razmotri u Genogram Casebook. Knjiga uslužno uključuje vodič za Genogram simbole u prednju masku za one koji su novi u praksi. Osim toga, McGoldrick modeli ideje i ponašanja morala bi nas uključe u, i velikodušan u svom uključivanju svojih strategija i pristupa za različite situacije.

Je Genogram pristup je vidljivo u naglasak na komunikaciji i ozdravljenje odnosa; izbjegavanje otuđenosti je centralni cilj, čak i za većinu puna interakcija. Dok McGoldrick naglašava da je zlostavljao nikada ne treba je napustiti sebe otvoren za više štete od svojih zlostavljača - tačka koja je posebno presudno za djecu - ona je takođe napominje da su svi odnosi mogu se bolje razumjeti. Ona tvrdi da je uvijek prisutna mogućnost za pomirenje, međutim, onesvijestiti se može činiti.

Shodno tome, Genogram Casebook čita kao mnogo više od običnog kliničkog vodič, iako je ipak efikasan u tom cilju. McGoldrick zastupa ideju da je naša povezanost je jedan od naših najvećih imovine, da je bolje razumijevanje odnosa u našim porodicama, stvaramo smislen osjećaj kontinuiteta sa prošlosti i budućnosti.

load...

Osim toga, učimo o sebi kao učimo jedni o drugima i doći do bolje shvatiti vlastite obrasce i ponašanja. Dok smo mogli zamisliti scenarije u kojima genograms može izgledati neefikasna ili barem dizanje kao klinički alat, centralna stanar iza njih je jedan od jedinstva i bolje razumijevanje ljudi u našim životima, a to je uvijek relevantna i pravovremeno. Mi ne svi moraju biti teže kliničarima cijeniti ili tražiti to.

U Genogram Casebook Monica McGoldrick WW Norton & Company, avgust 2017 meki uvez, 304 stranice

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Ozbiljna samopouzdanja? vaš impostorski sindrom može imati korene u detinjstvu

Post Poremećaji ličnosti

I dalje ponekad gubim svoj osećaj za stvarnost

Post Psihologija seksa

Narcizizam seksa Deficit defekata i neke strategije za terapeuta

Post Roditeljstvo

Suočavanje sa pasivno agresivnim partnerom

Post Roditeljstvo

Narcisoidni odnosi

Post Poremećaji ličnosti

Da li je narcizam samo ubio još jedan brak?

Post Poremećaji ličnosti

Narcizam, paranoja, opsesivno-kompulsivni poremećaj i rituali (oh moj!)

Post Roditeljstvo

Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča

Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Psihologija seksa

Drugi deo: hiperseksualni poremećaj - dijagnoza

Post Poremećaji odraslih

Dezinformacija o suboksonu

Post Svakodnevne veze

5 znakova da se zabavljate sa narcisom