Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja | BA.Superenlightme.com

Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja

Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja

Kada neko doživljava post-traumatskog stresnog poremećaja epizoda postoje rezidualni simptomi. Rezidualni simptomi se razlikuju od simptoma PTSP-a. Ove početi odmah nakon epizode jenjava. A, ovi rezidualni efekti trajati još 24 do 48 sati. Najčešći simptomi izazvane su fizička bol, disocijacija, i dezorijentacije. PTSP fizičku bol i ostatak simptomi su intenzivne. Jer voljenu osobu ima PTSP preuzme, neke stvari se dogoditi da njihov um i tijelo.

Tokom PTSP epizode pati se nevoljno mentalno odjavio. To je kao da je neko preuzeo svoje tijelo i um, gurnuo ih duboko u sebi, a vozi vozilo. To dokazuje teško za tebe, jer i dalje vidite ista osoba kao tvoja majka ili suprug, itd su također doživljava nevoljne mišićne aktivnosti tokom cijele svoje tijelo. Zbog svoje moždanu aktivnost postaje "zaglavio" na over-drive i njihov nervni sistem i tijelo radi na svim cilindrima na duži vremenski period.

load...

Posttraumatskog stresnog poremećaja i Disocijacija 

Iako disocijacija je dominantan simptom posttraumatskog stresnog poremećaja preostale vrste razlikuje. Rezidualni disocijacija je opisan kao manje intenzivan. Ali samo zato što to nije prekomjerna, ne znači da nije bolno. To je slično kao u stanju sanjarenje nalik. I to je teško za PTSP pati komunicirati tokom ovih posljedica problema.

Oni ne mogu dobro fokusirati i sudjelovati kao aktivni slušalac kada govorim. Oni će se pojaviti i da se pospano i iscrpljen. Ovo je lako suosjećati s obzirom na čitav svoje biće je zaglavio na hiper-pogon satima. Imati post-traumatskog stresnog poremećaja napad je izuzetno iscrpljujuće za njih. Ovo se odnosi i fizički i psihički.

Posttraumatski stresni poremećaj i fizički bol

Tokom PTSP epizoda voljenu osobu je da savijete svaki mišić u tijelu. To je zbog odgovor borba-ili-let koji naš mozak su povezane za. Naša tijela imaju prirodni detektor opasnosti i, kada je aktiviran, naša tijela odgovoriti sa priprema za preživljavanje. Dio ove pripreme je da savijete naše mišiće. Neko je u stanju PTSP se zaglavio u režimu bori se ili let. Stoga svoje mišiće su stalno angažovani. Zamislite stoji u istoj poziciji sa svaki mišić fleksiji, stalno, koliko god je moguće za nekoliko sati.

Nakon što je post-traumatskog stresnog poremećaja epizodu de-eskalira jedan će početi da se opustite svoje tijelo. Nakon što je to tako, svaki mišić u tijelu boli izuzetno loše. Ako ste ikada imali intenzivnog treninga možda sjetiti mišiće boli sutradan. Pa, fizički bol uzrokovana PTSP je ekvivalentno trening za maraton. Očekujemo vaše voljene osobe bol trajati do dva ili tri dana.

load...

Uz fizičku bol ove osobe često prolaze kroz strašne glavobolje, slično kao migrena, koji može trajati do 24 sata. Shodno tome to izaziva još veći nivo razdražljivost. Zatim, tu može biti i vilica i zubi bol od stežu zube tako dugo.

Posttraumatskog stresnog poremećaja i Dizorijentacija

Drugi problem koji predstavlja nakon PTSP-epizode je dezorijentacija. Dezorijentacija se najbolje može opisati kao u mentalnoj države u kojoj jedan gubi osjećaj svijesti. Oni su zbunjeni i imaju malo uticaja na koji je dan i gdje su. Njihova sjećanja na sve koji su se dogodili za vrijeme post-traumatskog stresnog poremećaja epizoda je nepostojeći.

Oni mogu biti zbunjeni i dezorijentisani za dva do tri dana nakon što je PTSP napada. Oni mogu iskusiti intervalima od svijesti. Tu će biti trenutaka u vremenu gdje oni neće imati svjesno predstavu o tome šta se događa oko njih. To može biti, gdje su fizički, datum ili vrijeme, pa čak i ono što su se bavili, ako bilo kakve aktivnosti. Na primjer, moj suprug i ja nedavno vozio do obližnjeg grada za svoju terapiju imenovanja. Pogon je otprilike jedan i pol sata. Kada smo stigli u uredu njegovog terapeuta se nije mogao sjetiti kako smo došli tamo ili ništa o nagore. I on je bio čak pojma o tome gdje smo bili.

Post traumatskog stresnog poremećaja preostale Simptomi

Ovih sekundarnih pitanja su i izazovno i zastrašujuće. Kada netko čuje od PTSP mogu da neko pati kratki flashback ili napad panike izduženi. Ali istina je da ima toliko toga da PTSP-a. Epizode nikad nisu kratki, a efekat jedna epizoda ima na licu traje dana nakon toga. Ovi simptomi su nakon matematike manifestacija sljedeće što se dogodilo. To uključuje fizičke, neurološke i emocionalne prisile tokom PTSP napada. Ako znate nekoga koji pate od simptoma PTSP-a to je dobra stvar za zapamtiti ovaj ključne informacije. Ćete postaviti sebe da bolje razumiju ono što se dešava u toku dana oporavka. Posebno važno je da ćete biti u mogućnosti da podrži vaš partner u snažnije i biti spreman. Biti spremni da im pomogne da se opustite i olakšati povratak u normalu vašeg svakodnevnog funkcionisanja života. Na taj način, vi će im pomoći da se smanji trajanje njihovog preostalog simptoma.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Dan valentine: kompromis sa onim što volite

Post Poremećaji odraslih

Veće samopoštovanje s potezom vaše olovke: intervju sa vimala rodžerima

Post Depresija

Dvostruki dijagnostikovan, trezan alkoholičar uzima treznu pilulu

Post Više o tebi

Uzgajanje organizovanog uma u moru distrakcija

Post Roditeljstvo

Pomaganje roditeljima da razumiju opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Više o tebi

Jesam li odbrambeni pesimista?

Post Slavnost

Pawn zvijezde omiljeni Chumlee uhapšeni zbog oružja i droge

Post Svakodnevna kreativnost

Pregledanje prazne stranice i života sa mogućnošću i strastom

Post Poremećaji ličnosti

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Post Slavnost

15 slavnih citata za ljubav, smeh i život

Post Roditeljstvo

Izbor izmedju psyd i phd psihologije

Post Roditeljstvo

Nisu to veze s nekim s graničnom osobom