Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje | BA.Superenlightme.com

Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje

Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje

Podizanje bilo dijete može osjećati kao slagalica. Međutim, kada je vaše dijete ADD ili ADHD, koji zagonetka može izgledati da imaju nekoliko nedostaje komada. To je bio slučaj za Laura J. Stevens s njom prvi sin, Tomi. Kao što je ona opisuje u rješavanju Puzzle Vaše ADD / ADHD djece: Prirodna alternativa za hard-to-odgajaju djecu, kada je Tomi je četiri, pedijatar neurolog je zaključio da je bio hiperaktivan i "verovatno iskustvo sever učenje problema u školi i uvijek zahtijevaju specijalna odjeljenja obrazovanja. "

Nešto u vezi tog zaključka nije dobro sjediti s Stevens, koji ima magisterij u nauke o ishrani i opširno pisao o odnosima između ishrane i zdravlja. Ipak, kada Stevens pitala pedijatra o ulozi ishrane u hiperaktivne dece, rečeno joj je nije bilo.

U stvari, Stevens i njen suprug je rečeno da koriste M & M bombona nagraditi Tommy je dobro ponašanje. Ipak, kada Tommy ponašanje pogoršalo još više, Stevens je počeo primjetiti da određene namirnice, aditive i kemikalije u okolišu činilo se da mu je krenula. Konačno, Stevens je imala krvi njenog sina testiran. Testovi otkrio da je imao nenormalno nizak nivo masnih kiselina. Dopunu ishrane s omega - 3 masnih kiselina i dodavanjem magnezij u svoju dijetu imao primjetno umirujuće na Tommy. Do današnjeg dana, Stevens piše, Tommy - koji je u međuvremenu diplomirao s visokim počastima od prestižnih univerziteta - nema ni traga od ADHD.

load...

Iako Tommy priča može izgledati teško za povjerovati, Stevens se bavi nekoliko zablude o ADD i ADHD i popunjava neke nedostaju komada, uključujući i dijete, vježbe, alergije, i zdravlja probavnog trakta. Ona pretpostavlja da je davanje pažnju na ovim područjima može poboljšati oko više od svog sina.

Stevens počinje temeljno istraživanje ono što definiše ADD i ADHD, karakteristične simptome i osnovne etiologije. "Ako majka ili otac ima ADHD," piše ", dijete ima pedeset sedam posto šanse da ima i poremećaj." Preciznu dijagnozu, objašnjava ona, ne ovisi samo o ispunjavanju kliničkih kriterija, ali i posetu pedijatar i neke testove krvi. Tu su i nekoliko faktora načina života koji doprinose ADHD, piše ona, preko epigenetskim put, gdje stanja životne sredine možete uključiti određene gene i isključivanje. Jedna od njih, Stevens piše, je unos masti.

Dok Stevens ne bavi tradicionalnim ADHD lijekove, temeljito podvlačeći prednosti i mane svake od njih, ona provodi mnogo više vremena raspravljajući kako ADHD se može spriječiti kroz zdravu trudnoću i kroz dojenje. Evo, ona prepričava jedna studija koja je pokazala da četrdeset i tri posto ADHD djeca su dojena, u odnosu na 69 posto djece bez ADHD.

Dijeta, Stevens piše, je također kritična - možda najkritičniji - komponenta upravljanja hiperaktivnost i ADHD simptoma. Evo, ona nudi ono što ona zove A + dijeta, koji se sastoji od integralnih žitarica, masne ribe, voća i povrća, mliječne nemasne, i neobrađene orasi i sjemenke. Možda je najvažniji faktor, Stevens piše, je roditelji uče da "postane čitalaca etiketu" kako bi danas da se izbjegne mnoštvo veštačkih boja hrane, aroma i konzervansa u našoj hrani.

load...

Jedna studija Stevens se oslanja na testirali efekte dva mikseva bojila plus konzervans natrijev benzoat na predškolske djece. Studija je predložio da ovih sastojaka odgovara na promjene negativnih ponašanja u obe te sa i bez ADHD.

To je rekao, umjetnih dodataka ne može biti ni približno tako štetno kao nešto što većina nas svakodnevno konzumiramo: šećer.

Šećer, Stevens piše, doprinosi: I šećer se odnosi na neurohemijskih promjene u mozgu - posebno, spustio nivo dopamina "nekoliko efekata koje su slične zloupotrebe droga bingeing, povlačenje, depresija, i žudnja.". Vremenom, Stevens upozorava, "to može dovesti do promene u ponašanju, uključujući pijanka jede i simptome ADHD."

Roditelji bi trebali nadgledati ishrani svoga djeteta, Stevens piše, i koristiti samo prirodne zaslađivače, kao što su med, ksilitol, ili ekstrakt monah voće. Stevens također nudi brojne recepte i prijedloge za doručak, jelo i brz obrok.

Lifestyle faktori su također vrlo važni u upravljanju ADHD simptoma, Stevens piše. Konkretno, djeca moraju dobiti dovoljno sna. Stevens navede jednu studiju koja je povezana problema sa spavanjem s ADHD simptoma i veći unos ugljikohidrata i šećera. Vježba može biti dio efikasan tretman za ADHD: Jedno istraživanje je pokazalo da je "jednako efikasna" kao Ritalin i Strattera u smanjenju hiperaktivnosti. Omega - 3 masne kiseline, magnezij, cink i željezo su takođe važni, Stevens piše, jer su svi pokazali značajno poboljšanje simptoma ponašanja i učenja podršku i memoriju.

Na kraju, Stevens razmatra alergije na hranu i kemijske osjetljivosti. Ona je tada nudi smjernice za roditelje o tome kako da testiraju svoje dijete za alergije kod kuće, kao i jednostavnih koraka za otklanjanje uobičajene alergene hrane, kao što su čokolada, pšenica, mlijeko i gluten. Na primjer, roditelji mogu držati laptop dokumentirati ono što njihovo dijete troši i kako to utječe na njegovo ponašanje da steknu bolje razumijevanje koje namirnice mogu pogoršati simptome ADHD. Za sve ADHD djecu, Stevens predlaže uzimanje probiotika i izbjegavanje NSAID. Istraživanja pokazuju, ona piše, da djeca sa ADHD-om imaju više zaraznih i probavnih problema od druge djece - od kojih je poznat kao leaky gut.

load...

Količina informacija ove ponude knjiga može činiti neodoljiv na prvi pogled. Ali pisanje Stevens je jasan, koncizan, i prepun brojnim savjeti čitaoci mogu koristiti u cilju rešavanja roditeljstva.

Rješavanje Puzzle Vaše ADD / ADHD djece: Prirodna alternativa za hard-to-odgajaju djecu Charles C. Thomas Izdavač, septembar 2017 Plastična spirala, 266 stranice 35.95 $

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Koja je tvoja fatalna mana?

Post Poremećaji ličnosti

Dan (nakon) moj lekar opšte medicine propisao je paxil

Post Poremećaji odraslih

Moć verovanja: zašto imaš upravo ono što treba da zarastiš

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Roditeljstvo

Tinejdžeri i porno

Post Svakodnevne veze

Veza Obsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Više o tebi

5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor

Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

U matrici imate: o disocijaciji i osećanjima detachmenta

Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Roditeljstvo

5 mogućih razloga nas privlači narcisisti