Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed | BA.Superenlightme.com

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Kao terapeut često vidim kako je teško dijagnoza je autističnog spektra može biti. Na donjem funkcionisanje kraju spektra (autizam), ima jezik, razvojne i socijalne kašnjenja koje čine prvih nekoliko godina života prilično teško za obje osobe na spektru i njene porodice.

Neki mladi djeca na niskom funkcioniše kraju ne razvijaju jezik, ili da ga razvija sporije nego druga djeca iste dobi. Za pojedince koji su na višem funkcioniše kraj (Aspergerov ili PDD-NOS), život je i dalje teško, ali na drugačiji način. Socijalne interakcije i međuljudskih odnosa može biti vrlo izazovan i ograničena. To je borba da zadrži odnosa živ i zanimljiv, da dijele strasti i naći užitak u spajanje s drugima, i da se poveže s drugima koristeći mali razgovor ili prijateljski razgovor. Stvari kao što su metafore, kompleks primjere, apstraktno razmišljanje i šale dokazati zbunjujuća za većinu višeg funkcionisanje pojedinaca.

load...

U Roditeljski vodič za visoko funkcionalan autizmu: Kako da se suočite sa izazovima i pomoći vašem detetu Thrive, Sally Ozonoff, Geraldine Dawson i James C. McPartland uvesti temu visoke autizmom pružajući više primjera slučaj i scenarija. Knjiga odgovara na pitanja da roditelji mogu imati o svom djetetu, daje ažurirane informacije o dijagnostici i liječenju izazove, i daje sredstva čitač za školu, terapiju i podršku porodice. I - posebno važno za obitelji djece višeg funkcionira - autori nude velike uvid na dijagnostički postupak je često zbunjujuće.

To je već teško za obitelji doživjeti i nositi sa socijalnim, interpersonalne, emocionalne i bihevioralne izazove koji dolaze s poremećajem visoko funkcionalan autističnog spektra, ali još teže za roditelje kada traže pomoć i rečeno da njihovo dijete nije mogao, niti nije mogla imati autizam - to je nejasno.

Dijagnostički proces nije egzaktna nauka, a pogrešne dijagnoze je vjerovatno. U drugom poglavlju knjige, autori navesti broj dijagnoza koje su često pogrešno visoke autizmom, uključujući i intelektualni invaliditet (ranije poznat kao MR - mentalna retardacija), ADHD, opsesivno-kompulzivnog poremećaja, opozicioni prkosni poremećaj, reaktivni poremećaj vezivanja, shizoidne poremećaj ličnosti, selektivni mutizam, socijalne anksioznosti i govor jezika poremećaja.

Također je važno napomenuti da veliki broj djece i adolescenata koji se bore s ADHD-om, koji pokazuju ponašanje zajednički opozicioni Defiant poremećaj, ili koji pokazuju znakove socijalnog anksioznog poremećaja također mogu zadovoljiti kriterije za prožima razvojni poremećaj ili visoke funkcionalne-poremećaj spektra autizma dijagnozu. Vidio sam porodice kojima je teško prepoznati da njihovo dijete, već dijagnosticiran opozicioni prkosni poremećaj ili ADHD, mogu imati poremećaj autističnog spektra na njemu. I stručnjaka za mentalno zdravlje imaju izazovan vremena, previše, identifikacija osobine dijagnoze ili dijagnoze autizma spektra na PDD-NOS.

load...

Zatim, kada roditelj dobije dijagnozu poremećaja visoko funkcionalan autističnog spektra ili PDD-NOS, stres počinje da raste. Oni sada moraju pronaći usluge u školama, aktivnosti u zajednici, kao i službi za mentalno zdravlje koje će biti pokrivene osiguranjem, podržan od strane školskog okruga, i pristupačne. Roditelji moraju prilagoditi dnevni raspored djeteta, naučiti kako da umiri dijete koje je otporan na promjenu, i pružiti podršku djetetu da uspije.

U poglavlju sedam, Ozonoff, Dawson, i McPartland pomoći roditeljima obrađuju koje usluge su najbolje za svoje osobne prilike i ono što je obično dostupan u svojoj zajednici. U poglavlju adrese zajedničkim pitanjima, kao što su odlučivanje između škola, razumijevanje IEP, tražeći učionice smještaj, i učenje o TSS ili BSC usluga. To je posebno koristan resurs za roditelje bori sa poteškoćama oblasti obrazovanja. I pored pitanja škole, autori daju smjernice u ostalim poglavljima o tome kako podržati društveni razvoj, kako da se uključe sa djetetom sa visokim autizmom, i kako koristiti terapeutski alat.

U stvari, najbolja stvar u vezi ove knjige je da je potrebno čitaoca kroz sve faze u razvoju roditelji će naići i pruža sveobuhvatne informacije usput. Dok mnoge druge knjige nude informacije za određene dobi, ovo je više kompletan resurs. 

Radeći s djecom na niskim funkcioniranja i visoko funkcionalan krajevima spektra, ja sam istraživala hiljade knjiga na tu temu. Ovo je posebno korisna knjiga - puna informacija da su kliničari i porodice mogu koristiti.

Roditeljski vodič za visoko funkcionalan autizmu: Kako da se suočite sa izazovima i pomoći vašem detetu Thrive The Guilford Press, nov 2014 Paperback, 308 Stranice $ 18.95

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Neurohemija, eskalacija i proces Unutrašnji poremećaji u defenziji pažnje

Post Psihologija seksa

Narcizizam seksa Deficit defekata i neke strategije za terapeuta

Post Svakodnevne veze

Da li osobine osobine utiču na vaš odnos?

Post Više o tebi

9 koraka za liječenje depresije prirodno

Post Roditeljstvo

Tinejdžeri i porno

Post Slavnost

Melissa mccarthy se pridružila plus debatu o oznakama veličine

Post Poremećaji odraslih

Lekcija u neželjenim efektima pomoću buprenorfina

Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Post Psihologija seksa

Razumevanje odnosa, seksualne i intimne izdaje kao traume (posttraumatski stresni poremećaj)

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj: krivite bolest, a ne osobu

Post Više o tebi

Povežite se sa svojom intuicijom kako biste poboljšali svoj život

Post Depresija

Buprenorfin: koliko je pacijenata previše?