Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni | BA.Superenlightme.com

Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni

Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni

Možda vaša žena ili muž je raspoređen. Ili možda jedan od vas morao uzeti posao u drugom gradu kada je ekonomija propala ili promociju posao zahtijeva potez naišao na jedan, dok drugi potrebni da ostanu kako bi njihove. Ili možda jedan od vas morao da se ostane sa jednim starijim, bolesnim roditelja za neko vrijeme.

Bez obzira na razlog, sada se nađete među sve veći broj roditelja koji su u braku, koji bi radije biti zajedno, ali koji moraju biti razdvojeni neko vrijeme, možda dugo vremena. Kako oba roditelja ostanu aktivni kao roditelji i ujedinjeni kao partneri kada miljama udaljeni?

Prvo, znam da nisi sama. Popis stanovništva iz 2006. Godine prijavio da 3,6 milijuna udata Amerikanaca - ne uključujući odvojeni parove - nisu žive sa svojim supružnicima. Oni koji imaju djecu i žive tu realnost suočavaju s izazovima s kojima se vjerojatno nikada ne uzeti u obzir kada su postali roditelji.

load...

Ako si onaj koji živi daleko od porodice, niste dio bezbroj velike i male načina kako roditelji provjeriti u međusobno i sa svojom djecom mnogo puta na dan. Na prelete da se to dogodi kada djeca odlaze u školu, kada su svi tumbles na vratima u večernjim satima, kada hodate kroz dnevnu sobu dok klinci gledanja televizije ili kada naletite na tinejdžere i njihovi prijatelji u kuhinji dobiti užinu nisu dio velike udaljenosti roditeljstva. Prva-stvar-u-jutro i posljednji-stvar-u-noć checkins nisu nužno moguće na daljinu partnerstvo. Ovi susreti možda ne izgleda sve to važno, ali oni sabiraju. Biti na daljinu može značiti osjećaj prekinuta.

Ako ste roditelj ostavio kod kuće, ne imaju sposobnost da lako konsultuje drugog roditelja, kada treba da se donose odluke. Neposredne disciplinu i svakodnevnu njegu i hranjenje djece je sve na tebi. Koliko god ti i deca je to potrebno, može biti teško planirati avanture ili dijeliti zabavno puta kad samo pokušavam da se kroz dan. Nema nikoga da podeli carpools, domaće zadaće dužnosti, vrijeme priča, ili radi jela. To može osjetiti neodoljiv. Često je to samo običan iscrpljujuće.

Ipak, ko-roditeljstva kada je jedan od vas treba biti dalje ne mora da bude jadno iskustvo. Sa pažljivim planiranjem, partneri mogu održavati ljubavni odnos jedni s drugima i biti efikasni kao roditelji. Ključ je obratiti pažnju i redovno i dobro komunicira.

Učiniti svoje najbolje da budu ljubazni jedni prema drugima.

Dnevne obaveze su teško za roditelja kod kuće. Biti često iz petlje je jednako teško za gostujući roditelja. Da, oboje ste ponekad frustriran sa situacijom. Da, drugi ne mogu u potpunosti shvatiti sve što se upravljanje i trpi. Ali to ne pomaže ako uzmete ga jedni na druge. Neka to bude prioritet hodati jedni u druge cipele i da radi kao voljeni tim. Pobrinite se da afirmiše svoju ljubav i svoju zahvalnost za ulogu jedni drugima kad god ste u kontaktu.

load...

Odlučite se ispred koje su odluke zapravo su efikasnije od strane roditelja kod kuće.

To je nerazumno očekivati ​​da roditelj kod kuće na check-in svaki put kada odluka mora biti napravljena. Razgovarajte zajedno o tome nivo odlučivanja treba podijeliti i koje odluke oboje možete biti ugodno dodjelu roditelju kod kuće. Imajte na umu da čak i sa najboljim planiranja, tu će biti vremena da se kod kuće roditelj ima da napravi brzu odluku. To je važno za gostujući roditelja vjerovati presudu partnera.

Natrag jedni druge.

To je zamka mnogi parovi upadnu u, koliko god oni mislili da ne bi. Roditelj kod kuće disciplina dijete. Gostujući roditelj ne slaže i kaže dijete tako. To je vrlo lako kritikovati kad na daljinu. Nasuprot tome, dalje roditelj može snažno osjetiti nešto i reći djetetu šta da radi. Je kod kuće roditelja možda misle: "Hej, ja sam taj koji treba da upravlja ovo" i omogućava djetetu slobodan. To ne pomaže ni. Vi ne želite da ugrozi jedni druge. Vi ne želite dati svoju decu poruku da jedan ili drugi od vas se ne računa. Ako postoji razlika u mišljenju, sačekajte da imate sam kontakt sa svojim suprugom i doći do dogovora prije predstavljanja odluku da se dijete.

Nijedan roditelj treba da povratak druge u opasnost.

Ove prijetnje su često je "čekati 'til tvoj otac vrati kući" ili "Samo čekaj dok se ne vratim kući" sorte. Bave pitanjima kao oni dolaze gore. Vi ne želite da vaša djeca ili strah ili preziru povratka odsutnog roditelja.

Ne dozvolite da uloga se previše udaljeni.

Vi ne želite da se kod kuće roditelja postaje discipline i dalje roditelja kao zabavu osoba koja dođe kući sa tretira i iznenađenja. Držeći redovnom kontaktu, gostujući roditelji mogu i trebaju imati očekivanja i biti dio roditeljskog tima koji postavlja posljedice kada postoje prekršaje. Zabava puta treba da se desi čak i kada je dalje roditelj nije kod kuće.

Graditi u pauzama za roditelja kod kuće.

Ako ne možete priuštiti, graditi u vaš budžet večeri nedeljno za dadilju tako da je kod kuće roditelji mogu izaći sa prijateljima, uzeti klase, ili ići u kupovinu bez dece. Ako vaš budžet to neće dozvoliti, pitajte rodbinu pružiti predah ili dogovoriti razmjenu sa drugim roditeljem u sličnoj situaciji.

load...

Iskoristite tehnologiju za hitne slučajeve i za redovne kontakte.

Nema razloga za roditelja kod kuće da preuzme sav teret odgovornosti za porodicu kada je bračni drug je samo daleko telefonski poziv. Ako jedno ili drugo ne može se prekinuti dok na poslu, to je posebno važno kako bi bili sigurni da je planirano vreme za provjeru u vezi velike odluke. Redovnog, planiranog posjeta putem mobilnog telefona ili web - kako sa djecom i samo između vas dvoje - može držati dalje roditelja do danas na porodičnim stvarima i može napraviti put, osim daleko manje usamljeno.

Kada ste zajedno, neka djeca vide svoje roditelje volimo.

Biti odan. Pohvalim jedni druge. Budite ljubazni i vrste. Pokušajte napraviti vrijeme za "datum", čak i ako je to za kafu u lokalnom restoranu. Kada djeca znaju njihovi roditelji vole i podržavaju jedni druge, osjećaju se sigurnije kada jedna ili druga ima da bude daleko. Kada su potrebe roditelja za ljubav, pažnju i naklonost odgovorio tokom posjeta, to je lakše i da upravlja razdvojeni.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: postanite netolerantni

Post Svakodnevne veze

Kmart preduzima akciju na ofanzivnim majicama

Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Poremećaji u detinjstvu

6 razloga zbog kojih ne možemo uočiti psihopatu u našoj sredini

Post Psihologija seksa

Narcizam, porno upotreba i poremećaj nedostatka pažnje

Post Više o tebi

21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Više o tebi

5 praksi da se stvori svrha traume

Post Više o tebi

Na 5 načina muškarci i žene drugačije komuniciraju

Post Roditeljstvo

Terapija integrativnog tima za traumatsku vezu kod dece: porodična terapija i emdr

Post Više o tebi

5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor

Post Svakodnevne veze

Top tri koristi mentalnog zdravlja vitamina d