Samoposlužni saveti za one koji su oženjeni s nekim s aspergerovim sindromom | BA.Superenlightme.com

Samoposlužni saveti za one koji su oženjeni s nekim s aspergerovim sindromom

Samoposlužni saveti za one koji su oženjeni s nekim s aspergerovim sindromom

Život sa partnera koji ima Aspergerov sindrom je prepun stresa. Možete ih volim, ali, iskreno, oni su nepredvidive. Nikad se ne zna kako će reagirati na običnu situaciju. Bilo da je vaš Aspie jeca ili se topi u bijes ili bujicu suza, ili vam daje prazan izgled i odlazi, često ostaju osjećaj odbijen, zbunjeni i zlostavljani.

To je ne čudi da su mnogi neuro-tipični supružnika ili partnera prijavili raznih psihosomatskih i imunodeficijencije bolesti, kao što su migrena, artritis, želuca refluks, i fibromijalgije. Kada se tijelo redovno bačen u stanje alarma, hiperprodukcije adrenalina i kortizola teško pogodio sa prirodnim mehanizmima odbrane organizma. Ovi alarmni sistemi su dizajnirani za kratkoročni hitnim slučajevima, a ne za svakodnevno krize.

load...

Zdrava porodičnog života kada imate partnera s Asperger, ili autizmu, zahtijeva brizi za sebe prvi. U haosu porodičnog života, može izgledati nemoguće stvoriti put za vas. Moguće je, međutim, ako ste naučili umjetnost odreda.

Odred se uči da bi se zaštitili od svih onih koji su ne tako obične trenutke. To ne znači li prestati brigu o svojim najmilijima. To jednostavno znači da ste:

  • Zaustaviti uzimajući sve to osobno.
  • Ne brini ako si pokrio sve baze.
  • Stop kriviš sebe za mane.
  • Stop očekuju više od svojih AS supružnika nego on ili ona može isporučiti.

Kada naučite umjetnost odvajanje, vi zapravo osloboditi malo energije da se brine za sebe. A to stvara energiju da donesu bolje odluke umjesto jure od krize do krize. Odvajanje će Vam pomoći da psihološki korak natrag i dopustiti drugima da riješe probleme za sebe. Ako ste i roditeljstvo sa Aspie partner, nije li to ono što želite za svoju djecu? Potrebno je da model Šta to znači biti nezavisni, samodovoljni i spreman za pokret.

Postoje dva načina za postizanje odreda. Jedan od njih je emocionalna brigu o sebi, a drugi je kognitivno brigu o sebi.

Emocionalne brige o sebi radi sve zdrave feel-good stvari koje možete uklopiti u svoj dan. Ako primijetite da ste pili, jesti, ili pušenje previše, potreban vam zdraviji brigu o sebi. Čine ga točku uvijek planirati ozdravljenja odmor i rekreaciju u svoj dan. Znam da je puno pitati kad žongliranje toliko, ali ako ne brinuti o sebi, koji će se pobrinuti za porodice?

Prisustvovati na prioritete morate i ispustite ostatak. Izbjegavajte začarani krug neuspjeha i depresije. Neke jednostavne "uzmi-a-break" ideje šetaju psa, pogotkom manikir, nazivajući prijatelj, rade neke duboko disanje i jogu proteže.

load...

Kognitivno brigu o sebi se sastoji od obrazovanja. Nedostatak informacija je glavni uzrok stresa. Kada ne mogu da shvatim šta se dešava sa vašim Aspie, i oni vas optužuje za stvari koje nije uradio, stres povećava eksponencijalno. Dovoljno je loše da se pogrešno shvaćena. To je nešto sasvim drugo nemaju referentni okvir za nesporazum. Iako je raditi na tome da pročita knjigu i da prisustvuju psihoterapija, znanje je moć.

Razjasniti misteriju oko Aspie razmišljanja i ponašanja edukacijom sebe o autizmu i Aspergerov sindrom. Postoje mnoge velike web stranice, knjige i grupe za podršku, gdje možete naučiti o ASD i saznajte podršku ljudima koji su bili tamo, done that.

Kada sam učio da se bave sa članovima porodice sa ASD, nije bilo toliko resursa. Pa sam osnovao Meetup grupa, Aspergerov sindrom: Partners & Family odraslih s ASD da je pomogao mnogim nositi kao što povezan s ostalima koji žive u istom lud da život. To je postalo fantastičan resurs za edukaciju i podršku neurotypicals (NTS).

Ne zaboravite da radiš najbolje što možeš u teškoj situaciji. Ako ste roditelj vaša djeca će dobiti više samopoštovanja i osobne snage ako saznaju da se pozabavi život jer dolazi. Pa prekini sebe kroz prste i pljuvali-kikotanje i češće nositi pidžamu. Budući da ćete biti u raskoraku s ostatkom svijeta u svakom slučaju, možda kao i uživati ​​u njemu.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Post Svakodnevne veze

5 komunikacione zamke i pokazivači za parove

Post Više o tebi

10 načina zaustavljanja paničnog napada

Post Više o tebi

Izgradnja asertivnosti u 4 koraka

Post Slavnost

Amanda berry i gina dejesus objavljuju memoare o emocionalnom preživljavanju

Post Poremećaji u detinjstvu

Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Psihologija seksa

Šta se dešava na mreži ostaje na mreži? Mit o seksualnoj privatnosti interneta

Post Roditeljstvo

Senzorni procesi izazivanja: efikasan klinički rad sa decom i tinejdžerima

Post Tvoje tijelo

Razigrani i moćni citati o hrani, kuvanju i ishrani

Post Roditeljstvo

Zabava za razvod

Post Tvoje tijelo

Unapređenje slike tela: ljubav posle ljubavi