Sebičnost u parovima: narcizizam, nedostatak međuljudskih sposobnosti ili nešto drugo? | BA.Superenlightme.com

Sebičnost u parovima: narcizizam, nedostatak međuljudskih sposobnosti ili nešto drugo?

Sebičnost u parovima: narcizizam, nedostatak međuljudskih sposobnosti ili nešto drugo?

Stranice: 1 2All

Odricanje: likovi iz ovih vinjeta su izmišljeni. Oni su izvedeni iz kompozitnih ljudi i događaja u svrhu predstavljanja stvarnim životnim situacijama i psihološke dileme.

Parovi često govore o osjećaj nije podržan od strane njihovih partnera u stvarima koje su važne za njih - čežnja da se osjećaju da je njihov bračni drug je njihov prijatelj. Nedostatak podrške često se vidi po boli supružnika kao uzrokovane drugog sebičnosti, ili nedostatak brige ili empatije.

load...

Iako ovo može biti ono što se dešava sa nekim parovima, sebično ponašanje ili nedostatak empatije često je uzrokovan skriveni bol i ogorčenost vezana za dugogodišnji neriješeni bračne probleme. Kada boli i ogorčenost maskenbal kao sebičnost, prognoza može biti nade za neke parove. Obraćajući i popravak sukobe iz prošlosti direktno u kontekstu terapije često omogućava protok ljubavi u braku biti obnovljena.

Nancy je napustio svoju karijeru da postane punim radnim vremenom mama. Mnogo godina kasnije, kad je ponovo ušla u radnu snagu, osetila oslobođen i uzbuđen, povraćaju dijela sebe koji su bili uspavani godinama. Joseph je imao problema dijele u Nancy uzbuđenje nad njom izglede posao. Uprkos njihovom finansijsku stabilnost, on je izgledao radoznalo spustio na koliko novca ona bi se zarađuje i da li je on mislio da je posao vrijedan korištenje vremena. Kada Joseph ne može biti sretan zbog nje i pusti je da bude slobodan, to pogoršava tekući osjećaj Nancy da on zapravo nije stalo do nje, a ona je postajala sve nade o njihovom braku.

Ćorsokak Uprkos Poboljšana komunikacija i relacijske vještine

Joseph je brižna osoba i volio Nancy, ali čak i kada je osetio podržavaju nju, ili drugi, imao je poteškoća izražavanje osjećaja i empatija - pronalaženje to neprirodno, neugodno i rizično. U terapiji, Joseph je radio na razvijanju bolje empatičke vještina i komunikacije. On je fokusiran na poboljšanje njegove sposobnosti za podešavanje na osjećaje svoje supruge i odgovarali na njih, na primjer, primetio osećanja umjesto reaguje iz svog ugla kao da je prilika posao je bio njegov.

Joseph naučili kako da izrazi empatiju, koja dramatično poboljšala svoj odnos sa svojom djecom, ali ovaj posao u terapiji nije riješiti zastoj u njegov brak. Iako je njegovo ponašanje i komunikacija bila bolja, Nancy još se ne osjećaju da je zaista povezan s njom. Bilo je to kao da prolazi kroz pokrete, ali to joj nije do i nije smatrala pravi. Feeling podržani, prazan i sama, počela je da se zaključi da možda on nije bio u stanju autentične veze.

load...

Nesvesno Emocionalna barijera na Play

Kada nedostatak podrške i empatije su simptomi sukoba u osnovi, poboljšanje komunikacijskih vještina i "emocionalna inteligencija" nije samo rješenje. U ovim slučajevima, nesvesno emocionalna barijera će nastaviti da otkrije sebe i pobjedi praktična rješenja dok se riješiti. Blokadu i njegov uzrok mora se suočiti direktno i shvatio, oslobađajući par iz svoje držanje i omogućava nježnost i povezivanje će se vratiti. Ljekovita nastaje kao krute pretpostavke su se odrekla, a zamijenjen empatičke razumijevanje jedan od drugog u realnom vremenu.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar

Post Svakodnevne veze

Hiperseksualnost: simptomi seksualnog pažnje Deficit Disordermenta

Post Poremećaji ličnosti

Poremećaj graničnog ličnosti: narcisoidne povrede, ludilo i svesnost

Post Poremećaji ličnosti

Umešana majka: kćerka je zarobljena

Post Tvoje tijelo

Kognitivne distorzije koje doprinose negativnom poremećaju tijela i poremećajima u ishrani

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 koraka do lečenja vaše odrasle osobe

Post Dobro zdravlje

Uzimajući u obzir razvod vašeg duševno bolesnog partnera? Savjeti od stručnjaka

Post Svakodnevne veze

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Post Više o tebi

Da li je više djevojčica zaista lezbejka ili biseksualna?

Post Svakodnevne veze

4 znakovi da se zabavljate sa narcisom

Post Poremećaji ličnosti

Kako osveta čini pravednom

Post Svakodnevne veze

Narcisoidni poremećaj ličnosti naspram normalnog narcizma