Smrt, bogatstvo i psihološka anatomija porodičnog spora | BA.Superenlightme.com

Smrt, bogatstvo i psihološka anatomija porodičnog spora

Smrt, bogatstvo i psihološka anatomija porodičnog spora

Od spora petnaestog stoljeća preko sukcesije britanski tron ​​na kraju osvojili su kraljice Elizabete I preko nje familijarnu rivala, Meri, kraljica Škotske, u novije spor među Koch djeca bore oko 5,6 milijardi $ dolara njihovog oca bogatstvo, smrti i sporovi oko bogatstvo porodice bio ponavlja priča stoljećima. Javnost je fasciniran obitelji bore oko bogatstva pokojnika.

Nedavno se činilo da je to samo nekoliko sati nakon smrti kneza koji je više članaka objavljeno je predviđanje potencijalnih članova porodice postavljen na vodi postupke nad purple rain bogatstvo. Dok je javni naizgled ne mogu dobiti dovoljno od ove vrste pravnih bitaka, je sramota obitelji uključene radije ne kažu svoje prljavo rublje. Posebno imajući u vidu da su mediji teži da se fokusira na uočene pohlepe braće i sestara u odnosu na nasljedstvo, ali intimno poznata članovi porodice su uključeni, kao što ne bi ni blizu objašnjava cijelu priču. Često nikada shvatio je uzrok iz začaranog i skupe sporove, što je duboke psihološke probleme među članovima porodice koje su u razvoju već neko vrijeme.  

load...

Porodica pitanja su zreli da se razvije u djetinjstvu. Prema 1996. Godine studiranja na Penn State University, 33% slobodnog vremena djeteta posvećen je njihova braća i sestre po dobi 11. To svakako daje dovoljno vremena za sestre rivalstva i druga pitanja iz detinjstva da gnoji tokom godina, ali mnogi bi mogao biti iznenađeni da nauče da uzrok ovih pitanja mogu zapravo biti s obzirom na poredak u kojem su rođeni djeca. Najraniji studije na temu redu rođenja utiču temperament djeteta se smatra da su one austrijske psihoterapeuta, Alfred W. Adler iz ranog dvadesetog stoljeća. Adler teoriju da je ličnost djeteta u velikoj mjeri diktiraju redu rođenja, tvrdeći da prvorođeni djeca su više dostignuće orijentisan, sa drugog novorođenčeta bude konkurentna i ambiciozan, a djeca kasnije rođena kao društven ali ovisna. 

Obiman broj studija izrodio iz Adler djela, od kojih su mnogi pokazuju prednosti što je prvorođeni dijete. Prvenca djeca imaju tendenciju da imaju veći IQ i češće godišnje zaraditi najmanje 100.000 $ više od svojih braće i sestara, ali takvi neće spriječiti osjećaj izdaje osjetio kada roditelji prvorođeni je donijeti kući novorođenče prima većinu pažnje. Srednji djeca, najvjerovatnije da dobije najmanju količinu pažnje i kvalitetno vrijeme s roditeljima, možda nesvjesno utočište prezir prema njihovim starije i mlađe braće i sestara smatrajući da je roditelji nisu njega ili nju volim toliko. Mnoga djeca posljednji rođeni se vide njihova braća kao da je pokvarila ili tretiraju mnogo blaže od strane roditelja, također izaziva konsternaciju u porodične jedinice.

Iako su mnogi mogu pretpostaviti da su ta pitanja jednostavno nestati na djecu koja odrastaju, mnoge studije pokazuju da iskustva u ranom djetinjstvu mogu nastaviti da utiču na pojedinca u odrasloj dobi. New York psihoterapeut Jeanne Safer, Ph.D. Detalji samo da je u svojoj knjizi Kain: Osloboditi Braća i sestre iz Vijek trajanja Rage, Shame, tajnosti, i žaljenje, navodeći da "Rivalstvo, konkurencije i anksioznost o svom mjestu u naklonosti svojih roditelja... [rase] gorčine da proganja braća i sestre sve njihove živi i javlja se u svakoj fazi zrelosti-rad, brak, roditeljstvo, briga za starenje roditelja, i na kraju, rješavanje da trajna minsko polje, imanje. " Dakle, ova pitanja djetinjstva jako dobro može biti psihološki sjeme posađeno koja izaziva pravne bitke nakon smrti roditelja. Ali, ono što, ako ništa drugo, da porodice radila u pokušaju da izbegne ove ponižavajuće javne sporove i kolateralna šteta prema bogatstvu porodice?

load...

Najimućnijih obitelji sigurno ne uzimaju noja pristup jednostavno guraju glavu u pijesak i ignoriranje znakove upozorenja. Roditelji često početne mjere opreza uspostavljanja njihovog plana nekretnine, iako još uvijek premalo porodice rade; oko 64% američke populacije je trenutno bez plana nekretnine na temelju nedavnih biračkih. To je svakako ključni korak u tom procesu, ali bilo bi naivno da roditelji vjeruju da će plan za nekretnine sprečavanja i sve sporove. Čak i najtalentovanijih i ugledni advokati će doživjeti nelogična i nerazumna akcija tuguje djeca kada je plan imanje briljantno napisana.

Za roditelje koji žele učiniti više nego samo postavljanje plana nekretninama i zadržavaju svoje prste-prešli, porodične sastanke često formaciju. Nadu i svrha održavanja porodice sastanka je pružiti otvoreni dijalog o bogatstvu porodice i šta roditelji odluče da s tim nakon njihove smrti. Koncept porodične sastanke kako bi razgovarali o planiranju prostora i bogatstvo svakako nije novi koncept. Imućnije porodice i njihovi savjetnici su održavanje porodične sastanke za duže vrijeme, sa raznim uspjeha i neuspjeha, ali najčešće od poreza i finansijske perspektive sama. Ove financijske diskusije su nesumnjivo je potrebno, za razgovor o novcu (tj nasljedstva) može biti jedan od najtežih tema svatko može imati, ali je diskutabilno da li će ovi razgovori spriječiti šokantnog porodičnim sporovima koji prelije u naše sudskih sistema nakon smrt preživjelih roditelja.

Mnogo puta pitanjima između braće i sestara pokrenuti mnogo dublje od sporova oko novca.  

To ne znači da su roditelji ili njihovo planiranje nekretnine advokat ne priznaju da se ova pitanja postoje među djecom. Potencijalni problem sa ovom postavkom advokata i klijenta je to interdisciplinarni pristup koji uključuje područja psihologije u proces planiranja nekretnine se ne priznaje uključenih strana. Dok advokat je dobro iskusan sa post mortem porodice prepirke, advokat de facto diplomu iz psihologije ili terapija je daleko od uključuje licencirane stručnjaka riješiti duboke probleme u osnovi plan imanja. Poteškoća je, međutim, pronalaženje funkcionalan ambijent za porodice, advokat, i licencirani profesionalni uključeni, sve dok delikatno navigacije i advokata i klijenta i privilegije liječnik-pacijent.  

Obim korištenja psiholog ili terapeut tokom procesa planiranja imanje svakako do roditelja. Dokle god je plan za nekretnine može opozvati, bilo bi mudro da ga na mjestu dok organizovanje sastanaka sa medicinski licenciranih profesionalaca. To može biti mudro za roditelje da se sastane sa psihologom ili terapeut sami na prvi, tražeći preporuke kako da se obrati sestre rivalstva i druga pitanja prije bilo kakve porodice sastanku, ali shvatajući da preporuke profesionalaca može biti ograničeno u obimu ili nepotpuno bez uključivanja djece. Bez obzira na uključivanje djece razmatranje imaju planiranja advokat imanje se uključe u preliminarno razgovore sa psihologom ili terapeut može biti preporučljivo.

Ovo više jedinstveni interdisciplinarni pristup u procesu planiranja prostora, svakako ne garantuje da će bilo koji i sve post mortem sporova izbjegavati. Duboke probleme, čak i uz pomoć psihologa, ipak mogu površinu u nestabilnom način kada su odrasle djece ponovo bačen zajedno u znatno emocionalne situacije koje uključuju smrt roditelja. Međutim, mnoge porodice bi pozdravili dodatne preporuke ili opcija na raspolaganju za izbjegavanje skupe i ponižavajuće parnica bitke preko imanja i veruje.

Ovo više jedinstveni interdisciplinarni pristup u procesu planiranja nekretnina ne može samo dovesti do manje porodičnim sporovima podvrgavanja fascinaciju javnosti sa smrću i bogatstvo, ali isto tako može omogućiti roditeljima da udobno tvrde da su učinili sve što su mogli za djecu da su doveli na ovaj svijet, koji neminovno će biti blizu njihovoj strani nakon njihove smrti. I to na kraju može biti napor porodica traži u upravljanju njihovim privatnim poslovima, dok živi.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Više od dječije igre: opasne igre

Post Roditeljstvo

Kada se nastavnik i dete ne slažu

Post Roditeljstvo

5 pogrešnih razloga za odlazak na koledž

Post Roditeljstvo

Šta roditelji mogu učiniti kada se opseda opsesivno-kompulsivni poremećaj?

Post Roditeljstvo

10 znaci da se bavite emocionalnim potrebnim narcisom

Post Roditeljstvo

Navigacija koledža sa graničnim poremećajem ličnosti

Post Roditeljstvo

Roditeljstvo za pozitivan identitet

Post Roditeljstvo

Zagovaranje za vaše dijete u školskom sistemu

Post Roditeljstvo

To je Halloween: prepoznavanje naše sjene strane

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada je vaše dijete gej

Post Roditeljstvo

Dan veterana: ono što ne priznajemo o mentalnom zdravlju

Post Roditeljstvo

5 novih maminih mita