Šta raditi o deci koja traže pažnju? | BA.Superenlightme.com

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

The preschooler sam primetio u dućan jučer je radio sve što je mogao pažnju mame. Ona cvilela. Ona se probio u svom sedištu u košarici. Uzela stvari sa police. Bacila kruh na pod. Njena mama je pitao da Molim te, prestani da kukaš, zamijenio je ukrao stvari, pokupili kruh i izjasnili su se sa svojom kćerkom na Molim vas, biti dobar i da će dobiti neke bombone kada su otišli. Kao što je njena majka okrenula da shvatim što meso kupiti, njena kćerka joj je udarac. Mama pogleda oko sebe i uzdahnula. Zgrabila paket hamburger i napravio crtica za naplatu liniju. Šta se dešava?

Pre nego što odlučite dijete je problem disciplina, to je vrlo važno da bi se isključila medicinske probleme. Nikada neću zaboraviti posebno squirmy i Cmizdrava dijete koji je razvio bruto naviku branje u svom bum i razmazivanje njegova kaka na podu. Njegova mama je na kraju njenog strpljenja. Osjećajući nešto nije fizički u redu, mislio sam je nazad u pedijatra. Rezultat? Dijagnoza ozbiljan slučaj pinworms. Nije ni čudo što je klinac bio izvan kontrole!

load...

Barring medicinskih pitanja, međutim, i prije nego što s obzirom na psihijatrijski one (kao što su ADHD), razmotrimo zašto bi neko dijete biti tako emocionalno nevolji da je ona stalno čini ponuda za dodatnu pažnju, čak i na štetu odraslih neodobravanje i negativne posljedice.

Jedan od mojih učitelja, Rudolf Dreikurs, govorio je da djeca trebaju pažnju kao biljka treba sunca i vode. Majka Priroda daje sve od sebe kako bi bili sigurni kako biljke i naše mališane dobiti ono što im je potrebno. Mala djeca su dizajnirani tako da se odrasle pažnju. Gledajte šta se dešava kada odrasli upoznati novu bebu u obitelji. Njegovo malo lice i slatke male prste na rukama i nogama da odrasle frka oko njega, pa čak i takmiče da ga zadrže. Njegov plač donijeti njegova majka radi. Svoju malu Coos i osmeha zadržati njen angažovani.

Metodom pokušaja i pogreške, raste djeca shvatiti ono što odrasli i dalje im pažnju i šta pokreće ih. S obzirom da su zavisni od nas, oni učiniti sve što je u njihovoj moći da dobiju ljubav i nurturance koja im je potrebna. Obično im rano iskustvo pokazuje da kada se dobro ponašali, kada nauče nove vještine, a kada su sretni, oni povući odrasle bliže. Kada odrasli reaguju sa zanimanjem, naklonost i odobrenje, djeca nastoje ugoditi, kopiranje velikih ljudi, da raste u njihove socijalne i praktične vještine, i da pozitivno mjesto u svojoj porodici.

Ali kada djeca stalno ne mogu dobiti odgovor, oni se očajni. Napuštanje prijeti emocionalni i fizički opstanak djeteta. U nedostatku dovoljno pozitivnih interakcija, dijete će razviti negativne taktike da se ponovo uključe odraslih. Biti kritikovao, kopkalo, podsetio je i kažnjen je daleko bolje nego biti zanemarena. Pronalaženjem načina da se osobno obratiti ogorčen ili ljut odraslih, dijete čini sigurni da barem on nije zaboravio.

load...

Nekoliko roditelja krenuo u lišiti njihova djeca dovoljno roditeljskog kontakt. Međutim, mnogi roditelji su overscheduled, previše naporno radi, ili u nevolji sebe. Roditelji koji nisu parented dobro kada su bili mladi ne može u potpunosti cijeniti koliko njihova djeca trebaju svoje vrijeme i pažnju. A ponekad je to stvar temperamenta. Neka djeca samo je potrebno više interakcije od drugih. Ovo može biti poseban izazov za roditelja koji po prirodi ne treba toliko veze kao njihovo dijete radi.

Iako oni rade najbolje što mogu, roditelji koji su preplavljeni posao može nenamjerno stvoriti situaciju u kojoj deca nemaju drugog izbora nego da se loše ponaša da osigura vezu. Kada je stvar neprilagođeno naravi koji uzrokuje daljini, očajničke pokušaje djeteta da se uključe može napraviti odnos još teže. Prosipanje mlijeka, borbe sa sestre, ili bacanje izljev bijesa ne može dobiti ljubav i Snuggles ali ove budalaštine sigurno dobiti odrasli uključeni.

Šta da radim u djece Pažnja za traženje

Djeca koja su pažnju traženje imaju legitimnu potrebu. To je naš posao da ih nauči kako da ga na legitiman način.

Prvo pitanje koje treba zapitati je li dijete ima pravo. Nam on pokazuje svojim ponašanjem da nam nije dovoljno uključen? To je lako da se tako sustigao posao, poslovi, aktivnosti i odgovornosti koje ne provode dovoljno vremena posebno u interakciji sa našom djecom. Šokantna statistika je da je prosječna američka dijete dobije samo 3,5 minuta dnevno neprekidnog individualnu pažnju od svojih roditelja! Kada je to slučaj, dijete ne treba disciplina toliko koliko roditelji treba da preuredili prioriteta.

Roditelji koji su i sami bili zapostavljeni, koji su temperamentno više udaljene, ili koji se bore s mentalnim bolestima trebaju raditi da prevladaju svoje vlastite probleme zbog njihove djece psihološke dobrobiti. Mala deca treba da se mazi, igrao, razgovarali, pročitao, i ušuškan u noću da bude emocionalno sigurna i jaka. Big deci treba svojima da dijele aktivnosti i smislene razgovore, da prisustvuju svoje događaje, i, da, da im daju zagrljaje i maženja na leđima.

load...

Kada djeca dobijaju puno roditeljskog sok, ali su i dalje loše izvršava, oni su na neki način pogrešno ono što im je potrebno učiniti da se uključe druge. Onda treba da se uradi neki sanacionih radova. To se svodi na to nisu baš jednostavna koraka:

1. Uhvatite ih budu dobri. Dati pažnju za odgovarajuće ponašanje. Tražiti mogućnosti za napraviti pozitivan komentar, Pat dijete na rame, dele aktivnost, i da razgovaramo. Popuniti rupu pažnju sa dobrim stvarima kao mnogo puta na dan kao što možete. Sigurno svi možemo bolje od toga 3,5 minuta dnevni prosjek!

2. Zanemarite nedoličnog ponašanja, ali ne i dijete. Kada dijete nedolično ponaša, odoljeti iskušenju da drži predavanja, nag, grditi, vikati, ili kazni. Negativne reakcije će zadržati samo negativne interakcije ide. Umjesto toga, jednostavno tiho pošalji je na timeout (ne više od jedne minute po godine života). Što manje govori o nedoličnog ponašanja, to bolje. Kada se to vrijeme je, pozvati da se vrati da se pridruži obitelji. Dajte joj uvjeravanja da znate da sada možete ponašati. Zatim pronaći način da se uključe sa svojim pozitivno za barem nekoliko minuta prije nego što idemo dalje. Isti princip važi i za starije djecu. Ako oni neće uzeti timeout, možeš. Povući, udahni, i donese racionalnu odluku o odgovarajućim posljedicama. Institut posljedica bez drame i ponovo uključe pozitivno. (Vidi ovdje).

3. Budite konzistentni. To je jedini način djeca znaju mislimo ono što kažemo.

4. Ponovite. Ponovite dok dijete dobiva. Ponavljam, kad god nedoličnog ponašanja je više od trenutnog propust. Ponovite više nego što mislite bi trebalo biti potrebno. Učinite to dok ne postane obrazac interakcije u životu svoje porodice.

To je normalno da se treba obratiti pažnju od drugih. U stvari, to je osnovna ljudska potreba. Klinci koji su sigurni u znanje da su odrasli u njihovim životima su zainteresovani za njih ne treba da se ponašaju se - barem većinu vremena. (Svako može imati off-dan sada i onda.) Popunjavanjem ih s ljubavlju i pažnjom i dosljedno preusmjeravanje negativnih ponašanja, možemo pomoći našoj djeci naučiti kako da i dati pozitivnu pažnju da je osnova za zdrave odnose. Nije iznenađujuće, kada su roditelji tako pozitivno povezani sa naše djece, mi imati koristi.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Šta je i nije narcizam: 3 ključna identifikatora, 2 od 5

Post Više o tebi

5 osobina narcisoida traže žrtve

Post Poremećaji ličnosti

Narcisisti na radnom mestu

Post Svakodnevne veze

7 efikasnih načina za zaustavljanje premišljanja

Post Slavnost

Nakon što josh duggar uđe u rehabilitaciju, porodica se okreće

Post Više o tebi

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

Post Svakodnevne veze

Kako prevladati strah od smrti

Post Roditeljstvo

Izbor izmedju psyd i phd psihologije

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i upravo suprotno

Post Poremećaji odraslih

Kako ostati mlad usred starenja

Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Više o tebi

3 jasna koraka kako bi se uklopio vaš unutrašnji kritičar