Starost sprečava liječenje u mnogim slučajevima: razumijete šta treba učiniti | BA.Superenlightme.com

Starost sprečava liječenje u mnogim slučajevima: razumijete šta treba učiniti

Starost sprečava liječenje u mnogim slučajevima: razumijete šta treba učiniti

Jedan od najvećih problema u liječenju mentalno zdravlje je nemogućnost porodice da dobiju potrebne psihijatrijske službe za voljenu osobu koja je ili 14 ili 16 godina starosti. To je dob u kojoj je država zakonski priznaje odluku (e) od maloljetnika u pitanjima mentalnog zdravlja. Dok je prošle sedmice razmatra problem sa Kanade Dr. Gordon Atherley od VoiceAmerica Talk mreže, postalo je očigledno da je mnogo ljudi neinformisani o ovom pravnom barijeru. Roditelji, porodice, i staratelji se smatraju "manjina" u zdravstvu i postaju sve više de-vrijednosti. Zbunjenost, depresija, anksioznost, nedostatak sna ili spava previše, nedostatak apetita ili povećan apetit, i bespomoćnosti karakterišu ovu grupu.

 

Kada pogledam svoju majku (koja zna gotovo sve što se može znati o meni), mislim da se pitanje kako sistem može diktirati da roditelj kada je njihov voljeni treba i ne treba da primaju tretman. Otimajući desno od roditelja da zdravstvene odluke za svoje voljene koji znaju ne radi dobro emotivno, mentalno, ili čak i fizički, je da se de-vrijednosti svoju poziciju kao roditelj, član porodice, cijenjeni učesnik.

load...

Osim toga, moralna prava pojedinaca koji pate od teških ili netretiranih mentalnih bolesti također se de-vrijednosti. Naš trenutni mentalni zdravstveni sistem samo hospitalizes ili stavlja pojedinaca prema dugotrajne terapije koje:

  • Su "jasnu i prisutnu" opasnost,
  • Pokazuje opasnost za sebe ili druge u roku od 30 dana, ili
  • Ima detaljan samoubistvo ili ubistvo plan

 

Ako pojedinac ne ispunjavaju gore navedene kriterije, pojedinac neće biti u bolnici ili tretirati dugoročno. Imajte na umu da svaka država je drugačiji, ali je generalno neke sličnosti širom države. Mnogim psihijatrijskim bolnicama će hospitalizovati samo pojedinca za 72 sata (poznat kao 72hr čekanje). No tretman se pruža izvan ovog perioda, osim ako su sudovi molbu (dug proces). Ali šta je očajna majka koja zna svoje kćeri će se vratiti u promiskuitetnom ponašanju nakon što je pušten?

load...

Uzmite u obzir čovjek s teškom shizofrenijom koji živi na ulici kao posljedica zloupotrebe hroničnih supstanci, žena koja je sama prostituiše za novac zbog netretirane bipolarni poremećaj, adolescent koji koristi nečiste igle da se uključe u zloupotrebe droga na samo-liječiti zablude, ili dijete koje vodi na ulicu zbog halucinacija. Svi slučajevi ipak zahtevaju hitnu psihijatrijsku intervenciju ili hospitalizacije.

Neki pojedinci nemaju detaljan samoubistvo ili ubistvo plan, ali i dalje može djelovati na njihove želje. Ako živite u državi Pennsylvania, kriterija iznad će spriječiti hospitalizacija iz dešava. Pravila su crno-bijele i mnogi zabrinutost da porodice nisu čuli. Ako se pojedinac ocjenjuje se pojavljuje upoznati ili svjesni stvari i potraživanja neće sebe ili druge naškoditi, oni neće biti u bolnici. Ali koji ne govori laž tu i tamo? Mnogi pojedinci lažu izbjeći hospitalizaciju i drugi jednostavno znaju kako da se "igra" sistem.

 

Pa šta roditelji mogu učiniti kako bi dobili tretman za pojedince 14yrs starosti ili starije? Dok su ove stvari mogu uključivati ​​neke poteškoće, ohrabrujem sve porodice da razmotre dobiti 3 važan alat:

  1. "Živa će" ili psihijatrijskoj Advanced direktiva (PAD)
  2. Conservatorship
  3. Punomoć (POA)

 

  1. PAD: Advanced Direktiva psihijatrijsko je aplikacija (koji možete pristupiti odlaskom na nacionalni resurs centar na Psihijatrijskoj Advanced direktive) koji omogućuje pojedincu da se prijavite određena prava nad osobi koja će donositi odluke tretman za pojedinca koji ne može biti mogao učiniti u budućnosti. Na primjer, 18yr stara može ispuniti formular (mora biti 18) i omogućiti pouzdanu osobu da donosi odluke za njega / nju pod određenim uslovima. Iznos kontrole pojedinca data je pod kontrolom pojedinca formulara. Obrasci mogu se završi kod kuće i ovjerena.
  2. Conservatorship: A conservatorship mentalno zdravlje će zahtijevati angažman sa sudovima u vašoj državi. A conservatorship se odobrava od strane suda i omogućava pojedincu (roditelja, član porodice i sl) da donose odluke za pojedinca u stanju da to učine.
  3. POA: punomoćje je važno jer POA je u osnovi dati 100% kontrolu nad pojedincem u slučaju da pojedinac ne može biti u mogućnosti da vitalne odluke. Na primjer, 27yr starac može učiniti njegova majka je POA i omogućiti joj da donose odluke tretman za njega, ako on nije u stanju da to učini na odgovarajući način.

 

Imamo vrlo slomljen mentalno zdravlje sistem puna grešaka, lažnih informacija, i konfuzije. Morate biti osnažene, ali osnaživanje dolazi samo kada obrazujete na različite aspekte sistema. Pozivam vas da traže istinu i ostati povezan sa ljudima kojima je stalo do vas.

 

Ako želite da čujem razgovor sa dr Gordon Atherley, kliknite ovdje za podcast # 3. Slobodno me kontaktirajte sa pitanjima na usidrenih-In-znanja.

Želim ti sve najbolje

 

Foto: Benjamin Earwicker

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i ko ste zaista

Post Roditeljstvo

Odjel izgubljenih i pronađenih

Post Roditeljstvo

Dečak koji je konačno prestao da pere: opsesivno-kompulzivni poremećaj sa obe strane kauča

Post Roditeljstvo

Mentalno zdravlje u neuspješnom američkom sistemu: putovanje porodičnog negovatelja

Post Roditeljstvo

Očevi nisu inferiorni roditelji

Post Roditeljstvo

Kako mogu poboljšati intimnost u mom braku?

Post Roditeljstvo

3 zamke za vezu prilikom ulaska u roditeljstvo i pokazivača za pomoć

Post Roditeljstvo

Neuronauka ljudskih odnosa: vezanost i razvoj društvenog mozga

Post Roditeljstvo

Afera u braku može biti vaš terapeut

Post Roditeljstvo

Kako prepoznati narcisiste

Post Roditeljstvo

Kada niste dobili majku koju ste zaslužili

Post Roditeljstvo

Kada narcisoidi tvrde da su se promenili