Suočavanje sa bipolarima: vodič mladih odraslih za bipolarni poremećaj | BA.Superenlightme.com

Suočavanje sa bipolarima: vodič mladih odraslih za bipolarni poremećaj

Suočavanje sa bipolarima: vodič mladih odraslih za bipolarni poremećaj

Ova knjiga na bipolarni poremećaj je napisana posebno za tinejdžere i mlade sa stanjem. Izabrala sam čitati jer radim u oblasti obrazovanja i da je korisno imati neko znanje o stanju.

To je vrlo lako knjiga za čitanje i ima mnogo korisnih savjeta kako slijede. Ona sadrži sedam poglavlja, pored uvoda, koja počinje sa urednim opis simptoma sa stanovišta osobe doživljava poremećaja. To ga čini vrlo lako razumjeti i čini čitaoci osjećali ugodno.

Prvo poglavlje bavi se osnovama i objašnjava depresije i manije, koristeći jednostavan za čitanje, informativni slučaj vinjete. Možda je slabost bila je previše-inclusive definicija raspoloženja koji, kao i svi nejasni, sveobuhvatna definicija, na kraju vrlo malo definiranja. Međutim, ovo poglavlje također uključuje kontrolnu listu za čitaoca da koriste da im pomogne da prepoznaju simptome manije i depresije.

load...

Poglavlje fokusira na to kako da biste dobili pomoć i ono što mladi ljudi mogu očekivati ​​od profesionalaca. Svidjelo mi se da su autori ponudili primjere korisnih pitanja koja treba postaviti različitih stručnjaka, kao i vrstu pitanja mladih vjerojatno će biti zatraženo od strane tih istih stručnjaka. Tu je također bio koristan opis lijekova i njihovih nuspojava.

Treće poglavlje je od ključne važnosti. Autori posvetio cijeli poglavlje na pitanje prihvatanja bolesti. To ima odlučujuću početni ulogu u posvećenosti terapiji. Oni ilustrovao priča kreće Ashley i njen strah od otkrivajući svoju dijagnozu u širem svijetu, a njen isuviše dobro poznati obrazac prekida lijekova. Pomaže čitaocu da razumiju efekte bipolarni-a na njihove živote, i kako da žive sa dijagnozom.

Četvrto poglavlje je o alatima. "Ne morate biti pasivni putnik se zahvatio niz bipolarni rijeka" je jedan od izazovni rečenica autori koriste za uvođenje ključnih elemenata uspješnog oporavka: stvaranje strukturirani život; upravljanje stresom; uzimajući dobar san; i učenje samostalnog monitora.

Poglavlje pet adresa li reći drugima o bolesti. Njime se predviđa da ukupni tajnost vjerovatno nije dobro, dok ostvarivanja nekih diskreciju o poverenici također je dobra mjera. Pitanje je "pomoć tim" ističe se. Sastoji se od bliskog kruga porodice, prijatelja i pouzdanog kolege.

Šesto poglavlje pokazuje da je knjiga napisana za mlade ljude. "Upravljanje Vaš Nezavisnost" se fokusira na akademskim prevelikog na koledžu, koji se bave dovoljno mogućnosti za eksperimentiranje s drogom, alkoholom i prekomjerna tulumarenje, i pitanja psihijatrijske i psihološke kontinuitet.

load...

Sedmo poglavlje, "Pogled u budućnost", odnosi se na bolnu stvarnost koja možda neće biti postignut ponekad dugoročni akademske i profesionalne ciljeve. Realnost bipolarnog poremećaja ponekad prisiljava mlade ljude da promisle važne životne planove. Pronalaženje tanka linija između biti previše fatalistički i previše optimističan izgleda da je izazov. Fokusirajući se na prednosti pojedinca, a ne slabosti, autori predlažu, će pomoći u pronalaženju optimalne sredine. A čak i ako stvari ne idu dobro, 'branje sebe' izgleda da je vještina potrebnih da uživaju u kvalitetu života, ako imate bipolarni poremećaj.

Sve u svemu, ovo je dobra knjiga i da će biti od pomoći za mlade dijagnosticiran bipolarni poremećaj. Vinjete neki su od najznačajnijih. Oni su jasni, relevantni, a ponekad jako dirljivo. Ovo će maksimizirati mogućnost dobivanja do mladih ljudi; često su mnogo efikasnije odnose kada je naglasak na iskustva.

Srećom, akademska preciznost nije žrtvovan u ime pristupačnosti. Važne nalaze u stručnoj literaturi također su pokriveni.

Suočavanje Bipolarni: Vodič za Young Adult na suočavanje s bipolarnim poremećajem Russ Federman dr i J. Anderson Thomson, MD New Harbinger: 2 februara 2017 Paperback, 176 Stranice $ 16.95

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Istina o gej konverzijskoj terapiji

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Poremećaji ličnosti

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Post Više o tebi

Izgradnja asertivnosti u 4 koraka

Post Roditeljstvo

Uzroci i faktori rizika u detinjstvu Hiperaktivnost poremećaja pažnje

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: poremećeno detinjstvo: kako vaša biografija postaje vaša biologija

Post Više o tebi

5 jednostavnih reči koje mogu uništiti vašu vezu

Post Poremećaji odraslih

Ako pada drvo

Post Svakodnevne veze

Narcizam: identifikovanje ključnih osobina, simptoma i faktora rizika

Post Više o tebi

Još 3 razloga ne možete pobediti sa narcisoidom

Post Depresija

Druga strana depresije: biciklizam bez bicikla

Post Poremećaji ličnosti

Šta je hipervigilancija i kako to može izazvati anksioznost?