Temperament i veza između roditelja i djeteta | BA.Superenlightme.com

Temperament i veza između roditelja i djeteta

Temperament i veza između roditelja i djeteta

U mom prethodnom blog o temperamentu, razgovarao sam o tome kako dijete temperament mogu utjecati na proces vezivanja između djece i njihovih roditelja. Moja namjera je bila da umiri roditeljima koji ponekad imaju poteškoća umirujuće svoju djecu, dati okvir za shvatiti zašto, a time i napraviti neke promjene.

Dobio sam odgovor od problematičnog čitača: Čak količni bebe, napisala je, obveznica svojim roditeljima. Zar ne?

Shvatio sam da moram da pojasnim ono što sam govorio. Nisam govorio o nedostatku emocionalnu vezu, ali da su neka djeca lakše umiriti od drugih. A ponekad, postoji neusklađenost između roditelja i djeteta temperament koji treba rješavati na neki način, tako da se ne negativno utjecati vezivanje.

load...

Ideja dobrote uklapaju između roditelja i djece je zanimljiv onaj koji sam čitao više o. Ponekad, kao roditelji, nalazimo da imamo dijete koje je sasvim drugačije nego što smo mi. Mi smo introvertni, ona je extroverted; mi smo mali narod aktivnost, a on odbija od zidova.

To nije automatski problematično da su roditelji drugačiji od svoje djece. Gdje je problem može nastati-i spajanje može biti otežan-je u procesu prilagođavanja. Koliko dobro mi, kao roditelji, priznati da smo drugačiji od naše djece, a onda u skladu s tim prilagoditi?

Ovo adaptacija je dvosmjerni proces. Roditelji mogu pomoći svojoj djeci da se odnosi na drugačiji način, ali roditelji moraju da se veći deo smjene. Jer, kao što sam napisao u moj drugi post, temperament podrazumijeva urođeni (a ponekad i nepromjenjivi) osobina. Kao roditelji, to je naša odgovornost da se osigura dobrote uklapaju.

Dobrota fit bi značilo da ako želimo da se probudi rano i da imaju rigorozan raspored i imamo dijete koje funkcioniše na suprotan način, mi upravljamo vlastitim frustracija i rad oko potrebe djeteta. Kao što sam rekao, ponekad možemo njegovati male promjene u djeteta, ali često, temperament će diktirati preferencije.

Ako mi ne upravljamo svojim frustracijama ili napraviti korekcije, to je gdje je razlika između nas i naše djece mogu utjecati na kvalitetu emocionalne veze. Trošimo naše vrijeme bori kako bi našoj djeci u skladu s našim željama, a koji se pogoršava, a ne povezuje.

Kao odrasli, mi imamo svoje preferencije, naravno, ali imamo i alate za rukovanje frustracije i druge emocije koje dijete još nema. Zato je teret na nama je da pogledamo koliko dobro smo prilagođavajući se potrebama naših djece.

load...

To je u redu da bih da je drugačije, da smo više prirodno u skladu sa naše djece, ali ne možemo prisiliti da. Ono što trebate učiniti je prilagoditi, a da o tome koliko dobro smo zajedno montažu.

Ako se zaključak da ste neopravdano frustriran sa svojim djetetom, smatraju kako je njegov ili njen temperament može se razlikovati od tvoje, i bez obzira da li prihvata to ili borbu protiv njega. Samo uočavanje je odlično mjesto za početak, kada je u pitanju donošenje bilo kakve promjene.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Soulmates i bezuslovna ljubav

Post Svakodnevne veze

Ljubaznost: lakmus test za ljubaznog partnera i ljubaznog odnosa

Post Svakodnevne veze

Ocjenjivanje vezivanja odraslih: dinamički maturacijski pristup analizi diskursa

Post Roditeljstvo

Šizofrenija: dijagnoza sa lošom prognozom?

Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Dobro zdravlje

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Post Roditeljstvo

Kako pomoći osobi sa ograničenim poremećajem ličnosti, deo 1

Post Roditeljstvo

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti između kretanja: ne možete živeti na solinama

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Post Roditeljstvo

Kompleksni post-traumatski stresni poremećaj

Post Roditeljstvo

Anksioznost i terapija prevencije ekspresije i reakcije (ERP)