Terapija porodične igre zasnovana na svesnosti: teorija i praksa | BA.Superenlightme.com

Terapija porodične igre zasnovana na svesnosti: teorija i praksa

Terapija porodične igre zasnovana na svesnosti: teorija i praksa

Sa prilivom istraživanja o sabranosti i samosvijest, pa čak i škole počinju primjetiti. Oni, takođe, uče prednosti ima studenata meditirati i praksa joge.

Kao socijalni radnik koji je sa mladim studentima radio sam, bio sam zainteresovan za Doti Higgins-Kleina Mindfulness-Based Play-Family Therapy. U njemu, ona postavlja za pomoć djeci oporavi od emocionalne patnje i "promijeniti problemima u ponašanju koji prate patnje."

load...

Direktor Family & Play Therapy Center u Philadelphiji, Higgins-Klein objekata porodicama igraju zajedno u imaginarnom carstvu. Ideja ovog pristupa je da terapeuti onda mogu napraviti smislu te igre u cilju da istražuju i rade kroz emocije, misli i emocije djeteta.

Osim detalja ove metode, knjiga pokriva i kako razvoj u ranom djetinjstvu mogu obavijestiti probleme kasnije u životu djeteta - predmet na koji bi trebalo da ostanu ažurirana sve kliničara. Naime, Higgins-Klein nudi obilje informacija o neurobiologije, uključujući i kako se rano traume i prilog snimljen u desnu stranu mozga i kasnije može utjecati na sposobnost da se nosi sa međuljudskim stresorima.

I umjesto da pathologize mladog klijenta, Higgins-Klein nas prebacuje ka više samilosti perspektive. Često, profesionalci identificirati neko dolazi na terapiju kao "identifikovani pacijent." U ovoj knjizi, međutim, Higgins-Klein se odnosi na klijenta kao "dijete najveći problem", ili dijete MC. Ovo uklanja pokazujući prstom i poziva na novi način gledanja na dijete i svoja iskustva.

load...

Postoje i druge stvari, knjiga objašnjava, da terapeuti moraju imati na umu dok kreću na terapije igrom.

Prvo, oni moraju biti ugodno tišina, posebno kada se radi sa djecom koja su doživjela traume. Kako piše Higgins-Klein, mnoga djeca su tihi u dijelovima istraživanje fazi, a terapeuti moraju da nauče da samo biti s djetetom. To im omogućava da istraže svoje osjećaje, plus njihove sposobnosti da vjeruju.

To može biti teško za terapeuta, međutim, koji žele da popuni tišinu i da značenje predstave, ili pritisnite igra zajedno. Higgins-Klein daje uvid u ono što bi na umu terapeut reći, kao i ono što je "nemaran odgovor" izgleda.

Čitaoci će također cijeniti pažljiv knjige kada je u pitanju kulturne, socijalne i individualnih faktora koji utiču porodice. Imajući bili uključeni u obuku i sesije terapija igra sebe, našao sam tekst neprocjenjiv resurs za uzimanje povijesti i djeteta i roditelja (e). Ona objašnjava kako da se ova pozadinu u plan liječenja - i kako uključiti članove porodice u njegovanje njihov odnos sa svojim djetetom i jedni s drugima.

Postoje određene situacije, takođe, da je knjiga ide preko. Uz proces unosa i koraka u procjeni, autor govori o tome kako raditi s stepfamilies, žrtve nasilja u porodici, i žalosti, od kojih svi mogu utjecati na proces.

Play terapija može biti vrlo korisno. Ali čak i ako možda ne želite da koristite ovaj pristup u svoj praksi, Higgins-Klein daje odličan pregled razvoja djetinjstva - i od načina obitelji su pogođene njihove istorije.

Mindfulness-Based Play-Family Therapy: teorija i praksa WW Norton & Company, septembar 2017 Hardcover, 360 strana $ 37.50

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Psihijatrijsku negu i voljeni: znajte vaša zakonska prava

Post Roditeljstvo

Masni sramotni, kurčeva ljutnja: šta sve sramota znači za svoje ćerke, a ti

Post Roditeljstvo

Radni roditelji vode vodilje za ljeto djece

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: nije počeo sa vama

Post Roditeljstvo

Opsesivni kompulzivni poremećaj, zabrinutost i nesigurnost - tada i sada

Post Roditeljstvo

Kategorizacija i stvaranje depresije: nešto o čemu razmišljati

Post Roditeljstvo

Saveti za roditeljstvo sa mentalnim bolestima

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: tišina

Post Roditeljstvo

Kako neuro-emocionalna tehnika pomaže onima s aspergerovim sindromom da povežu tačke

Post Roditeljstvo

Kada vam je najbliža potrebna nega: hipaa

Post Roditeljstvo

Kako nesigurnost dovodi do zavisti, ljubomore i srama

Post Roditeljstvo

3 zamke za vezu prilikom ulaska u roditeljstvo i pokazivača za pomoć