Trauma djece pacijenata sa problemom defekata i alkoholičara | BA.Superenlightme.com

Trauma djece pacijenata sa problemom defekata i alkoholičara

Trauma djece pacijenata sa problemom defekata i alkoholičara

Život sa ovisnik (uključujući alcoholics1) može osjećati kao da život u ratnoj zoni. Promjene ličnosti ovisnika uzrokovane ovisnosti stvoriti haos. Porodica dinamika su organizirani oko ovisnik, koji se ponaša kao mali tiranin, negirajući da pije ili koristi je problem, dok je izdavao naređenja i krivi svi drugi. Da se nosi i izbjeći sukobe sa nasilnikom supstance, obično, članovi porodice prećutno pristati da se ponašaju kao da je sve normalno, ne talasaj, a ne spomenuti zloupotrebe supstance. Članovi porodice poreći ono što znaju, osjetiti i vidjeti. Ovo je sve potrebno težak psihološki danak, posebno na one najugroženije, djeca. U stvari, bez obzira na dokaze koji govore suprotno, više od polovine su u poricanju da imaju ovisni roditelja.

Disfunkcionalne Parenting Uzroci Codependency

Roditeljstvo je nepouzdan, nedosljedan, i nepredvidiva. Nikada je osjećaj sigurnosti i dosljednosti, omogućavajući djeci da napreduju. Većina pate emocionalni, ako ne i fizičkog zlostavljanja, a time nositi pitanja povjerenja i ljutnju zbog svoje prošlosti, ponekad usmjereno na trijezan roditelja, kao dobro. U nekim slučajevima, trezveni roditelj tako naglasio da je on ili ona je nestrpljiva, kontrolu i razdražljivi nego alkoholičar, koji su možda povučena iz porodičnog života. Djeca mogu kriviti trijezan roditelja zbog zanemarivanja svoje potrebe ili ne štiteći ih od zlostavljanja ili nepravedan uredbe koju izdaje alkoholičar. U srednjoj sukoba parovi, oba roditelja su emotivno nedostupni.

load...

Dječje potrebe i osjećanja se zanemariti. Oni mogu biti sramota da zabavi prijatelje i pate od stida, krivice, i usamljenosti. Mnogi uče da postanu samopouzdani i nepotrebno da se izbegne neko ponovo imati moć nad njima. Jer ponašanje ovisnik je nestalan i nepredvidljiv, ranjivosti i autentičnost potrebni za intimne odnose se smatraju previše rizično. Djece živi u neprekidnom strahu i da nauče da budu na oprezu zbog znakova opasnosti, stvarajući konstantnu anksioznost dobro u odrasloj dobi. Oni mogu postati hypervigilant i nepovjerljivi. Oni uče da sadrži i negiraju svoje emocije, koje su uglavnom posramljeni ili odbijen od strane roditelja. U ekstremnom slučaju, oni mogu biti tako samostojeća da su utrnula na svoje osjećaje. Životne sredine i ovi efekti su kako se codependency prenosi - čak i djeca ovisnika koji nisu sami zavisnika.

Porodične uloge

Djeca obično usvojiti jedan ili više roles2 da ublažiti napetost u obitelji. Tipični uloge su:

Heroj. Glavni junak je obično najstarije dete, a većina identifikovali sa roditeljske uloge, često pomažu u roditeljske dužnosti. Heroji su odgovorni i samostalan. Oni žrtvuju i učiniti pravu stvar smiri. Oni čine dobri lideri su uspješni, ali često anksiozni, prešao, pod kontrolom, i usamljen.

Za podešavanje. Podešivača ne žali. Radije nego biti zadužen kao heroj, regulator pokušava da se uklopi u i prilagoditi. Tako je, kao i odrasli, oni imaju poteškoća uzimajući zadužen za svoj život i ostvarivanju ciljeva.

The Placater. Je placater je najosjetljiviji na tuđe osjećaje i pokušava da ispuni drugih emocionalne potrebe, ali zanemaruje svoje. Oni također moraju otkriti svoje želje i potrebe i uče da ostvare svoje ciljeve.

load...

Žrtveni jarac. Žrtveni jarac djeluje negativna ponašanja odvratiti porodice iz ovisnik i da izraze osećanja on ili ona ne može komunicirati. Neki žrtveni jarci okrenuti ovisnosti, promiskuitet, ili neki drugi glume-out ponašanja odvratiti sebe i upravljati svojim emocijama. Kada su u nevolji, ujedinjuje roditelji oko zajedničkog problema.

The Lost Child. Izgubljeno dijete je obično mlađe dijete koje se povlači u svijet mašte, muziku, video igre, ili interneta, tražeći sigurnost u samoći. Njihovi odnosi i društvene vještine nužno patiti.

Maskota. Također mlađi ili najmlađe dijete, maskota upravlja strah i nesigurnost tako što sladak, zabavan, ili koketno za ublažavanje porodice napetosti.

Odrasle djece alkoholičara i ovisnika (ACA)

Iako ove uloge pomoći djeci nositi odrastanja, kao i odrasli, oni često postaju fiksni stilova ličnosti koji sprečavaju potpuni razvoj i izražavanje sebe. Uloga spriječiti autentični komunikacije neophodne za intimnost. Kao odrasli, odstupaju od uloga može osjećati kao prijeteće kao što bi bilo u djetinjstvu, ali je potrebno za potpuni oporavak od codependency. Uloga također može sakriti nedijagnostikovana depresije i anksioznosti. Često, depresija je hronična i nekvalitetan, zove distimija.

Trauma

Mnogi razviti traume simptome PTSP - posttraumatski stresni sindrom, uz bolne uspomene i flashback slično kao ratni veteran. Fizičko zdravlje može biti pod uticajem kao dobro. ACE ( "Neželjeni djetinjstva iskustva") studija je otkrila direktna korelacija između odraslih simptomi negativnih zdravlja i trauma iz djetinjstva. ACE incidenata koji su mjeriti uračunatim razvod, različitim oblicima zlostavljanja, zanemarivanja, kao i žive sa ovisnik ili tvari zlostavljanje u porodici. Djeca ovisnika i alkoholičara najčešće dožive višestruke asa.

Iz druge ruke alkohola

Lisa Frederiksen, kćerka alkoholičar mama, skovao termin "druge ruke alkohola" (SHD) da se odnosi na negativan utjecaj alkoholičar ima na druge ljude u obliku "toksične stres." 3 To je otrovan jer je neumoljiva i djeca ne može izbjeći to. U svom oporavku, ona je veza između ACEs i SHD i kako toksičnih stres može dovesti do generacijske ovisnosti, uključujući i svoju borbu sa poremećaj u ishrani.

load...

"I SHD i ACEs su dva ključna faktora rizika za razvoj ovisnosti (od kojih je alkoholizam je jedan). Dva ključna faktora rizika su trauma iz djetinjstva i društvenog okruženja. S obzirom na SHD genetska veza, osoba doživljava ACEs SHD-u vezi onda ima tri od pet ključnih faktora rizika za razvoj bolesti mozga ovisnosti (alkoholizam). "

Razgovori sa majkom pomogao Lisa joj oprostim i dozvoljeno joj je mama sebi oprostiti:

"Tokom razgovora, mama se predstavila kao da ima pet ACEs i da svoju majku (moja baka) je imao problema s alkoholom... Svi smo imali dugotrajne izloženosti duvanskom piće. Da bude jasno - nisu svi ACEs se odnose na SHD, naravno. Moja mama je imala dva i imao sam jedan od onih, kao dobro.

"Mama i ja smo razgovarali o mom saznanje da bih slijepo učestvovao u donošenju uz posljedice svoje netretiranih ACEs SHD-vezani za moje kćeri na isti način moja mama je imala slijepo prošli njen za mene. I ove posledice nisu ograničeni na razvijanje alkoholizma ili upotreba alkohola poremećaj. Oni su bili posljedica nesigurnosti, anksioznosti, straha, ljutnje, samo presude, nejasne granice, smješteni i neprihvatljivo, konstantna briga, a drugi fizičko, emocionalno i kvaliteta-of-life posljedica toksičnog stresa. Bilo je to šokantno uvid koji me preselio u liječim moje netretirane ACEs SHD u vezi i pomoći mojoj kćeri tretiraju njihove.

"Suština je da su ova otkrića pomogla moja mama sama konačno oprostiti način na koji sam je oprostila prije nje godina. Nije vrsta oprosta koji izgovora traume uzrokuju ponašanja, a ne vrstu oprosta da pusti žele na drugačiji ishod. To je vrsta oprosta koji prepoznaje sve smo radili najbolje što smo mogli sa onim što smo znali u tom trenutku. "

Napomene:

  1. U nedavnom DSM - 5 priručnik za mentalne poremećaje, alkoholizam je sada poznat kao "Alkohol Koristite nereda i alkoholičara kao osoba sa alkoholom Koristite poremećaj. Slične promjene su napravljene za druge poremećaje supstance u vezi, klasificirane prema supstanci, kao što su opijati, inhalanata, sedativi, stimulansi, halucinogene, i kanabis.
  2. Adaptirano iz Darlene Lancer, Codependency for Dummies, 2. Izd., Ch. 7, (John Wiley & Sons, Inc.: Hoboken, NJ (2015)
  3. Lisa Frederiksen. (2017, 24. April). Legacy netretiranih Secondhand alkohola u vezi asa. Preuzeta iz http://www.acesconnection.com/blog/the-legacy-of-untreated-secondhand-drinking-related-aces

© Darlene Lancer 2017

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Podrške grupe za ljude kojima je dijagnostikovan poremećaj Borderline ličnosti

Post Roditeljstvo

Terapija integrativnog tima za traumatsku vezu kod dece: porodična terapija i emdr

Post Svakodnevne veze

Narcisoidni poremećaj ličnosti naspram normalnog narcizma

Post Svakodnevne veze

Zloupotreba supstance: moć prihvatanja

Post Depresija

Lekcije moje majke: vaša depresija nije vaša

Post Roditeljstvo

Šta je lažna trudnoća? Malo razumljiva, srčana istina

Post Psihologija seksa

Neurohemija, eskalacija i proces Unutrašnji poremećaji u defenziji pažnje

Post Tvoje tijelo

Neda nedelja: razbijanje misterioznih poremećaja poremećaja u ishrani

Post Depresija

Generacije depresije: hej, mama. Konačno sam srećan

Post Više o tebi

8 načina da dođete do braka

Post Psihologija seksa

Drugi deo: hiperseksualni poremećaj - dijagnoza

Post Tvoje tijelo

2 ključna koraka sam uzeo moj oporavak bulimije