Zabava za razvod | BA.Superenlightme.com

Zabava za razvod

Zabava za razvod

Uživam čitajući ništa Laura Dave; Mislim da je to njen znakovi izražavaju savršen spoj nježnost i krivica što stvarno ih ljudski. Dave ne razočarati sa razvodom stranka, zabavan roman koji pruža vrijedan uvid o prirodi odnosa.

Gwyn i Thomas su nazdravljali do kraja njihovog braka od strane domaćin proslave Huntington Hall, njihova fit-for-a-razglednica kuće u Montauk, Long Island koji je bio u porodici generacijama (dom koji čak preživio Veliki uragan 1938).

Paralelno pad braka od 35 godina je priča za drugi par, koji započinju na nekom drugom putovanju. Gwyn i Thomas sin, Nate, trenutno živi sa svojom zaručnicom Maggie, a on vodi sa sobom u svoje djetinjstvo grad i ocean-ispred kuće između njegovih roditelja po prvi put - na njihovom razvodu stranke, ni manje ni više.

load...

Razvod stranka zadire u zamršenost i kompleksnost likova koji gaje tajne.

"Imao sam dva glavna lika - žena se bori za početak braka, i drugi pokušavaju da dostojanstveno okonča njeno - i postavlja pitanje: koliko treba da se bori za osobu volim", rekao je Dave u intervjuu Examiner.com. "Bilo je vrlo korisno gledati ih kako pronaći odgovor na pitanje koje je na kraju će dovesti do svoju sreću."

Ono što sam osobno bilo interesantno je kako i otac i sin nisu bili zadovoljni sa svojom prošlošću, a dok su pokušavali da "početi ispočetka", oni sasvim drugačije izrazio ovu potrebu; sve na račun žena koje vole. Thomas je pokušao da popuni prazninu nije mogao popuniti za sebe, a opet, Gwyn sumnja da je čak i njegova ideja počinje iznova ne mogu ga spasiti.

"Možeš ti posao u čast šta ste napravili, ili ne", napisao je Dave. "Ali, ako ne, ne doći do iste tačke sa sledećim osoba, zar ne? Dođete do iste tačke, isto ispitivanje, dok ne gurati kroz njega. Dok ste dovoljno hrabri da ne očekuje da bilo ko drugi vide u vama ono što se ne vidi u sebe. "

U međuvremenu, Nate nije otkrio vrlo važan dio njegove priče u svoju uskoro-to-biti supruga, koji Maggie otkrivena tokom posete Montauk. Kao i Thomas, Nate je također u potrazi za čisti računi; Međutim, on je izabrao da sebe i svoje prethodno iskustvo suprotstavi, u želji da sačuva njegov sadašnji odnos. On želi da prihvati da zrak odgovornosti i dublje u sebi. To je lekcija koju je njegov otac može dugo da nauče kao dobro.

load...

Intervju sa autorom koji je objavljen na Printasia Blog Site razmatra poruku da Dave želi čitaocima da razumiju - ona želi da ode sa temom oprosta na umu. Umjesto da pronalaženja osjećaj zbog nedostatka oprost, ona se fokusira na svoju snagu.

"Vjerujem da nema slabosti u oprost", rekla je ona. "Ali mi uslovljeni ovih dana da misle da postoji, da je hrabru stvar je da se krene dalje kad nas netko razočara", rekla je ona. "To ga čini teško napraviti odnos rada, ako premija je koliko ostavljajući kao što je na razmišljanje kako da ostanem."

Uz oku-otvaranje pogled na unutrašnje mehanizme odnosa, Laura Dave razvoda partija je definitivno stranicu-Turner preporučeni čitanja.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Bipolarni odnos: kako razumeti, pomoći i voleti svog partnera

Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Više o tebi

7 načina negovanja mirne i praktične samopombe

Post Poremećaji ličnosti

2017 Američka psihološka asocijacija stres istraživanje

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Svakodnevne veze

Neuronauka pažnje Deficit Disorderivna ljubav: atributi ljubavi Pažnja Deficit Disorder

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Poremećaji odraslih

Buprenorfin odnos sa tradicionalnim oporavkom

Post Poremećaji ličnosti

Vizuelna litica: parabola o uticaju i moći majke

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Poremećaji odraslih

Krivica i nevinost: znaci zlostavljanja dece

Post Roditeljstvo

Kompleksni post-traumatski stresni poremećaj