Zastoj našeg sistema mentalnog zdravlja | BA.Superenlightme.com

Zastoj našeg sistema mentalnog zdravlja

Zastoj našeg sistema mentalnog zdravlja

U rano proljeće sam dobio hitan poziv od upravlja kompanija briga me pita da li bih mogao taj dan vremena za 16-godišnje djevojčice koja je bila "previše iscrpljena da idu u školu, je izgubio 10 funti. U posljednja tri mjeseca, plakao satima na kraju, i stalno razmišljao o smrti i umire. "Briljantan učenik u naprednim staze njene srednje škole, član debatnog tima, i rad sa skraćenim radnim vremenom u karticu i poklon trgovina, ova mlada dama je objasnio da je "izgorio" i da ne vidi razlog da se nastavi. Njeni roditelji su se razveli i njen otac, narkoman, je dijagnosticiran HIV-om. Ova vrsta i suosjećajan 16-godišnjak se događa u školu i rade dok je pokušavao da se brine za oca na samrti. Jasno preopterećeni, povukli smo ovaj tinejdžer iz škole, stavila na Homebound obrazovni program, iz nje antidepresiva, i pokrenuo sedmični psihoterapije. Tri mjeseca kasnije, mi je rekao upravljanih kompanija računa da završim terapiju do desetog sjednice.

Sistem za mentalno zdravlje je razbijena decenijama, a mi smo ništa bliže popravljao nego što smo bili prije 10 godina prije nego što su snage upravljanih računa obećao da će reformu sistema. A još tačna izjava može biti da je sistem mentalnog zdravlja nikada nije stvarno bio u dobroj formi, a mi kao narod su se borili da se suoči sa realnošću poremećenog ponašanja, emocije i impulse koji često rade raširena u našem društvu.

load...

U Binge i Purge ciklusa u našem sistemu zaštite mentalnog zdravlja

U proteklih deset godina, ponašanje mentalnog zdravlja sistem je ličio pacijenta sa dijagnozom anoreksije, naizmjenično bingeing i čišćenje apetit javnosti za usluge mentalnog zdravlja.

Prije samo deset godina, privatne psihijatrijske ustanove su množenjem po vrtoglavih stopa za smještaj broj pojedinaca, posebno djece i tinejdžera, koji su upućeni na psihijatrijsku hospitalizaciju pacijenta. Što više pacijenata liječenih ovim bolnicama, više novca su napravili u nesputanom, Slobodan dana uz naknadu za usluga medicine. Novac sipa u blagajnu ovih korporativnih psihijatrijske ustanove i kompanije koje ih rade. Značajan broj prijema bili su nepotrebne, a neke od ovih velikih bolnice lanaca su ispitivani od strane vlade za korišćenje prakse koje nisu uvijek u najboljem interesu svojih pacijenata.

Deset godina kasnije, klatno je okrenuo u suprotnom smjeru. Pacijenti su redovno otpušten iz bolnice u roku od jednog dana od ozbiljnih pokušaja samoubistva. Rezultati istraživanja počinju identificirati povećani rizik za one suicidalnih pacijenata koji su otpušteni iz bolnice prerano ili bez adekvatne ambulantno podrške. U danima uspio zaštite, često više profita izgleda teče onima koji ograničiti ili odbiti njegu od onih koji pružaju tretman. Da ironija bude veća, neki od korporativnih bolnice lanaca koji jako promovisao svoje psihijatrijske stacionarnim tokom 1980-ih su kupili upravlja kompanija njegu i sada su u poslovnom negiranja iste brige u 1990.

Izgladnjivanje zaštite mentalnog zdravlja

load...

Jedno hladno zimske noći ocijenjen sam mladi odraslog muškarca kako bi se utvrdilo da li je ispunila kriterije za hitan posvećenost stacionarno jedinicu. U mojoj državi, koja će biti posvećena psihijatrijsku ustanovu protiv svoje volje mora biti u neposrednoj opasnosti od povredi sebe ili nekog drugog i pati od mentalnog poremećaja koji se nije mogao bolje obrađena u manje restriktivan postavku. Četrdeset osam sati ranije ovaj gospodin je prebačen na hitnu pomoć nakon predoziranja na različite lijekove u pokušaju samoubistva. Jednom medicinski stabiliziran pacijenta liječnik uputio gospodin na bolničku psihijatrijsku ustanovu. Pacijent dobrovoljno tražio prijem u bolnicu; Međutim, njegova upravlja kompanija računa da se ne bi odobrio njegov prijem u bolničku jedinicu. Umjesto toga, menadžer briga me je uputio da priznam ovaj duboko depresivan pojedinca u program u kojem pacijenti su prisustvovali u toku dana i vratio se kući u večernjim satima. Uprkos direktivi uspio briga, sam podržao prijem pacijenta u psihijatrijskoj bolničko jedinicu.

Trenutno naš sistem za mentalno zdravlje je u nevolji.... Velikoj nevolji. Prema nedavnoj studiji koju je Svjetska zdravstvena organizacija, Svjetska banka i Sveučilište Harvard, mentalni poremećaji čine 4 od 10 vodećih uzroka invalidnosti u više uspostavljene tržišne ekonomije širom svijeta. Istraživanje je Procjenjuje se da je trošak od mentalnih oboljenja u SAD-u, uključujući i indirektni troškovi, kao što su dana izgubili od posla, bio je u 1990 148 milijardi $, zadnji put ukupnih troškova mjereni su. U međuvremenu, naša država troše trećinu manje novca na svoje građane mentalno zdravlje danas treba nego su radili u 1950. Nakon prilagođavanja rast inflacije i stanovništva.

Nasilje i duševne bolesti

Najvećih državnih podržao objekte za mentalno oboljelih u ovoj zemlji nisu bolnicama, ali zatvore. Sada postoje daleko više psihički bolestan u zatvorima i zatvorima naše nacije nego u državnim bolnicama. Istraživanje Ministarstva pravde pokazuje da zatvore i zatvorima nacije održao procijenjenih 283.800 mentalno bolestan zatvorenika 1998. Godine, a oni su češće od drugih prestupnika da su počinili nasilna djela. Supstanci zloupotrebljavaju kriminalci pronađeni su veće šanse da se uključe u nasilnim djelima. Nasuprot tome, ima oko 61.000 ozbiljno mentalno bolestan u državnim psihijatrijskim ustanovama naše nacije. Nalazi da je zatvor stanovništvo bihevioralno poremećenog zatvorenika raste i da se mentalno bolestan i supstanca-zloupotrebljavaju kriminalci imaju veće šanse da budu nasilni ukazuje da važan doprinos nasilnih zločina može biti netretirane bolesti i bolesti ovisnosti mentalno. Iako su snage koje su učestvovale u nasilju verovatno višestruki i složeni, možda postoji veza između smanjenja u liječenju mentalno oboljelih i povećanje masovnog nasilja i ubistava u SAD-u? Prevencije, ranog otkrivanja i liječenja mentalnih bolesti čini posebno presudno u kulturi koja se bori sa obuzdavanje nasilja, ali sloboda nagrade misli, govora i ponašanja.

load...

Nestanak Mental Health Services

Mentalno zdravlje usluge nisu samo nestaju u javnom sektoru. Postoje indicije da privatno finansira ponašanju zdravstvenih resursa nestaju na sve veći stopa kao dobro. Sam Muszynski, JD, prati trendove plaćanje American Psychiatric Association. On kaže da je obično oko 80 posto premije dolara se troši na brigu o pacijentu od strane zdravstveni plan. Međutim, neke kompanije koje pružaju usluge upravljanja ponašanja vratiti samo 50 centi na premije dolar stvarni tretman, što je trend koji Muszynksi nagoveštava kao "zastrašujuće."

U onome što može biti prvi nacionalni studija utjecaja uspio brige o pokrivenosti usluga mentalnog zdravlja, istraživači priznao da su duboke rezove tretman, ne samo za hospitaliziranih pacijenata, ali i za ambulantno. Koautor rada Douglas Leslie, dr zdravstveni ekonomista u Yale School of odjela Medicine psihijatrije, West Haven, Conn., Opisao nalaze kao zapanjujući. "Zapravo smo znali da je bolničko lečenje je padao, i dramatično pada, ali ono što je iznenađujuće u vezi ovog istraživanja bio je ambulantnu njegu je i pada", kaže Leslie.

Studija, objavljena u izdanju avgustu American Journal of Psychiatry, pregledao tvrdnje mentalnog zdravlja skoro četiri miliona ljudi koji su imali privatno zdravstveno osiguranje preko velikih korporacija. Za studiju trogodišnjem periodu između 1993. Do 1995. Godine, istraživači su otkrili da srednji troškovi za hospitaliziranih psihijatrijskih bolesnika pao $ 2.507 ili 30,4 posto. Ključni faktor očigledno je pad gotovo 20 posto u broju dana pacijent proveo u bolnici na godišnjem nivou. U istom periodu, studija pokazuje za one dobiti samo troškove ambulantnu njegu također pala za gotovo 15 posto.

A zajednički, sistematski i kontinuiran ispitivanje sistema mentalnog zdravlja isporuke u ovoj zemlji nikada nije preduzela i kao rezultat toga, naše stavove i pristupe prema duševne bolesti i dalje u velikoj mjeri obavijestio mit, straha, i naše financijske apetite. Čak i danas, sa našim divnih naučnim i tehnološkim dostignućima, tendencije trivijalizuju i pojednostavljuju problem obiluje. Mediji, u njihovoj žurbi da presudi, da dobiju ocjene, i povećati prihodi od oglašavanja često zahtijevaju refleksivan i prerane odgovore na pitanja o nasilnom tragedija u našim školama, radnim mjestima i zajednicama.

Tretiranje Naš Sistem Disordered mentalno zdravlje

Kako bi trebalo da idemo o brizi za naš poremećenog sistema mentalnog zdravlja? Naknada-za-usluga mentalnog zdravlja iz 1980-ih i danas upravlja sistem zdravstvene zaštite u ponašanju imaju od glavnih karakteristika zajedničkog. Distribuciju usluga mentalnog zdravlja, metode im isporuku i izbor tretmana su oblikovani uglavnom od strane financijskih poticaja. Dakle, ono što je loše u tome? Označeno, što je dovelo do ekstremne oscilacije u pružanju usluga mentalnog zdravlja. Neobuzdanoj korporativne prešao mentalno zdravlje sistem naknade-za-uslugu doprinijeli prekomjernog oslanjanja na psihijatrijskom hospitalizacija pre više od jedne decenije. Isto tako, nesputani tržište prešao sistem je sada rezultirala usluga i pacijenata koji su za kretanje između minsko polje službenika, papirologije, i ograničenja prije nego zaštite mentalnog zdravlja može biti isporučeni. Ako je pacijent dovoljno sreće da dobije dozvolu za pristup usluga, a upravlja kompanija briga često diktira priroda tretmana primio pacijenta.

Mogu vam reći ono što mijenja bih vidjeti u sistemu za mentalno zdravlje. Prvo, želim da svjedoci veću posvećenost od strane provajdera, payors, i vladine agencije, zdravstvene zaštite ponašanja zasnovan na dokazima.

Drugo, s obzirom na ogroman nezadovoljene potrebe mentalno oboljelih koje postoje u Sjedinjenim Američkim Državama, želim da vidim veću finansijske obaveze od strane našeg društva za mentalno zdravlje naše nacije. Međutim, za razliku od out-of-kontrole ekonomske spirale izazvan nesmetano naknade-for-service sistem, želim mentalnog zdravlja na osnovu dokaza da imaju veće pravo glasa u gdje je novac ide u sistemu i kako se naša sredstva troše.

Više dokaza i više novca za mentalno zdravlje

Budući da postoji toliko mnogo više pitanja nego odgovora o uzrocima i efikasnih tretmana za mentalne bolesti, predlažem znatno povećanje sredstava na raspolaganju za istraživanje ciljanje uzroka mentalnih poremećaja i njihova prevencija i liječenje.

Kako se pristup na osnovu dokaza da mentalno zdravlje promijeniti distribuciju i implementaciju zdravstvenih resursa? Koliko je to moguće, treba nam podatke kako bi se utvrdilo dijagnostici i liječenju odluke, a ne financijske dobrobiti velikih privrednih subjekata i usluga. Troškovi dijagnoza mentalnog zdravlja i liječenje i dalje vrlo važni faktori; Međutim, kratkoročni profit ne može biti primarni pokretač fiskalno i socijalno odgovorne za mentalno zdravlje sistema. Ako želimo efikasnije tretmane, omogućava stavi naš novac gdje je naš usta i podrška neophodna istraživanja za razvoj ovih tretmana isplativo.

U mnogim slučajevima, što je mentalni sistem pružanja zdravstvene zaštite na osnovu dokaza da nas spasi novac. Na primjer, istraživanja, u mnogim slučajevima, ne podržava skup dugoročnih psihijatrijskih tretmana kao efikasan terapeutski modalitet za mnoge psihijatrijske probleme. Međutim, postoje dokazi da je jeftiniji dugoročni ambulantne terapije za neke ozbiljne psihijatrijske poteškoće mogu biti efikasni. Za mnoge problemima u ponašanju pronađeni su kratkoročni ili kratka ambulantno tretmana biti prilično koristan, a drugi emocionalne poremećaje odgovoriti najpozitivnije više intenzivne i ekstenzivne ambulantne terapijskih režima.

Na kraju krajeva, vješta pristup zaštite mentalnog zdravlja u našoj zemlji uključuje ni financijske deprivacije ni pretjerane monetarne oprost. Vitalna i kompetentni sistem za isporuku zaštitu mentalnog zdravlja zahtijeva i zdrava fiskalna ishrane i ulaganje u pristupima na osnovu dokaza u dijagnoze i liječenje mentalnih bolesti.

Reference

Lancet 1999. Godine; 353: 1397-1400.

Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje ", duševne bolesti u američkom", NIH publikacija br NIH 99-4584

Winerip, M., "Bedlam na ulicama," The New York Times Magazine, 23. Maja 1999. Godine.

Sniffen, MJ "Mnogi mentalno oboljelih Amerikanaca Jailed," Associated Press, 11. Jula, 1999. Godine.

Forwarded Komunikacija dr DB Adams, 16. Avgust 1999. Godine, izvještaj Jeff Levine, Medcast, 16. Avgust 1999.

Leslie, DL, i Rosenheck, R., "Prelazak na ambulantnu njegu mentalnog zdravlja korištenja i troškova u privatnom osiguranju,?" Am J Psychiatry 1999 156: 1250-1257.

Seligman, M., "Izvještaji potrošačkih Studija Psihoterapija," Consumer Reports, novembra 1995. Godine.

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Depresija, anksioznost, stres i razlivanje ulja: koga briga?

Post Svakodnevne veze

Transformacija traume: od riječi do riječi

Post Poremećaji ličnosti

Hladni medvjedi te uznemiruju? znate svoje sastojke!

Post Psihologija seksa

Oporavak od cybersexa Pažnja Deficit Disorder: treći deo - saveti o korišćenju graničnih planova cybersexa

Post Svakodnevne veze

3 nezavisne osobine koje prave bes i osudu

Post Poremećaji ličnosti

Nizak nivo šećera u krvi i panični napadi: kako su oni povezani?

Post Svakodnevne veze

6 velikih problema sa ljudima - prijatnim i kako ih popraviti

Post Svakodnevne veze

Kako postupate protiv odbacivanja govori puno o vašem mentalnom stanju

Post Poremećaji ličnosti

Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao

Post Više o tebi

10 načina da pobede rat protiv stresa na radnom mestu

Post Svakodnevne veze

Slučaj kidnapovanja ohio: moralna povreda svedočenja u zločinu

Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!