12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3 | BA.Superenlightme.com

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

Samo idete na sastanak!

Ovisnici o seksu, kao i mnogi pojedinci početkom oporavka, često su vrlo otporna na ideju da prisustvuje 12-korak sastanaka. I, kao i svi ovisnici često imaju pametan i pronicljiv, ali obično neproduktivne razloga ne idem.

Neki primjeri su: "To je, gdje je stvarno bolestan ljudi idu, pravo, a ne ljude poput mene?" Ili "ne mogu otvoreno razgovarati s gomilom stranaca. Šta će oni misle o meni? "Ili" Šta ako me neko vidi tamo i govori netko znam? "

load...

I to ne kao urbani ili online seksualni ovisnik je ograničena u pogledu seksa i odnosa ovisnosti 12-korak sastanaka, kao i danas brojne grupe mogu se naći i in vivo na i Internet-svaki sa malo drugačiji fokus i stanovništva (SA , SLAA, SCA, SRA, SSP-a, itd.) Ipak, iz raznih razloga, uglavnom strah od nepoznatog, koji pohađaju terapija često se čini prihvatljivijim opcija nego da se ide na sastanak oporavak 12-korak. Neka bude tako.

Donesite Mountain na...

Terapeut ovisnosti, rad sa novo oporavlja, ali 12-korak nesklone klijent može i treba donijeti teme, instalacije, i pisanje oporavak 12-korak u arenu tretman. Nakon što je stvarni problem je jasno ocjenjuje i ciljeve i očekivanja klijenta / tretman su usklađeni, to je vrlo produktivan da pokrene razgovore o temama kao što su predaja, osjećaj out-of-control / nemoćan, tražeći pomoć, pretvarajući ga, itd, sve u vezi sa samom ponašanju problem, dok se koriste kognitivno bihevioralne formatu tretman.

Ovaj rad se može postići bilo kao domaći zadatak ili na sjednicama i sami znaju da su šanse pojedinca pronalaženja i održavanje seksualne trezvenosti možda povećati, možda značajno, sa ove teme na mjestu. I da ta osoba kasnije odlučiti za ulazak u 12 koraka seksualni oporavak, sve bolje.

U idealnom slučaju istovremenog rada zavisnik u oporavku terapiju i 12-korak pojačavaju jedna drugu. A podrška i sramote smanjenje društvene koji se javlja u dobrom "S" sastanak odražava terapijskih ciljeva, dodatno poboljšava šanse trajnog seksualnog trezvenosti.

Rano oporavak? Stati na tome!

12 koraka, kao što je nastala u anonimnih alkoholičara (AA), a kasnije je usvojila drugi programi samopomoći, već dugo su temelj oporavka od svih vrsta ovisnosti. U nastavku je jednostavan pokušaj da se prilagode 12 koraka u terapijske zadatke posebno dizajniran za rješavanje seksualno ovisnost i impulsivna seksualno ponašanje.

load...

Prilagođavanje Koraci za terapiju

Prvi korak: priznao smo da smo nemoćni preko Seksualna zavisnost da su naši životi postao nepregledan.

Prvi korak pita zavisnici od seksa: Koje je ponašanje koje je van kontrole (nemoći) i koje su posljedice tog ponašanja (upravljivosti)? Detaljan, ali ne i grafički pregled ove jednostavne tema preko seksualnu povijest ili slične ispitivanje može kretati klijenta iz kontemplacije i na akciju.

Probojem kroz poricanje jednostavnim ispitivanje i preformuliranja stvarne obrasce seksualnog ponašanja, dok istovremeno podsjećajući klijenta od posljedica tih radnji (vidi i nevidljivo) je djelo ranog liječenja. Do seks zavisnici imaju i jasan pregled i detaljno razumijevanje njihove seksualne acting out obrasce, uvid (često bolno) u to kako takvog ponašanja su pogođeni svoje živote, oni nisu još na putu oporavka.

Definitivna prihvatanje ove činjenice pomaže da klijentima u realizaciju da oporavak rad-terapija, sastanci, dnevnika, socijalna podrška, itd-mora postati njihov prioritet broj jedan.

Koji se odnose na Prvi korak

 1. Imam klijenta zapisati i dovesti na terapiju često i / ili nedavne beton, ali ne-grafički primjere svojih problematičnih seksualnog ponašanja, počevši od predisponirajući događaj koji ih je da traže pomoć. Onda raspravljati u detalje, sa svakim primjer:
 2. Ako i kada su pokušali da zaustave ponašanje, i što se dogodilo?
 3. Koje su posljedice njihova seksualna ponašanja (uključujući i ono što vide i što oni mogu propustiti), uključujući i izgubljeno vreme, depresija ili anksioznost nakon toga, otuđenje od ili povredi do voljene, i bilo opipljive posljedice, kao što su argumenti sa suprugom / partnerom , prigovorila na poslu, fizičke opasnosti, zdravstveni problemi, finansijska pitanja, pravne posljedice, itd
 4. load...
 5. Zamolite ovisnik da zapiše i dovesti na terapiju za raspravu listu stvari on ili ona osjeća nedostaju u njegovom ili njenom životu, možda se odnose na vreme / tajnost / compartmentalization svojih navika obrasce ponašanja, i uporedite ove u ranije razgovarali iskustva seksualnog acting out.

Drugi korak: Došao da vjeruje da je snaga veća od nas samih da nam se vratiti na zdrav razum.

Korak dva pita seksualni ovisnik: Jeste li bili izvan kontrole? Je svoj seksualnog ponašanja koji rade u vašem životu ili je dovodi do ludila... I znajući odgovor na to pitanje, da li ste ponoviti takvo ponašanje (ludilo)? Ovisnici o seksu također mora prihvatiti da je rješenje njihova problema uključuje moć izvan vlastite najbolje razmišljanja. Često, oni razumiju to instinktivno, jer kada prepušteni sami sebi oni i dalje da se uključe u problematičnim seksualnog ponašanja, iznova i iznova, bez obzira na negativne posljedice.

To nije potrebno ili korisno da se uključe klijentima u duge rasprave Boga / religije / duhovnosti, kao drugi korak je više o priznanju koje pomažu je potrebno-spoznaja da je ovisnik ne može popraviti sama nego se radi o duhovnosti ili bilo kakve vjerske pripadnosti.

 1. Ako je ovisnik bori sa online ponašanje, dodijeliti ovisnik kupiti i instalirati na svoje računalo, laptop, pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja softver "roditeljske kontrole" sa internet filtriranje i "odgovornost partnera" mogućnosti - uz napomenu da pomoću ovaj softver se priznaju im je potrebna pomoć izvan sebe.
 2. Pitajte klijenta da napiše "opisu posla" za "snage veće od klijenta" i razgovarati o ovom opisu u terapiji. Šta bi klijent želite od odnosa sa tu moć? Kako je moguće da klijent naučiti vjerovati tu moć? Šta bi vezu sa tom moći izgledati?
 3. Razgovarajte o ideju "snage veće od klijenta" kao entitet ličnih snage, nurturance, umirujuće, i nada možda emocionalnu mjesto klijent može okrenuti zameni svoje oslanjanje na seksualno ponašanje.

TREĆI KORAK: Napravljen je odluku da se okrenemo volju i naše živote više na brigu Boga, kao što smo shvatili Boga.

Prvi korak istražuje s Ovisnici o seksu dubine i posljedice njihovih problema (probojem kroz poricanje), a drugi korak im govori ono rješenje će se uključiti (u toku pomoć). U tri koraka, zavisnici nešto učiniti u vezi toga okretanjem svoje volje i živi preko na brigu Boga, jer oni razumiju Boga, ili ne razumiju Boga.

Činjenica je, razumijevanje Boga, sam po sebi, nije potrebno da se uspješno uključe u proces oporavka. Zavisnici samo da priznaju da im je potrebna i će morati da prihvati pomoć-koja najčešće ima oblik podrške pojedinaca spremna da pomogne u njihovom oporavku.

 1. Oni klijenti koji su spremni na sastanak 12-korak će pronaći mnoge odgovore tu da pitanja koja se "predaje" i "višeg moć." Pisani materijal je lako dostupan preko AA online da pomogne onima koji su agnostici, ateisti, i / ili oni koji su iskusili vjerske zlostavljanje da iznesu svoje "viša sila" pitanja.
 2. Pitajte klijent identificirati tri osobe on ili ona može pitati za pomoć kada je to potrebno ni o čemu. Raspravljati ako klijent nema onaj koji zna sve o njemu ili njoj (seksualni acting out-om). Role-play "tražeći pomoć zaustavljanje seksualnog ponašanja".
 3. Razmislite o dodjeljivanje klijentima da pronađu odgovornosti partnera. Ova osoba može se naći u 12 koraka sastanaka ili može biti pouzdani prijatelj, član klera, itd (to je najbolje ta osoba ne može biti supružnik klijenta.) Objasnite korištenje takvog partnera nekoga da pozove kada želeći da odglume seksualno, neko da pomogne vremena Bookend provedeno na vezi ili van grada, itd Addicts se dobro služio učeći da je "viša sila" može biti ništa izvan sebe da im pomaže da ostane trezan.

Gore liste metak-point su naravno nepotpune, i put svakog klijenta na dugoročni oporavak je drugačiji. Međutim, dobro istrošen, pouzdanih koncepata integrirana u sve programe oporavka u 12 koraka su izuzetno korisni terapeutski zadatke za seks zavisnika. Ne zaboravite previše da svaki od programa seksualnog oporavka 12-korak ima svoju "Big Book" nalik AA Big Book, i svi ovi mogu se kupiti online bez potrebe da idete na sastanak.

* Zbog ograničenog prostora, ovaj blog govori samo prva tri koraka, pomažući da ugrade korisnih koncepata za rani terapijski tretman ovisnosti. U budućnosti blogovima mogu da se obratim preostalih devet koraka, ispitujući kako i oni se mogu prilagoditi i uključeni u terapijski tretman seksualne ovisnosti.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pregled knjige: nije počeo sa vama

Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?

Post Slavnost

Zašto smo tako ljuti na Whitney Houston ožalošćene?

Post Roditeljstvo

Granična ličnost: 7 moćnih načina porodice mogu se suočiti sa simptomima

Post Dobro zdravlje

Učinite to da funkcioniše kada vaš partner ima granični poremećaj ličnosti

Post Roditeljstvo

Povratak priča o našim životima: svakodnevna narativna terapija za crtanje inspiracije

Post Roditeljstvo

Anksioznost i terapija prevencije ekspresije i reakcije (ERP)

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Više o tebi

5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar

Post Roditeljstvo

Opsesivni kompulzivni poremećaj, lažna, hiper-odgovornost i iskrenost

Post Poremećaji odraslih

Dezinformacija o suboksonu

Post Više o tebi

3 načina za čišćenje unutrašnjeg nereda