Afera srca protiv seksualne afere: koja je pogubnija? | BA.Superenlightme.com

Afera srca protiv seksualne afere: koja je pogubnija?

Afera srca protiv seksualne afere: koja je pogubnija?

Dio Jedan od dva dijela serije na obnovu Veze Nakon afere srca ili seksualne afere

Otkrivenjem aferu srca (gdje partner zaljubio u i / ili su imali duboku emocionalnu uključenost) ili seksualna afera je poražavajući, ali to ne mora završiti ozbiljnoj vezi. U stvari, to može biti obnovljena i biti jači nego prije.

Ne umanjiti štetu aferu srca može imati, jer nije bilo seksualnog angažman. Istraživanja su pokazala da kada su ga pitali što bi bilo bolnije, većina žena većinom je odgovorio da aferu srca će biti poražavajući. Muškarci osjećao više prijeti seksualne nevjere.

load...

Kako bi se pored nevjere, trebate ispuniti nekoliko ne može pregovarati uslove i neke važne korake:

  • Oba partnera moraju biti posvećena spašavanju odnosa. I nakon afere, da to nije dao. Budite iskreni prema sebi o tome da li želite da sačuvate vezu. Samo ako je odgovor da za vas oboje, preći na evaluaciju i rješavanje drugih uslova.
  • Partner koji je varao mora osjetiti autentično, zdrav sramota. Jedini način da se krene naprijed sa sljedećim koracima je ako je varanje partnera oseća zaista sramota u svom srcu i duši o ponašanju. Autentična sramota je korektiv emocija: to nas upozorava na "opasnosti" našeg ponašanja i nas čuva od ponavljanja loše ponašanje. To je osjećaj koji dolazi kada priznajemo da nepravdu nekome ili da nisu učinili pogrešno, a to je ne samo normalno nego i suštinski i što nas čini ljudima. Ona dolazi sa imaju savjest.
  • Sva komunikacija s "drugim" muškarac ili žena mora završiti. To može izgledati kao dati, ali ja ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno za partnera koji je prevario za okončanje aferu-u potpunosti. To znači da nema e-mail poruka, telefonskih poziva, nema texting, a ne "prijateljski ručkova" (to je vjerojatno kako je osoba koja je prevario ušli u ovaj nered).
  • Varanje partnera moraju biti spremni da se bave potpunu transparentnost. Ako je partner koji je prevario želi slušati u na "raspada" telefonski poziv ili pročitati Dear John ili Dragi Jane pismo, on ili ona treba dozvoliti da to učine. I varanje partnera ne mogu samo reći da je sva komunikacija je završena; on ili ona ima da to dokaže. To uključuje slobodno nudi svog partnera sve internet lozinke, izlet svi oni "rade" mobilnih telefona, i otvaranja o svim planovima za putovanje i drugih planova koje ne uključuju svog partnera. Partner koji je prevario ne može tražiti povjerenje. Sada je vrijeme da se "show, a ne reći."
  • load...
  • Osobu koja je uradila varanja mora omogućiti svog partnera da izraze ljutnju slobodno i to ne samo jednom. Naravno, partnera u baštovanska argument pogoršati stvari odlaganje bijes jedni na druge. Ali ovo je drugačije. Onaj koji je varao mora da dobije sve to.

Ovo su samo početni stepping kamenje za obnovu temelj uspješnog poverenja otvoren odnos sa svojim partnerom. Odnosi razlog broj jedan ne preživi aferu je gubitak povjerenja.

 Ostanite u toku za Part Two: obnova povjerenja nakon afere srca ili seksualne afere.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Dobra i loša osećanja

Post Svakodnevne veze

Narcizam: identifikovanje ključnih osobina, simptoma i faktora rizika

Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja

Post Poremećaji odraslih

Samo još jedna neizlečiva bolest

Post Više o tebi

Može li riblje ulje pomoći vašem mozgu - i bipolarni poremećaj?

Post Svakodnevne veze

Kako 3 stilova vezivanja u detinjstvu utiču na vaš par odnosa? 1 od 2

Post Svakodnevne veze

Kriza braka i srednjih godina: izazovi i prelazi

Post Poremećaji odraslih

Da li je placebo efekat razlog za laž?

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Roditeljstvo

Programi od 12 koraka za poremećaj pažnje deficita nisu za sve

Post Više o tebi

Jesam li odbrambeni pesimista?

Post Svakodnevne veze

Potrebni su nam odbrambeni mehanizmi, ali ne moramo biti odbrambeni