Dva lica besa: kako pretvoriti ljutnju u ljubav | BA.Superenlightme.com

Dva lica besa: kako pretvoriti ljutnju u ljubav

Dva lica besa: kako pretvoriti ljutnju u ljubav

Povratak osamdesetih godina, pokret lični rast i pojedinim školama terapije je rekao da ako osećate ljut, treba da ga dijeliti sa drugom osobom, onda baciti ga na njega ili nju, ostavljajući druge osobe a samo lokva na terenu. Ovo je trebalo da vam pomoći da oslobodite svoju ljutnju. Možda je čak i radio. Možda vam je dao trenutni nalet snage i osjećaj da u kontroli. Međutim, to je bio brz popravak koji je pomogao da se osećate bolje u ovom trenutku, ali da nije učinio ništa da se obrati olupine si ostavio iza sebe.

Ako ste dobitnik ljutnje u vašem odnosu, možda mislite da ste kao voljeni partner tako što vaš partner "da sve to", dok stojite tu, drži jezik za zubima, i uzmi ga. Ali u ovoj situaciji voli akciju, koja će u konačnici pomoći da ojača vaš odnos, je iskren i ima emotivne hrabrosti da kaže: "Slušaj, kad se ljuti ovako, srce mi se gasi, ja želim da distancirao , a ja čak i početi ispitivanje odnosa. "

load...

Namjera je sve. Da li ste otvoreni za uzdržavanje od damping svoj bijes na svom partneru ili, obrnuto, da pomogne svom partneru objaviti svoje ljutnje, a vi ćete savladati umijeće puštajući svoj bijes ide tako da možete ukloniti barijeru da je ljutnja stvara? Ispod ljutnja je gotovo uvijek strah, bol i / ili teror nad biti ranjivi. Ljutnja je maska ​​za ove emocije, emocije vi ili vaš partner bi inače morali da se osjećaju. A pitanje koje se postavlja koje sam vjerojatno rekao više puta nego što mogu računati na pojedince u tretmanu je: "Ako se ne osećate ljuti, šta bi se osjećate?"

Moglo bi se reći, "Ne mogu li dobiti ljut i da skinem ovo moje grudi, tako da mogu doći do shvatim šta se stvarno događa?" Kada imate istoriju zajedno i povjerenja u svoj i namjere vašeg partnera i sposobnost učenja , raste, i preuzeti vlasništvo, a zatim u određenim situacijama, kao što su u uredu terapeuta, a uz dozvolu vašeg partnera i samo s namjerom dobivanja na ono što je ljutnja se maskira, možda dozvolite sebi da se ljuti. Ali često ljutnja je zaposlen da zastraši svojim partnerom u radite ono što želite. Drugim riječima, to nije oblik zaštite, maska ​​za strah ili bol, već sredstvo za manipulaciju i kontrolu. Kada ljutito krivi ili sramote vaš partner, vi pokušavate da preuzme vlast. Izražavajući ljutnja je također dobar način da se osigura da ostanete zarobljeni u sukobu petlje, a ne rade na krug ljubavi, a vi propustiti priliku da pristupe i izliječiti bol koji leži ispod, kao i stvaranje intimnosti i u ljubavi veze svi smo dugo.

load...

Povezane vijesti