Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje? | BA.Superenlightme.com

Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje?

Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje?

pozitivni izgledi

U izdanju Addiction April 2016, Dr. Richard B. Krueger Univerziteta Columbia i države Instituta za psihijatriju New York dao kratak komentar na načine na koje psihoterapijske kliničara, ako i kada je to prikladno, može napraviti DSM - 5 i / ili ICD - 10-CM dijagnoza seksualne ovisnosti. Ovo je važno, pre svega, jer se odnosi na osiguravajuća društva, koji ne posebno da plati za liječenje bilo koje pitanje koje se ne može identifikovati sa numeričkim ili alfanumerički kod.

load...

Osim što je imao druge impresivne akademske i profesionalne vjerodajnice, dr Krueger je služio kao član Američkog psihijatrijskog udruženja seksualnih i rodnih identiteta poremećaje radne grupe sa zadatkom da daje preporuke APA vezi najnoviju verziju svog dijagnostički priručnik, DSM - 5 , koji je objavljen u 2015. Osim toga, dr Krueger je članica Svjetske zdravstvene organizacije Seksualno zdravlje i poremećaje odbor, koji se terete za davanje preporuka za promjene na novu verziju dijagnostičkog priručnika koje grupe, MKB - 11, koja je zakazana za objavljivanje u 2017. Godini.

Iako APA na kraju odbijen, uz malo objašnjenja, a snažna preporuka-elokventno vlastite radne grupe predstavili u poziciji papir Harvarda Martin Kafka-uključiti hiperseksualne Disorder (aka, seksualne ovisnosti) u DSM - 5, Dr. Krueger veruje da postoje načina da rade oko ovog odbijanja. Ja ću o svom sugestije na trenutak, nakon kratkog pogleda na istoriju seksualne compulsivity kako je definirano u ovim dvoboje dijagnostičkih priručnika.

A Short History of Sexual Addiction dijagnoza

U Sjedinjenim Američkim Državama je bilo moguće da se dijagnostikuje seksualne ovisnosti, iako indirektno, jer je DSM-III je objavljen 1980. Godine sa kratkim spominje hiperseksualne ponašanja. U narednom verzijama, DSM-IV i DSM-IV-TR, APA povukao, ali i dalje uz dijagnozu seksualnih poremećaja nije drugačije navedeno, koji posebno dozvoljeno za dijagnoze sa hiperseksualne ponašanje kao element. DSM - 5 je sasvim druga priča, ali ću se bave tom pitanju trenutak.

U Evropi i većina ostatka svijeta, gdje se MKB obično se koristi prilikom donošenja dijagnoze, Patološka Seksualnost pojavio u ICD - 6 i ICD - 7. U ICD - 8, dijagnoza neodređeni Seksualna Odstupanje pojavio sa patološkim seksualnost nije drugačije navedeno kao moguća manifestacija. U ICD - 9, koji je objavljen 1975. Godine, dijagnoza je postala Seksualna devijacija i poremećaja, neodređeni. 1989. Godine, u ICD - 9 cm (verzija MKB stvorena posebno za upotrebu u Sjedinjenim Američkim Državama), dijagnoza neodređeni psihoseksualnih poremećaja je na popis. U ICD - 10, koji je objavljen 1992. Godine, dijagnoza Prekomjerna seksualnog nagona pojavio.

load...

O ovom dijagnoza, MKB - 10 je izjavio:

I muškarci i žene mogu povremeno žaliti prekomjerne seksualnog nagona kao problem sam po sebi, obično tokom kasne tinejdžerske ili ranoj odrasloj dobi. Kada prekomjernog seksualni nagon je sekundarna na afektivni poremećaj (F30-F39), ili kada se dogodi u ranoj fazi demencije (F00-F03), osnovni poremećaj treba šifrirati. Uključuje: nimfomanija, satirijaza.

Nepotrebno je reći, ova izjava se koristi datirana, sramoćenja, i netačne jezik koji ima malo veze sa seksualnim ovisnosti kao što smo sada razumemo.

Trenutni pristup na Sex Addiction Dijagnoza

Ranije ove godine, MKB - 10-CM je objavljen, a Prekomjerna seksualni nagon je smijenjen, kao dijagnoza. Nove preporuke, koristeći dijagnostički kod F52.8, i drugi seksualne disfunkcije Nije Zbog supstance ili Poznati zdravstvenog stanja. Na žalost, ova dijagnoza i dalje uključuje datirana terminologiju svog prethodnika, navodeći prekomjerne seksualnog nagona, nimfomanija, a satirijaza moguće manifestacije.

U međuvremenu, DSM - 5 liste par jednako nezgrapan opcije: Ostali navedeno seksualne disfunkcije i neodređeni seksualne disfunkcije.

Ostali navedeno seksualne disfunkcije, dijagnostički kod 302.79, se definira na sljedeći način:

Ova kategorija se odnosi na prezentacije u kojima simptomi karakteristika seksualne disfunkcije koje uzrokuju klinički značajne distresa u pojedinačnim dominantne, ali ne zadovoljavaju u potpunosti kriterije za bilo koju od poremećaja u dijagnostičkom klasi seksualne disfunkcije. S druge navedene seksualne kategoriji disfunkcija se koristi u situacijama u kojima je kliničara odluči da prenese poseban razlog da je prezentacija ne ispunjava kriterije za bilo koje specifične seksualne disfunkcije. To se radi snimajući "ostale nenavedene seksualna disfunkcija", a zatim je konkretan razlog (npr "seksualna averzija").

load...

Neodređene seksualne disfunkcije, dijagnostički kod 302,70, je definirana na sljedeći način:

Ova kategorija se odnosi na prezentacije u kojima simptomi karakteristika seksualne disfunkcije koje uzrokuju klinički značajne distresa u pojedinačnim dominantne, ali ne zadovoljavaju u potpunosti kriterije za bilo koju od poremećaja u dijagnostičkom klasi seksualne disfunkcije. Na neodređeno seksualna kategoriji disfunkcija se koristi u situacijama u kojima se kliničara odluči da ne navesti razlog da nisu ispunjeni kriteriji za određeni seksualne disfunkcije, a uključuju prezentacije za koje ne postoji dovoljno informacija da bi se više specifičnih dijagnozu.

Dr. Krueger predlaže ih kao održiva opcija kada kliničari moraju službeno dijagnosticirati zavisnici od seksa. I zbog osiguranja te alternative mogu raditi. Međutim, kriteriji su uglavnom nemaju veze sa mjerila koristi od strane ovlaštenih stručnjaka liječenje seks ovisnosti (ATBZ) prilikom identifikacije seksualne ovisnosti.

Tipično, ATBZ identificirati seksualne ovisnosti zasniva se na tri načina:

 • Seksualna preokupacija do tačke opsesije
 • Gubitak kontrole nad seksualne potrebe, fantazije i ponašanja (obično dokazuje neuspješnih pokušaja da ostavim ili smanjiti)
 • Negativne život posljedice vezane za kompulzivnog seksualnog ponašanja, kao što je uništio odnosa, problema na poslu ili u školi, gubitak interesa za nonsexual aktivnosti, finansijski problemi, gubitak stoji zajednice, stida, depresije, anksioznosti, pravna pitanja, i još mnogo toga

Bilo bi lijepo da se radi sa službenom dijagnozom koja odražava stvarnost seksualne ovisnosti kao što je opisano gore. Za sada, međutim, 302.79 i 302,70 u DSM - 5 i F52.8 u ICD - 10-CM pružiti jezik moramo raditi ako i kada se moramo službeni dijagnozu (iz nekog razloga).

Ono što nas čeka u budućnosti?

Od sada, Igrajte Seksualno ponašanje poremećaj se razmatra kao mogući dijagnoza u MKB - 11, koja je zakazana za objavljivanje u 2017. Godine. Predložena definicija ovog poremećaja je objavljen na MKB - 11 beta nacrt web stranice. Piše, u dijelu:

Kompulzivnog seksualni poremećaj ponašanja odlikuje uporna i ponavljaju seksualne impulse ili nagona koji se doživljava kao neodoljive ili nekontrolisane, što dovodi do ponavljaju seksualno ponašanje, zajedno sa dodatnim pokazateljima kao što su seksualne aktivnosti postaju centralni fokus života osobe do tačke zanemarivanje zdravlja i osobnu njegu ili drugih aktivnosti, neuspješne napore za kontrolu ili smanjiti seksualno ponašanje, ili da se uključi u ponavljaju seksualno ponašanje bez obzira na štetne posljedice (npr odnos prekida, posljedice zanimanja, negativan utjecaj na zdravlje).... Obrazac seksualnog impulsa i ponašanja uzrokuje značajan distres oštećenjem u lične, porodične, društvene, obrazovne, profesionalnih ili drugih važnih područja funkcioniranja.

Ako to uporedimo sa dijagnostičkih kriterija koji se trenutno koriste (neslužbeno, naravno) od strane ovlaštenih specijalista liječenje ovisnosti seks, naći ćete da je MKB - 11 je predložio jezik je gotovo potpuno podudaranje. Osim toga, od potencijalno sramoćenja, a ne baš precizan jezik prošlosti eliminirana.

Važno je, po mom mišljenju, to je predložio jezik je veoma u skladu sa tekstom predloženo u APA naručila položaj papira Kafkina, predlaže sljedeće dijagnostičke kriterije za hiperseksualne Disorder:

A. U periodu od najmanje 6 mjeseci, ponavlja i intenzivne seksualne fantazije, seksualne potrebe, ili seksualno ponašanje u saradnji sa 3 ili više sljedećih 5 kriterija:

 • Vremena konzumira seksualne fantazije, poziva ili ponašanja ponavljaju ometa druge važne (ne-seksualnih) ciljeve, aktivnosti i obaveza.
 • Ponavljaju se bave seksualne fantazije, poziva ili ponašanja kao odgovor na disforičnim raspoloženja (npr, anksioznost, depresija, dosada, razdražljivost).
 • Ponavljaju se bave seksualne fantazije, poziva ili ponašanja kao odgovor na stresne životne događaje.
 • Ponavljaju ali neuspješne napore da kontroliše ili značajno smanjiti ove seksualne fantazije, poziva ili ponašanja.
 • Ponavljaju se bave seksualnom ponašanju, a bez obzira na rizik za fizičke i emocionalne povrede sebi ili drugima.

B. Ne postoji klinički značajan lični uznemirenost ili poremećaja u društvenom, profesionalnih ili drugih važnih područja djelovanja u vezi sa učestalost i intenzitet ovih seksualne fantazije, poziva ili ponašanja.

C. Ove seksualne fantazije, poziva ili ponašanja nisu zbog direktnog fiziološki efekat egzogeni supstance (npr droga zlostavljanja ili lijekova).

Navedite ako:

 • Masturbacija
 • Pornografija
 • Seksualno ponašanje s Consenting Odrasli
 • Cybersex
 • Telefonski seks
 • Strip Klubovi
 • Ostalo:

Tako se čini da naučnici i kliničari u oba SAD i ostatak svijeta slažu o osnovama onoga što je seksualne ovisnosti i kako ga treba dijagnosticiran. Jedino preostalo pitanje je da li će Svjetska zdravstvena organizacija (i na kraju APA) konačno hop na brodu stvarnosti voz, službeno i precizno prepoznavanje seksualne ovisnosti, bez obzira biramo da ga nazove, kao iscrpljujuće još može liječiti poremećaj da je to.

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Policija? Koji terapeuti trebaju znati o razvijanju jezika datira i parenja

Post Svakodnevne veze

4 znakovi da se zabavljate sa narcisom

Post Poremećaji ličnosti

Uzimanje antiinflamatornog (niskog)? Proverite nivo litijuma

Post Poremećaji u detinjstvu

Emocionalno zanemarivanje na 5 načina uzrokuje poremećaj graničnog ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Stvari koje narcisista nikada neće učiniti

Post Roditeljstvo

Zašto nemam opsesivno-kompulzivni poremećaj?

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima

Post Poremećaji odraslih

Loše loše navike: intervju sa dan goleman i tara bennett-goleman

Post Psihologija seksa

Hiperseksualnost i dsm v

Post Dobro zdravlje

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost

Post Svakodnevne veze

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Post Svakodnevne veze

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4