Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti | BA.Superenlightme.com

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti

Hronično daleke i emocionalno odvojiti partneri su često u lovu na svoje ogledalo sebe - onaj koji će ih privući sa romantičnom intenzitetom i onda distanciraju kada stvari postanu previše blizu. Intimnost izbegavanja pojedinci nesvjesno provjeriti kada je njihov odnos počinje osjećati previše blizu, bez obzira da li se odnose na emocionalno, fizičko ili seksualno vezu. Primjeri uključuju:

 • Radno muža koji rijetko se vraća kući na vrijeme da vidi svoju ženu još budan
 • Supruga koja stavlja čitav svoj emotivni sebe u djece i, ostavljajući ništa ostatak kako bi se zadovoljile potrebe svojih zanemarene supružnika
 • Serijski pratilja, dosljedno odskakanje iz jedne intenziteta na bazi površne odnose na sljedeći
 • load...
 • Je "moderni" par, previše ometen pametnih telefona, laptop i video na prioritet emocionalnu povezanost

The Love Addict / Izbjegavanje Cycle

Spolja često teško par, dosljedno (često majke) i očajnički zavođenja odnosa / ljubav ovisnik je zauvijek plamen za svoju suprotnost - intimnost-fobiju od izbegavanja. Njihova emocionalna ples je jedan od beskrajno kruže jedni od drugih, ali nikada nije dozvoljavaju sebi da se poveže.

Ovaj par je primer izazove okolnih mnogi odrasli intimnost i vezanost poremećaja, često zasniva na izazove ličnosti odraslih kao što su narcizam i / ili početkom zlostavljanja i trauma. S obzirom na dubinu od nekih od tih vezanosti izazova pravo je čudo da su neki od tih ljudi nikad ne žive zajedno ili se uda! Čak i kada je ambivalentan izbegavanja snažno opire ulaska u vezu, romansu / ljubavi ovisnik često ima dovoljno želje (i opsesivne fantazije) da se odnos dogodi - barem za neko vrijeme.

Evo kako su push i pull tih odnosa često igra od:

U početku, romantiku ovisnik dolazi na jak. On (ili ona), osećajući nesvesno krhkost, napuštanje strahove i needfulness svojih potencijalnih partnera, brzo prelazi u ispunjavanju svojih svaki nezadovoljene potrebe - s zavođenja, toplinu i šarm. Isprva, brine o njoj što ga čini osjećati dobro o sebi, vjerojatno susreta sa naučio potreba da se spašavanja - ali kao istinske bliskosti gradi se nađe osjećaj ugušio samom emocionalne potrebe je tražio da podstakne.

Vremenom što žrtvovali da ispuni odgovornosti za odnos odraslih da on zapravo ne želi (kao što je vrednosti stvar, a ne nagrada), romansu / ljubavi ovisnik postaje ogorčen. Svoju ljutnju i potrebu da pobjegne (često nesvesno) voziti ga da rade duže, imaju poslove, zloupotrebe droge ili alkohola, provesti ili samo-liječiti na druge načine. Ovo porastom udaljenosti zatim ponovo pali napuštanje straha izbegavanja partnera, ohrabrujući nju (ili njega) da ponovo stvori potreba da se bude spašen ili prijeti napuštanje, alati koji služe da bi privukli natrag u romantiku / ljubavi ovisnik. I tako ponavlja ciklus intimnosti-izbjegavanje.

load...

Tipična Love Izbegavanje ponašanja

Odnosa, kao što su ovi na mogu prvo pojaviti recipročne, ali ljubav / romantiku ovisnik nikada nije u potpunosti posvećen svom partneru. On je "voli i pažljiv", ali ne u ljubavi (u smislu odraslih); on igra ulogu predan partner ispuniti duboko unutrašnje osjećaj obaveze, još drži u tajnosti njegove najdublje misli i osjećaje. Kao takav, on nije emocionalno ranjiv ili dostupne. Na taj način ne samo da je romansa / ljubavi ovisnik Confuse i boli supružnika, ali njegov akcije (nesvjesno self-zaštitne) mu je sprečila prave duboke ljubavi i intimnosti da smo svi potrebu i želju.

Evo nekoliko uobičajenih "ljubavi ovisnik / love izbegavanja" ponašanja:

 • Guranje partnera dalje emocionalno ili fizički (npr radeći prekovremeno, prekomerno trošenje, zloupotrebe droge ili alkohola, prejedanje ili imaju poslove)
 • Počevši odnos prema spašavanje partner iz loše veze ili drugih problema, ali onda distanciranje kada je u potpunosti na raspolaganju toj osobi
 • Biti hiperkritičan, obezvrijediti i inače stvaraju emocionalnu distancu
 • Uskraćivanje misli, osjećaje i informacije (često vodeći partner da se žale da ne znam njihov partner)
 • U skladu kontroling u emocionalnu distancu između sebe i svog partnera
 • Osjećaj da se ništa ne rade je ikada dovoljno dobar da bi partnera da ih vole
 • Osjećajući guši, nepriznati i potrebno im je više "vremena za sebe"
 • Angažovanje u ovisnost ponašanja češće kada je u vezi
 • Ulazak u odnos prema izbjegli kaže 'ne' ili povredi osećanja druge osobe
 • Nedostaje partner kada osim ali osjećaj zarobljen kada zajedno - čak i bijeg na seks ili drogu izbjeći partnera
 • load...

Ovisnosti i izbjegavanje proizlaze iz djetinjstva Enmeshment / Abandonment / Abuse

Love ovisnosti / izbegavanja obrasce obično počinju u djetinjstvu kao rezultat dugoročne emocionalne enmeshment, napuštanja i / ili zlostavljanja od strane ranom primarnom čuvar. Djetinjstva iskustva koja mogu doprinijeti izbjegavanju ljubavi uključuju:

 • Biti (ili osjećaj) odgovoran za problematičnu roditelja (možda onaj koji je ovisnik ili fizički ili mentalno bolesne)
 • Biti pokrenuo je gušenje roditelja čije potrebe zamenjuju one djeteta
 • Odrastajući osećaju potrebu da popuni prazninu u obitelji, kao što je u jednim roditeljem obitelji ili domove pogođene ovisnosti
 • Djeluje kao surogat supružnika na roditelja koji tretira dijete kao osobi od povjerenja ili pratioca (tajne incest)
 • Djeluje kao surogat roditelj mlađu braću i sestre
 • Biti fizički / seksualno zlostavljao primarni staratelj ili sestre
 • Svjedoci fizičkog ili seksualnog zlostavljanja primarni staratelj ili sestre

Tretman za "Ljubav izbjegavanju"

Na žalost ugodno sa dugim periodima bez intimnosti i upoznati sa osjećanja mučeništva, volim izbegavanja partneri su obično manje skloni posegnuti za pomoć nego njihovoj romansi / ljubavi ovisnici supružnika. Ako i kada to rade traže stručnu pomoć, to će češće biti za bolesti zavisnosti / zlostavljanje, pretjerane potrošnje, prejedanje ili srodnih samo-umirujuće obrasce ponašanja, a ne stvarnih problema u vezi.

Kao što oba partnera često imaju traume iz detinjstva ili zlostavljanja utiču na njih pojedinačno i kao par, oboje će morati tretman promijeniti dugogodišnji problematičan dinamiku odnosa. Ko-se javljaju ovisnosti i emocionalne zdravstvene probleme koji mogu spriječiti partnera iz razvoju istinske intimnosti također se moraju riješiti.

Sistemski rad koriste da pomogne par graditi i dijeliti uvid u to kako prošlost dinamika igraju u tekućem situacijama je od suštinskog značaja. Učenje za postavljanje zdravih granica i njegovati snažan osjećaj sebe može spriječiti ljubav izbegavanja koriste svoj prezir kao izgovor da prijete napuštanjem ili provjeriti emotivno, dok je učenje bolje asertivnost i stilovi komunikacije će pomoći odnos / ljubav ovisnik istražiti njegove / njene enmeshment boji prije nego što se postupilo.

Primjenom kliničkih tehnike koje omogućavaju oba partnera da obrađuju svoje osnovne privrženosti i ličnost zabrinutost pojedinačno i kao par, oba mogu pronaći put do često čeznuo-za dublje odnose oni traže.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Inspiracioni citati koji će vam pomoći da se znate i živite autentično

Post Svakodnevne veze

Prednosti i slabosti hipnoterapije

Post Svakodnevne veze

Rastuća empatija: svakodnevni dar od 30 minuta koji može spasiti vašu vezu

Post Više o tebi

Koristite antidepresiv, psihoterapija iskoristi

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 zajedničkih efekata na vaše odrasle osobe

Post Svakodnevne veze

Munchausen sindrom: smrtonosna duševna bolest koja čini 360000 godišnjih hospitalizacija

Post Poremećaji ličnosti

4 veza crvene zastavice neukusne kćeri propuštaju

Post Poremećaji ličnosti

Život za vama: oporavak od narcisa

Post Dobro zdravlje

Savjeti za pomoć anksioznim partnerima

Post Roditeljstvo

Da li ću ikada biti dovoljno dobar? Isceljenje kćeri narcisoidnih majki

Post Slavnost

Zoe kravitz izvukao je poremećaj ranijeg ishrane za novu ulogu

Post Više o tebi

5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor