Šta se dešava na mreži ostaje na mreži? Mit o seksualnoj privatnosti interneta | BA.Superenlightme.com

Šta se dešava na mreži ostaje na mreži? Mit o seksualnoj privatnosti interneta

Šta se dešava na mreži ostaje na mreži? Mit o seksualnoj privatnosti interneta

Današnje sveprisutan strah da ličnog identifikaciju podataka (npr broj socijalnog osiguranja ili podatke o kreditnoj kartici) mogu biti ranjivi na hakera i krađe identiteta je gurnula milijune pretplatnika u ruke "identiteta zaštitu od krađe" kompanije poput LifeLock.

Ali da li je neko zaista obraća pažnju na ono što će se dogoditi kada se seksualno eksplicitne jezik i fotografije koje se šalju putem najnovije "friend finder" pametnih telefona aplikacije ili seks web stranica se sjeckan ili na neki drugi način?

Kada je "spajanje" web stranice poput Ashley Madison ili preuzimanjem aplikacije kao što su Blendr, učesnici se nude neke mjere udobnosti preko klik-to jamčiti da su lični podaci će biti sigurno održavati. Ali nekako se čini sa radara na isti profesionalce i / ili u braku pojedinci, koji nikada ne bi poslao njihov broj socijalnog osiguranja online preko nesigurnoj lokaciji, da kada Sext i organizirati aplikacije na bazi seksualne hook-up, svaka riječ i Slika poslao preko ove aplikacije i nastanjen u dalekoj servera. I te informacije živi tu puno duže nego u trenutku je potrebno da Sext potencijalni hook-up.

load...

Šta se dešava sa svim intenzivno lične, intimne seksualne slike i jezik sada nalazi u serverima kompanija poput Ashley Madison (trenutno izvještavanje preko 9 miliona članova), Adult Sex Finder i Grindr, da spomenemo samo nekoliko, ako ovih poslovnih kupuju od , propasti ili jednostavno se hacked? Ako nedavne vijesti su bilo kakve naznake, online seksualna aktivnost nije ni približno kao privatna kako mnogi naivno vjeruju:

  • Prošlog mjeseca, Grindr, popularni smartphone aplikaciju koja omogućava gej muškarci između gej muškaraca pomoću GPS njihovog telefona, bio ugrožen od strane Sydney haker, koji je potom stavljen lični chat korisnika, eksplicitne fotografije i privatne informacije na internetu. Ova aplikacija trenutno ima više od milijun korisnika diljem svijeta. Sigurnosni stručnjaci upozoravaju da su prisutne u drugim aplikacijama hook-up, kao što su Blendr (ravno verziju aplikacije) i Ashley Madison isto ranjivosti.
  • Prošle sedmice, mladić povezani sa hakerske grupe Anonymous je tvrdio da je upao u web upravlja pornografije provajder Brazzers. E-mailova, korisnička imena i druge osobne podatke više od 350.000 korisnika možda bili izloženi, mali uzorak od kojih je objavljeno javno na internetu.
  • Anonymous je također samo preuzela je odgovornost za poduzimanje niz web stranice CIA-e. Ranije, grupa je cilj FBI, Ministarstvo pravde, zabave kompanija i Scijentološka crkva, između ostalog. Slične grupe su na meti US Census Bureau, Interpola i javne sigurnosti odjela različite države.

Više od 20 godina kao stručnjak u području poremećaja odraslih intimnosti i seksualnom ovisnosti me naučio (a možete ga vidjeti jasno u filmu Shame), da su oni intelektualno stabilna, ali emotivno izazov odrasle osobe s problemom obrasce seksualnog ponašanja mogu i učiniti uništiti njihove karijere i razdvojiti njihove odnose bez što znači da to učine. Sve dok oni vjeruju da su na neki način "sigurne" iz koje je saznao. Nažalost, gotovo svi ovi muškarci i žene prije dobijanju pomoći izražen osjećaj kada su u potrazi ili "balon" njihove seksualne i romantične maksimume da:

load...
  • Oni su "pod kontrolom" i "znaju šta rade"
  • "Niko neće znati ili saznati" ako su "oprezni"

Moram navesti samo FMR. Kongresmen Anthony Weiner kao jedan od mnogih nesretnih uzorci ove vrste poricanja. A tu su i još mnogo takvih pojedinaca sa pričama u i od skoro svaki dan u medijima.

Kako tehnologija postaje intimnije navojem u naše živote, možda moramo da proširimo naše ideje o tome šta je zaista "privatni", a ono što se može lako otkriven i dijele na javnom forumu. Ako ne, kada dođe dan (i to će) da lične podatke trenutno vodi bilo koji od web stranica prijatelj-seks-finder / aplikacije su izloženi i objavljeno na američkom sajtu, sexting priču Anthony Weiner, njegov kasniji bračni odvajanje i Kongresa ostavka će izgledati kao izviđačica stranku usporedbu.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Trčanje na praznom: prevazići emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Više o tebi

3 savjeta za ponovno povezivanje sa porodicom

Post Depresija

Ubica ima depresiju, opsesivno-kompulsivni poremećaj istoriju pokušaja samoubojstva i dva nova oružja

Post Više o tebi

Može li bolji romantični odnos dovesti do boljeg roditeljstva?

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Poremećaji ličnosti

Smjernice za dijagnozu i liječenje bipolarnog poremećaja u nasu i uk

Post Poremećaji ličnosti

Zaštitite sebe emotivno

Post Poremećaji ličnosti

Kako vežbanje utiče na vaše mentalno zdravlje

Post Roditeljstvo

Efekti kritike na odnose

Post Poremećaji odraslih

Kako ostati mlad usred starenja

Post Roditeljstvo

Programi od 12 koraka za poremećaj pažnje deficita nisu za sve