Zapaljeno i plavo? Kako olakšati konfliktnu petlju sa svojim partnerom | BA.Superenlightme.com

Zapaljeno i plavo? Kako olakšati konfliktnu petlju sa svojim partnerom

Zapaljeno i plavo? Kako olakšati konfliktnu petlju sa svojim partnerom

Jedna stvar koju uče u djetinjstvu je kako stvoriti načine da se osjećaju sigurno i zaštititi sebe. Kao djeca, mi živimo u zemlji divova, pa čak i ako imamo ljubavi roditelja, i dalje postoji, povodom gdje roditelj visokim nad nama sa crvenim licem. Bojažljivo bježati, šćućurile u spavaćoj sobi ormar sa ekonomijom veličine vrećica čipsa, čekajući da oluja jenjava su ponašanja koja mogu biti idealna strategija za situaciju. To čuva vas sigurno dovoljno dugo roditelj da shvate da su izvan kontrole.

Kao odrasla osoba, zaštite može uzeti neki drugi oblik. Reakcionarni ponašanja-gadno, bolno primjedbe ili mudrosti koje idu ravno u srce, ili povlačenje i povlače, nisu zaštite. Oni pomažu u stvaranju upravo ono ti misliš da se štite se od: bol, usamljenost, odbacivanje, sukob. U odraslih odnos, možda ne osjećaju dovoljno jaki da bi duže još jedan dosadan argument i svjesno ili nesvjesno pronaći način da se povuče. Ako je out-of-kontrole argument, koji mogu i dalje biti mudar izbor. Međutim, ako je to sukob petlje koja drži ponavljaju i vaš partner nije izvan kontrole, ali je samo frustriran, povlačenje može pojačati petlje.

load...

Koje navike ponašanja koristite za izbjeći bol ili pobjeći bes? Šta ti traži da je vaš partner ne želi dati? I ono što je na drugoj strani ovaj argument - što je vaš partner ne dobijaju da im je potrebno da se oseća čuo, shvatio, poštuje, voli i dovoljno siguran da se otvori? Shvatite da oba partnera imaju ulogu u svaki konflikt petlje. Razmisli o tome i ne možete izdržati približiti, Go Away petlje, osim ako jedan partner gura, a drugi vuče. Ali u srži svake destruktivne obrazac ponašanja je duboka želja da se bude voljen, cijenjen, čuo i razumio.

U afektu, međutim, zadnja stvar koju ljudi žele da uradite je da preuzmu odgovornost za svoju ulogu. Niko ne želi da se zaustavi i reći: "Bože, daj da odstupi i preuzmu vlasništvo što se mene tiče." Teško je prihvatiti odgovornost, i normalno da ga treba izbegavati. Ali to može postati veliki problem kada se parovi postanu kao psi sa kosti, podrška fanatično tvrdeći da su njihovi problemi-isključivo i greške potpuno-druge osobe. On ne sluša. Ona je nametljiva i nevolji. To je sve ona kriva. Sve je to njegov problem. Gledajući svoju ulogu u pitanju je ključni dio procesa.

Skupi hrabrost da razumiju vaša uloga i vašeg partnera kako bi vas dvoje da izvrši potrebne promjene koje će udahnuti novi život u vašu vezu.

load...

Povezane vijesti