Zašto vozim ljubav? (i kako da se zaustavi) | BA.Superenlightme.com

Zašto vozim ljubav? (i kako da se zaustavi)

Zašto vozim ljubav? (i kako da se zaustavi)

Bez obzira na to gdje smo u vezi-novo dating ili braku desetljećima svi želimo ljubav i svi želimo vezu. Pa šta je to o sukobu, nesigurnost ili razočarenje sa partnerom koji uvijek izgleda nama isključite i vozi ljubavi dalje?

Ako i dalje plešu "come-blizu-go away" s nekim vam je stalo, ili samo sabotirali još jedan obećavajući romantiku, možda je vrijeme da pogledamo šta radite i probati nešto novo. Razumijevanje Pattern Misli na posljednji teško razmjenu sa svojim partnerom. Jeste li otvoriti o svojim osećanjima, kažu šta treba da se kaže, slušaju jedni druge, i zapravo riješiti stvari? Ili si nađete na prstima oko tog pitanja, postaju defanzivni, čineći optužbe, povlačio u ljutnji ili isključivanje u strahu? Drugim riječima, da li se nađete u istom starom frustrirajuće obrazac, radi isti stari ples, i pitajući se zašto?

load...

Pa, evo i zašto: Mnogi od nas u odraslih odnosa imaju tendenciju da se bave sukoba pomoću reakcionarne ponašanja koji je radio za nas kao djecu. Borba da se čuje, trebaju biti u pravu, zatvaranje našim srcima ili izbor da se ne otvori su sve strategije smo osmislili u djetinjstvu da se suoči sa osećanjima nismo mogli nositi: Strah od kazne ili napuštanja, bol poniženja ili osjećaj nevoljeni.

Razmisli o tome: Kao djeca smo živjeli u zemlji divova, ranjivi na prijetnje i pravi i zamisliti. Ako je vaša majka je imao loš dan (pa čak i najbolje od majke imale njih), da je vidim toranj nad vama, crvenog lica i bjesnio, vjerojatno je poslao trčiš za prikrivanje na uglu ili ormar (možda sa velikom torbom čipova) dok oluja eksplodirao iznad. Kao zaštitni strategija, to je zapravo sjajan. To te sačuvala dovoljno dugo za svoju majku da se smiri i vrati u svoj normalan i voli sebe.

Isto tako, ako ste bili pogrešno, osramotila ili ponižen, možda ste spasili lice pretvarajući se ne primjetiti ili njegu, ili se smeje i gutanja bol, ili udaljavanjem sami, ili samo isključiti i spasavanja na odnos.

load...

Hrabrosti da promenite ove strategije nekad radio za nas, ali da ih sada koriste, kao i odrasli, da se izbegne bol, usamljenost ili odbijanje, može samo obiti o glavu. Umjesto da nas štiti, reakcionarni ponašanja zapravo osujetiti naši pokušaji da traže i / ili primiti ljubav, poštovanje i razumijevanje mi očajnički želimo i potrebe naših intimnih odnosa.

Stvar je u tome, ne možete promijeniti svoj obrasce ponašanja, osim ako ste svjesni njih i da su spremni da priznaju bolna osjećanja i dugogodišnji rane iza njih. To je zastrašujuće stvari. Pokušavam nešto novo je još strašnije.

To neće raditi da zadrži razmišljanja: "Ako mu kažem kako stvarno mislim, on će otići." Ili "Zašto uvek to?", Tonom koji kaže da si kreten. Potrebno je da ospori uvjerenje da je biti sami, izlagati najdublje misli i osjećaje, će propasti odnosa. U stvari, to je jedini način na koji ćete ikada napraviti bolje.

Naravno, vi ćete morati da izađe iz "Ego-Land" to učiniti. Znate Ego-Land, gdje svi mi živimo u vlastitim zaštitnim balon, izbjegavajući rizike i odbijanjem izazove. Gdje smo ležali krivi umjesto da prihvati odgovornost za svoj dio u sukobu petlje. "To je za sve kriv, ti si nametljiva i nevolji." "Ne, to je tvoj problem, ti nikad ne slušaju."

Da prekine sukob petlje, morate da pogledate svoje reakcionarne ponašanje jer se javljaju i mijenjati brzine. Što nije lako. U afektu, niko ne želi da se zaustavi i reći: "Bože, daj da odstupi i da preuzmu odgovornost za svoj dio ovdje." Ali to je upravo ono što treba da se dogodi.

Probajte, u tom trenutku, da pusti svoj ponos i ego i postati ranjiva. Budite otvoreni za mogućnost bol i odbacivanje, i otkrivaju se u svakom slučaju.

You Will Survive Morate otkriti sebe da znam da može preživjeti. Što je još važnije, što trebate učiniti je da shvatite koji ste odabrali za partnera-ko je ta osoba zaista jeste. Umjesto nekoga ko sramoti ili odbija, ti bi mogao naći nekoga ko ti, bradavice i sve prihvata. Neko ko cijeni svoj ranjivi, nečuvan sebe, a ko te voli sve više dozvolili mu da vidim. Neko ko te potvrđuje što ste ga izabrali!

Dakle, govoriti svoju istinu, i slušati hrabro i bez presude istinu vašeg partnera. Stvoriti emocionalni okruženje u kojem ste oboje znamo svoj prilog je sigurna, a zatim otvoriti. Pokušajte gledajući ovim teškim razmjene ne kao sukobe, ali i mogućnosti da biste saznali više o sebi, da zapravo raste bliže i intimnije, i da iskuse i slave bezuslovnu ljubav i prihvatanje ste možda propustili kao dijete.

Www.tarafields.com

load...

Povezane vijesti