Znaš da si star kada | BA.Superenlightme.com

Znaš da si star kada

Znaš da si star kada

Nisam ljubitelj "znaš da si star kad..." šale. Niti sam ljubitelj ističući dobi ljudi - posebno kao jedan napreduje na kontinuumu. Međutim, nedavna događaj podsjetio me samo kako je "stari" Ja sam u očima mlađe žene.

Napokon sam dobio na mjesto gdje Drago mi je da imate moje godine - 36. Ponekad je teško za mene da se sjećate kada ga postavio - ja obično imaju da malo brze mentalne matematike. Uvek sam mlad, ali djelovao zrelije za svoje godine. Oba od tih stvari zaista bacaju ljude.

Radila sam obrve voskom Amy, 24 godišnja žena. Ja sam da se vidim Amy za sada skoro godinu dana, a kao što je to običaj da se dogodi između estetičar i njen klijent, mi razgovarati o našim privatnim životima tokom mog imenovanja. Ponekad je teško sebe vidjeti kroz oči druge osobe, još tokom ove posjete je postalo vrlo jasno da mi se da mi je Amy percipira kao "stariji" od nje.

load...

Amy je razgovor na udaljenosti od oko ovog tipa ona je prijateljstva sa - on ne želi vezu, ali ona. Oni su prijatelji sa povlasticama i ona anegdote o njemu, kuhanje, čišćenje, i vodeći računa o njegovim potrebama. Ali onda je ugasi i vidi druge žene dok je borova za njega. Ona ju je zaustavila narativ o tom tipu i kaže mi: "Šta ti misliš? Ne razumijem da se savjet od nekoga (Oklevala gotovo kao da je ona će reći "svoje godine"), kao što si ti. Toliko znaš o vezama. "

Sada možda je upravo što znači da je mislila nekoliko puta sam bio oko bloka - što nije istina, iako sam bio u mojoj fer udio odnosa. Također, sve žene koje rade u salonu su mojih godina, ali u braku s djecom. Način na koji sam dobio je izjava da sam stariji od nje i imao je više iskustva.

Nakon što je bio u sličnoj nevolja u prošlosti, radi 'prijatelji sa povlasticama' stvar, ali znajući da je nikad neće materijalizirati u vezu, mislio sam da bi bilo najbolje da prenese joj moje teško zarađeni mudrost. Rekao sam joj da zaboravi na njega. Ako on ti govori da on ne želi vezu, on to znači. Ona daje mu mlijeko za besplatno... Sex, kuhanje, čišćenje, itd... A on joj koristi. On zna da će mu dati te stvari za besplatno i da mu ne treba da uzvrati sa ništa jer mu namjere su jasno.

Mlađih žena, moj bivši 20-nešto sebi uključeni, toliko željni da bude voljena, zbrinuti, u bilo kakvoj vezi da će drže na god komade interesa da čovjek pokazuje za njih. Da sam nekada previše - pita moje vruće, mladi kiropraktičar da dođu u pozorište sa mnom. Moje opravdanje da je bio novi u gradu i možda želite izaći i upoznati ljude. Ja sam se naravno zbunjuje prijatan brigu i odnos pacijent sa onim što sam mislio da je pravi interes za mene. Oy!

load...

Je naivnost mladih čini da želim da vjerujem da je cilj Amy naklonost će doći oko padati ludo za nju, ali iskustvo nam govori da neće. Stariji i mudriji prijatelj koga idem za savet mi je rekao, "To je realnost koja dolazi sa zrelošću." Ovo je moja nova omiljena mantra. Zrelost, obično stečena kroz iskustvo (tj vremenu), zaista obavijestiti izborima koje čine i otkriva stvarnost svog postojanja.

Koliko god da je to za Amy da čuje da je on nikada neće joj cijeniti način na koji je trebalo da bude cijenjen od strane čovjeka, morala je da se kaže. Je ponovo prošle sedmice sam vidjela, a ona oduševljeno rekla mi je: "On je došao i pokupio me na aerodromu u utorak navečer. Zar to nije lijepo od njega? "Pa naravno, možda je sposoban da doprinese prijateljstvo u neke male načine, ali ako on kaže da ne želi vezu... Da ne zna.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Efektivna komunikacija: upoznavanje vašeg partnera

Post Roditeljstvo

5 slabosti teorije kognitivnih distorzija

Post Poremećaji ličnosti

Promena perspektive na bipolarnom povećanju telesne težine leka

Post Više o tebi

Epidemija loše infografije: depresija

Post Svakodnevne veze

Inspiracioni citati koji će vam pomoći da se znate i živite autentično

Post Poremećaji ličnosti

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Post Roditeljstvo

Zašto prestati biti dobra osoba

Post Psihologija seksa

Debunking david j. Ley je mit o seksualnom poremećaju

Post Roditeljstvo

Uzroci i faktori rizika u detinjstvu Hiperaktivnost poremećaja pažnje

Post Slavnost

Nakon mračnih vremena, Britney koplja je najsrećnija ikada bila

Post Tvoje tijelo

Razigrani i moćni citati o hrani, kuvanju i ishrani

Post Više o tebi

10 načina za sprečavanje manije i hipomanije