Adele je uplašena postpartum depresijom | BA.Superenlightme.com

Adele je uplašena postpartum depresijom

Adele je uplašena postpartum depresijom

Svaka žena koja je prošla kroz trudnoće i porođaja može odnositi na to kako ogromna cijeli proces može biti. Dok je tijelo prolazi kroz ogromne hormonalne i fizičke transformacije, nova majka će doživjeti mnogo različitih emocija. Taj dio se očekuje i normalno.

To može biti teško, dakle, da se napravi razlika između ovog i počeci postporođajne depresije, posebno za prvi put majka. Grammy-pobjednik, Adele, tu lekciju naučio iz prve ruke.

Opsesivno razmišljanje

28-godišnja pjevačica nedavno je objasnio: "Imao sam zaista loše postporođajne depresije nakon što sam imao moj sin, i to me uplašilo. Svoje znanje nakon porođaja - ili post-natalni, kako mi to zovemo u Engleskoj - je da ne želi da bude sa svojim djetetom; Zabrinuta si može povrijediti vašeg djeteta; Zabrinuta si nije dobro radi svoj posao... Ali ja sam opsjednut moje dijete. Osjetio sam vrlo neadekvatan; Osjećao sam se kao da sam napravio najgora odluka u mom životu. "

load...

Ona postavlja vrlo dobro pitanje. Dok je ona spominje neke tradicionalne simptome postporođajne depresije, ona također pokazuje da se stanje može se predstaviti u različitim oblicima.

Pronalaženje podršku

Adele je počela primjetiti da stvari nisu bili u pravu dok je još bila trudna. Njen partner od pet godina, Simon Konecki, ohrabrio je da dopre do druge buduće mame za podršku, ali ona je oboren njegov predlog na početku.

Majka 4-godišnji Angelo je objasnio: "Moj dečko je rekao da treba razgovarati s drugim ženama koje su bile trudne, a ja sam rekao," F- toga, ja se ne visi sa AF-u gomilu majki. Zatim, ne shvatajući, bio sam gravitiraju trudnice i druge žene s djecom, jer sam našao su oni malo strpljiviji. Ćete razgovarati sa nekim, ali ti stvarno ne sluša, jer si tako f-u 'umoran. "

Dok je otkrila da joj je bez djece prijatelji će "nervira", sa svoje ponašanje, nije lako da se odnosi na one koji su podizanje porodice.

Ona je ispričala trenutka kada je počeo stvari poboljšati za nju i to je bio iznenađujuće jednostavan. Ona kaže: "Jednog dana, rekao sam prijatelju, 'I f-u' Mrzim ovo, i upravo je briznula u plač i rekao:" Ja f-u 'mrzim ovome.' I to je učinjeno. To podiže. "

To je velika da Adele je u mogućnosti pronaći olakšanje kroz nju prijateljstava. Mnoge druge žene nisu toliko sreće, međutim. Prema Centru za kontrolu bolesti, 11 do 20% žena koje rađaju svake godine iskustvo simptomi postporođajne depresije. Neki smatraju da prelazi u ishrani, dobija dovoljno ostatak (što je teško uraditi sa novorođenče!) I dobivanje redovno vežbanje pomaže da se poboljša njihovo raspoloženje dok su druge propisane lijekove da se nose sa simptomima.

load...

To može biti vrlo ozbiljno stanje tako, dok je velika da stvari dobro za Adele, važno je napomenuti da joj je iznenadno poboljšanje nije norma.

Alone Time

Dok je ona veoma uspješan i da je u stanju da kupite kući skoro 10 milijuna $ na Beverly Hillsu, ona pronalazi sebe u želji da je imala malo više vremena sama. "Volim svog sina više od svega, ali na dnevnoj bazi, ako imam minut ili dva, ja bih da mogu učiniti sve što je F- sam htio, kad god hoću. Svaki dan sam se kao da je ", rekla je ona.

Mnogi (ako ne i većina) majke, očevi i staratelji osjetili na isti način. To je prirodno da dugo onih dana kada ste mogli slobodno samo lutaju, koristiti samo u kupaonicu, ili spavati u onoliko dugo koliko ti treba ili želi. Nakon što djeca, te trenutke smo uzeli zdravo za gotovo dojam kao takav luksuz.

Adele nije konačno napraviti promjene koje mnogi roditelji bore sa. Ona je odlučila da se daju danas popodne da uradi nešto bez Angelo. Ona je rekla da su joj prijatelji bili iznenađeni ovom izboru, čak ju je pitao da li je bilo žao. Ona je rekla: "Ja radim, ali nije tako loše kao što sam bih se da nisam to uradio."

Nažalost, ovo otkriće pomoglo četiri svojih drugih prijatelja priznati da je filca na sličan način, ali su "sramota da pričamo o tome", jer su se bojali se oznakom "loša majka." Adele udara u glavu na ekser kad je rekla da je stvaranje vremena za sebe zapravo može poboljšati vašu sposobnost da bude dobar roditelj.

Svako ko je ikada putovao avionom će znati da, u slučaju sudara ili drugim hitnim slučajevima, stjuardese reći staratelji će staviti masku kisik na sebe prije nego tendenciju da svoju djecu. Razlog za to je da se, ako su jaki i sigurni, bolje su u stanju da se brine o onima oko njih. Isto važi u našim svakodnevnim životima.

load...

Učinak na njen rad

Poznata po svom srceparajuće glazbu, Adele slobodno priznaje da je "nikada neće pisati pjesme kao dobar kao i one koji su na 21", jer ona nema vremena da "raspasti" kao da je radio kada je bila mlađa i nije kao "popustljiv", kako je nekada bilo.

Ona je također priznaje da imaju dijete da se brine za, promijenio njenu sposobnost da se bezbrižno. "Bojim se za mnogo stvari sada, jer ne želim da umrem; Želim biti oko moje dijete ", rekla je ona. "Ja sam vrlo oprezan, a ja sam bio nikad oprezan prije. Ja nikada ne bih učinio ništa prije toga bi me da umrem, ali sada idem iz moje način da se izbegne sve što je daljinski opasno - kao hodanje duž trotoara. Radije bih hodati po travi ili travnjak, a ne kolovoza, u slučaju da je automobil udara u mene. "

Kao rezultat toga, ona je također suzbija nje pije i puši i postaju posvećena žive aktivnije, zdrav način života. Ona redovno deli slike sa treninga sjednica i njen gubitak težine je jasno da svako ko ima oči.

Ipak, njen rad drži vrlo nju zauzet i to može biti teško pronaći ravnotežu. "Uživam u touring, ali ponekad osećam krivim jer ovo radim masivne turneje, i iako je moj sin je sa mnom cijelo vrijeme, na određenim noći ne mogu ga staviti u krevet", priznala je. "Nikada nisam osjećati krivim kad ne radim. Ti stalno pokušavaju da se za stvari kad si mama. Ne smeta mi, zbog ljubavi osećam za njega. "

Svakako, većina roditelja mogu identificirati osjećaj ovaj egzaktan način.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Poremećaji ličnosti

Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista

Post Poremećaji ličnosti

Na karuselu sa narcisoidom? 5 koraka za izlazak

Post Svakodnevne veze

Neuronauka romantizovane ljubavi - prvi deo: emocije tabu

Post Slavnost

Šta se dešava sa mozgom izzie Stevens?

Post Svakodnevne veze

Neuronauka istinske ljubavi - i šta kažu ljubavni citati!

Post Slavnost

15 slavnih citata za ljubav, smeh i život

Post Slavnost

Otac kaže da je knjiga za led dovela do sopstvene smrti

Post Poremećaji ličnosti

Nezaštićeni ljudi, kontrolišući ponašanje

Post Roditeljstvo

Šta je otrovna sramota?

Post Poremećaji odraslih

Dezinformacija o suboksonu

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine