Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti | BA.Superenlightme.com

Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti

Ally hilfiger olovke o tome da su institucionalizovane zbog lizme bolesti

Kada većina nas misli razloga zašto mlada žena mogla biti posvećena psihijatrijskoj ustanovi, mi rijetko obzir Lyme bolesti. Ipak, to je upravo ono što se dogodilo u Ally Hilfiger, kćerka mode mogula, Tommy Hilfiger.

Nakon godina patnje, Ally je imao samo 18 godina kada se probudila u psihijatrijskoj ustanovi. Izlaganje manično ponašanje, boreći se da govore u cijele rečenice, i pokazuje znake paranoje, ona kao da je spiralno izvan kontrole i njen otac napravio poslednji napor da spasi svoj život.

Dok je odrastala, Ally je opterećena brojnim neobjašnjivih bolesti koje se pogoršala kad je ostario. Tko bi rekao da joj je nestabilno ponašanje, mučnina i umor su uzrokovane ujeda krpelja trpjela kada je imala samo 7 godina? Nažalost, ona nije na odgovarajući način u to vrijeme i, na kraju, pogoršalo preko raspona 12 godina prije nego što konačno ispravno dijagnosticiran.

load...

Danas, u ranim 30-im, Ally je odlučila da dijele svoju priču u nadi da će podizanje svijesti o problemu. Ona je inspirisan postaje majka, iskustvo koje ona osjeća, njoj je dao neke vrijedne perspektive. Prošlo je više od deset godina od kobnog dana kada se probudila u psihijatriji bolnice i, gledajući unazad, ona je u stanju da razmisle o tome kako joj je "najgora noćna mora", završio je kao najbolja stvar koja se ikada dogodila joj , bez obzira na činjenicu da je, u početku, mrzio svog oca zbog toga što joj je počinio.

Sada, Ally se nada da će pomoći drugima prepoznati znakove i simptome Lyme bolesti koja, u njenom slučaju, uključena bol u zglobovima, glavobolja, teške mučnine, razjedinjena govor, i, na kraju, manija. Ona je saznala da, osoba može izgledati savršeno zdravo izvana, dok pati spor i bolan smrti na unutra.

Kad ona misli o tome koliko godina je patila bespotrebno, Ally ne žalim za sebe. Umjesto toga, ona kaže da se fokusira na zahvalnost i realnost da stvari mogu biti i gore za nju na kraju. Na kraju, ona je dijagnosticiran, uspješno tretiraju, i počela porodicu sama. Srećom, ekstremnih naizgled šta je njen otac isplatio i da su joj dali budućnost.

Ally Hilfiger knjiga, Bite Me: Kako Lyme bolest Stole My Childhood, Made Me Crazy, a gotovo Killed Me je sada dostupan na trgovcima širom zemlje.

Upoznajte se sa znakovima, simptomi, liječenje i prevenciju lajmske bolesti na Centra za kontrolu bolesti web stranice. Ako ste vi ili neko koga poznajete, možda pati od posljedica lajmske bolesti, traže pomoć odmah. Ranije je otkriti i liječiti, to bolje.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Podrške grupe za ljude kojima je dijagnostikovan poremećaj Borderline ličnosti

Post Svakodnevne veze

Ego naspram ego-snage: karakteristike zdravog ega i zašto je to bitno za vašu sreću

Post Poremećaji ličnosti

Humor panika napada: moj panični napad ima napad panike

Post Svakodnevne veze

Romansa, ljubav i aspergerov sindrom

Post Dobro zdravlje

Da li je vaš partner depresivan ili nezadovoljan?

Post Psihologija seksa

Drugi deo: hiperseksualni poremećaj - dijagnoza

Post Svakodnevne veze

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje

Post Svakodnevne veze

Da li vaša samopoštovanje preti vašoj vezi?

Post Poremećaji ličnosti

Stvari koje narcisista nikada neće učiniti

Post Dobro zdravlje

Kada je vaš partner na suboksonu

Post Psihologija seksa

Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje?