Amanda berry i gina dejesus objavljuju memoare o emocionalnom preživljavanju | BA.Superenlightme.com

Amanda berry i gina dejesus objavljuju memoare o emocionalnom preživljavanju

Amanda berry i gina dejesus objavljuju memoare o emocionalnom preživljavanju

Teško je za većinu nas zamisliti kako bi bilo teško da imamo slobodu oduzeta od nas za nekoliko sati, ali to je stvarno nemoguće da znamo koliko je to strašno bi bilo da se u zatočeništvu za decenija. Dvije žene koji su živjeli kroz to noćna mora sada dijele svoje iskustvo i kako su uspjeli da zadrže nadati toliko dugo godina.

Otetih tinejdžera, Amanda Berry i Gina DeJesus pobjegao zatočeništvu prije samo dva kratka godine, a sada su izdali knjigu, Hope: A Memoir preživljavanja u Clevelandu. Berry i DeJesus, otet u 17 i 14, odnosno, su u više navrata silovao, fizički i emocionalno zlostavljana tokom 10 godina, oni su bili zatvoreni u kući Ariel Castro.

load...

"On je uvijek bio Gledanje"

Kada je njihov otmičar radio večeri ili družili s prijateljima, žene su bile u stanju do "normalne" stvari kao što su slušanje muzike ili gledanje The Vampire Diaries na televiziji. U intervjuu za magazin People, Berry je objasnio: "Mi bismo gledati emisiju i onda dva sata kasnije, mi bismo govoriti o onome što će se dogoditi iduće sedmice." Nažalost, ovaj odmor od potresne situacije ne bi trajati dugo DeJesus. Je rekao da će odlaganje završiti kada Castro došao kući: "da će hodati uz stepenice i samo uništiti cijeli naš dan."

DeJesus, sada 25, opisao je svoje živote strah punjeni People magazin kaže: ". On nam je uvijek gledao Prije otvorio vrata, srce je samo kuca jako brzo Nisi znao zašto je dolazi uz stepenice ili šta. Što će se dogoditi. "

Njihova pobjeći

Njihov bijeg dogodilo 6. Maja 2016, kada Berry, koji ima kćer sa Castro kao rezultat seksualnog zlostavljanja, shvatio da je napustio dom bez njih zaključavanja unutar svoje sobe. Prolaznik pomogao joj je udarac kroz ulazna vrata koja je dovela do spašavanja Berry (i dijete), DeJesus i treća žena, Michelle Knight.

Castro je priveden i osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. Pronađen je obješen u svojoj ćeliji mjesec dana u izdržavanju vremena. "Ponekad, ima dana da ja jednostavno ne mogu da verujem da to", rekao je Berry. "Osećam se kao da ne mogu da vjerujem da mi se ovo dogodilo."

Danas, Berry i DeJesus ne drže u kontaktu sa Knight, ali su joj žele dobro. Žene su i dalje u Cleveland sa svojim porodicama i da su rekli da su uspjeli da ostanu nade i optimistični o njihovoj budućnosti. Nadam se: A Memoir preživljavanja u Clevelandu pušten u prodaju April 28, 2017.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Bračno silovanje

Post Svakodnevne veze

Narcizam: identifikovanje ključnih osobina, simptoma i faktora rizika

Post Tvoje tijelo

Ostvarite duboku posvećenost sebi

Post Svakodnevne veze

Crtež linije: tri načina za postavljanje jasnih granica

Post Roditeljstvo

Živeti sa traumom: suočiti se sa ozbiljnim duševnim bolestima

Post Roditeljstvo

Šta je lažna trudnoća? Malo razumljiva, srčana istina

Post Depresija

Šta kupiti nekoga sa depresijom za praznike? Ništa

Post Poremećaji ličnosti

Dolazeći do uslova sa majkom sa poremećajem graničnog ličnosti: intervju sa kathy ewing

Post Više o tebi

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Post Psihologija seksa

Homoseksualni identitet i povreda ranog života - razvoj

Post Svakodnevne veze

Nlp - koja je istina o neuro-lingvističkom programiranju?

Post Poremećaji odraslih

5 mitova koji okružuju depresiju i anksioznost koja vas može zadržati